Reklama

Reklama

Frozen

  • Velká Británie Frozen
Trailer

Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie. (tom88)

Videa (1)

Trailer

Recenze (514)

Fr 

všechny recenze uživatele

Jaká smrt je podle tebe nejhorší? Nechat se sežrat žralokem..... myslím ..... Jsou tři a jsou v průseru. Jeli si takhle lanovkou a ti kdož dole točí klikou se na ně vybodli. Noc. Tma. Zima. A taky....(na to přijdete sami). Nervy drásající souboj o život, jaký by mohl podstoupit každý lyžař (o sáňkařích nejsem úplně přesvědčen). Lomcuje se mnou hnus jejich beznaděje a normálně jim fandím, povzbuzuji! A jelikož kolem sebe ona trojice nešíří zrovna pozitivní náladu, je se na co koukat. Zároveň si však myslím, že každej malej skautík u nás by jejich situaci zvládl lépe. Komorní horůrek, kterej nenudí, i když si (pozor spoiler!) dva lidi jen tak povídají a kterej by mohli shlédnout i nelyžaři. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zjistím, proč R.John navrhuje pro lyžaře povinné kurzy přežití. 2.) Partner chce jet na víkend lyžovat a já ho chci udržet doma pod pantoflem. 3.) Nevím, jak vypadají omrzliny. 4.) Zajímá mě, kde najdu torzo třeba.... Dana Walkera. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Som šokovaný ako určite za minimum peňazí a s tak málo hercami je možné natočiť niečo tak dobré a napínavé. Skľučujúca a tiesniaca atmosféra sa ťahá skoro celým filmom, naozaj veľmi dobrý kúsok. Začiatok bol možno trocha vlažný a celkovo zbytočne dlhý ale potom sa to našťastie rozbehlo. Možno keby nebol úvod tak zbytočne rozťahaný a keby vo filme vystupovalo viac hercov (určite by tým prišlo i viac akcie) tak by som dal plný počet hviezd. I tak tento film odporúčam každému, kto obľubuje napätie a survival filmy. V týchto smeroch určite patrí Frozen k špičke. 85/100 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

