Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování jednoho z největších kasovních trháků v dějinách filmu. Na obrazovce zuří těžké boje a držitel Oscara Lee Marvin se vrátil, aby vedl ještě špinavější tucet. Další držitel Oscara Ernest Borgnine se objeví v roli chladnokrevného generála Wordena, který dá povel ke zřízení speciální jednotky složené z drsných zločinců. Marvin představuje prohnaného majora Reismana, který má jedinou šanci, jak uniknout válečnému soudu. Má velet šílené sebevražedné akci v nacistickém Německu. Cílem je zlikvidovat jistého německého generála. Tento napínavý a odvážný nervák se stal klasikou mezi dobrodužnými akčními filmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Juto 

všechny recenze uživatele

Oneskorené televízne pokračovanie sa snaží poskytnúť plynulý prechod od prvého filmu a takmer sa mu to darí, ale dej je bez inšpirácie, dokonca hlúpy (zastaviť atentát na Hitlera? Nepravdepodobné v druhej svetovej vojne, ale OK...) Film funguje rovnako dobre aj vďaka dobrému obsadeniu. Vôbec to nie je zlé, ale sotva potrebné! 6/10 ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Druhe pokracovanie o tucte odpisanych ludi zo spolocnosti armady ma podobneho ducha ako v jednotke, ale nemoze sa mu rovnat, ale tiez nemozem napisat, ze je to nejaky brak, co sa neda skuknut aspon jedenkrat. Tentokrat film neni taky dlhy ako jednotka a ma klasicku stopaz filmu a to hodinu a pol, co je norma vo filme. V tomto diely ide len o jedneho generala, ktoreho treba sprovodit zo sveta. Dokonca aj ukazali samotneho stryka Adiho:) Toto dobrodruzstvo za generalom dycha takym nizkym rozpoctovym dojmom, kde to skripe skoro vo vsetkom. Da sa to prehltnut a preto hor sa proti Nackom s bandou skrachovancov:) ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nepodařil se druhý díl jako ten první. Ale průměr to je, to zase jo. Hlavně tam chybí ty hvězdy,které dělaly první díl tak skvělým. A to si někdy páni režiséři neuvědomují, že se chodí nikoliv na film, ale na herce. (Typu Bronson, Ryan, Savalas, Sutherland atd.). První díl byl natočen v r.1967, druhý o 18 let později tedy v r.1985. To se potom těžko dává dohromady "stará parta", zvláště, když jich větší část v 1.dílu padne anebo opravdu zemře. Abych to přirovnala : viděli jste "Návrat sedmi statečných?" Spolkli jste nové herce ? Já tedy ne... já jsem z těch komiků a nejen z nich dostala kopřivku. Yul Brynner zde snad ani nehrál Chrise ! Že vůbec tento paskvil někdo produkoval ! Pamětníci se museli zděsit jakou hovadinu si dovolil někdo nazvat " Návrat sedmi statečných." Divím se, že režisér Sturges neprotestoval - možná, že ano - kdoví..... ()

Beliel 

všechny recenze uživatele

Nelze se oprostit od jedničky takže dvojka z toho vychází velmi zle. Pokud dám jedničce čtyři hvězdy, tak zde musím o půlku méně, protože je to dvakrát tak horší. Bohužel se nepovedlo zasazení děje (totální kopie jedničky). Vzhledem ke stáří v obličeji herců z prvního dílu je zasazení opět do druhé světové války trochu přehmatem. Výběr jeho jednotky je slabší a někteří členové jsou tam zcela zbytečně. Ve filmu je i dost hluchých míst a přehmatů. Černoch v německé vojenské khaki uniformě :-D Zcela neodhalitelný, že? :-D Střela do hlavy jednoho z členů komanda, který se chytí za čelo, upadne a následně má jen škrábnutí...no, proč ne, že jo...Ve chvíli, kdy německé motorky honí špinavce jedou v řadě za sebou a přesto všichni střílí...Mám za to, že by to přežil jen ten vzadu, ale ne tak zde :-D Jedná se sice o televizní film, ale to nic nemění na faktu, že tohle se moc nepovedlo. Jednou a dost! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde receno, cekal jsem, ze to bude daleko horsi. V kazdy minute filmu je videt, ze to je televizni film a nebylo moc financi, kamera je taky nic moc, ale ja se vcelku bavil. Sice je tu krapet odflaklej vycvik vojaku, ale akce to pak vynahradi. Misty byla mozna napinavejsi nez v prvnim dile. Navic tu vse nejde podle planu a parkrat se neco posere a spinavci tentokrat delaj neskutecny problemy, furt se jim neco nezda, ale zase to nejsou takovy sympataci, jako v prvnim dilu, je to proste jen takova sebranka. Co se tyce Lee Marvina, ten na to porad ma, akorat vypada jak kdyby byl moc dlouho v saune. Slusna televizni zabava. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Několikrát během filmu si lze všimnout, že ústí hlavní je "zašpuntované". (karda1)

Reklama

Reklama