I přes originální námět, si režisér Adam Green při psaní scénáře neuvědomil, že řada vypjatých situací ve filmu bude vyznívat nechtěně směšně. A tahle skutečnost film dost sráží, nehledě na to, že úvod, ve kterém trojice přátel (debutující Emma Bell, Ashmore a Zegers) na horách mezi sebou vede plané kecy o ničem a následně usmlouvají s provozovatelem lanovky dobrou cenu místo permanentek, je zbytečně rozvleklá a nemine nás ani snowboarding. A pak se ústřední trojka začne chovat idiotsky. Provozovatelem lanovky jsou upozorněni na blížící se nepříznivé počasí a přesto ho večer ještě jednou přemluví, aby je vytáhl na kopec. Nějaký pud sebezáchovy u nich neexistuje a už vidím, jak někde na sjezdovce něco takového nějaký provozovatel připustí. A pak sehraje hlavní roli náhoda. Obsluhující u lanovky si prohodí místo s kolegou. Ten v domnění, že už nikdo na lanovce není, lanovku vypne a jde domů. A naše trojka zůstane v mrazu viset pěkných pár metrů nad zemí. Výchozí situace nesporně zajímavá, ale pak přišly na řadu převážně ony zmíněné komické vsuvky oscilující mezi komedii a parodií. Představte si, že se nešlo nesmát se při pohledu do půl těla zahrabaného Zegerse v umělém sněhu, jak má u těla přidělané evidentně umělé nohy, které si jako při skoku z výšky zlomil, až mu trčí kosti. Aby to nebylo málo, tak do toho z nedalekého lesíku přiběhnou vlci, on šíleně komicky ječí a oni ho roztrhají, ale skoro nic není vidět. Takových momentů je ve filmu víc, a pokud to režisérovi přišlo napínavé, tak mně to teda přišlo směšné. Nechtěně komické jsou často i dialogy, ale na druhou stranu zimu a mráz lze cítit až fyzicky a přimrzlá ruka k držadlu sedačky patří k tomu lepšímu, co drama z hor nabízí, ale jako horor bych to přímo neoznačoval. Sice filmem postupně prostupovala trýznivá až mučivá atmosféra vznikající z bezvýchodné situace, ale Green ji vždy nějak zásadně pokazil nějakou nepravděpodobnou blbostí, jako třeba útočící vlci nebo zcela vylidněná sjezdovka dopoledne za pěkného počasí. Frozen není optimálně zvládnutý film, ale přesto mě nenudil a vlastně jsem se u něj i nečekaně zasmál. 60% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zhlédnutí tohoto snímku jsem z důvodu jisté sugestivity odkládala do doby, kdy bude okolí zasněženo a venku bude mrznout. Abych tak ještě více byla v souladu s filmovým prostředím:) Jakkoliv tento film postrádá ve větší či menší míře jistá technická či logická fakta, o nichž se v komentářích i diskuzích četně spekuluje, tak můj celkový dojem z tohoto dramatu jimi byl poznamenán jen minimálně. Snímek disponuje postupně gradovaným napětím, doslova "mrazivou" atmosférou, smysluplnými dialogy, přirozenými hereckými výkony a pár dost drsnými scénami. Shawn Ashmore, mě především známý jako "Iceman" z X-Menů si vyzkoušel, jaké to je opravdu mrznout. Kevin Zegers se zde snažil dostat ze zapeklité situace, ale bohužel se nezdařilo (chudák). A Emma Bell zase předvedla typickou hrdinku moderního thrilleru, kde jde o přežití party mladých lidí, pro něž se naplánovaná akce v obyčejném dni změnila v boj o přežití. Sympatickou, krásnou, ukřičenou, a s mírnými známkami hysterie. Podmanivá hudba mi chvílemi připomínala styl Philipa Glasse. Ve spoustě okamžicích i mě hodně mrazilo po těle. Jen ten konec se mi nezdál tím nejlepším završením celé této "ledové" podívané. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sněženka a machři na lanovce, zodpovědný vlekař, otevřené zlomeniny, červeňoučké omrzliny a k tomu jako symfonie smrti zavyjanie a brechot vlků, německých ovčáků, border kolií a já nevím čeho ještě.. Od malička učím děti, že když je venku zima, musí se bunda zapnout až ke krku, nicméně Green vytěžil z omezeného prostoru takřka maximum a postupně vylučoval všechny možnosti záchrany, které se mi rodily v hlavě. Škoda jen, že některé dialogy k natažení stopáže vykazovaly známky nákazy post-pubertálním Walshismem z 902 10.. Proč něco takového jednoduchého nejde i u nás? Lanovka? Jasně, to by kvůli vlkům museli točit na Slovensku, ale mám pár námětů i na české survivaly. Například: Fanoušek hokejové Slávie ztrativší se během 6.kola extraligy na toaletě vždy zaplněné Sazka Arény a následně objevený až při prvním čtvrtfinále. Název: Dlouhá sezóna. Nebo můj oblíbený z bufetu poslanecké sněmovny, kde by před letní dovolenou omylem uzamkli tři poslance i s mobilními telefony. Tady by pochopitelně o čistokrevný survival nešlo, protože by dotyční nejevili ani ten nejmenší zájem zachránit se. Název: Uchlastáni k smrti za 62,50… ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Hlas, jenž vysílačkou oznámí projetí poslední sedačky, patří Deemu Sniderovi, zpěváku kapely Twisted Sister. Jeho syn se na filmu podílel coby asistent režie a můžeme ho vidět ve scéně z kavárny, má na sobě tričko otcovy kapely. (SHI-SHA)
  • Predstavitelia hlavných postáv, Shawn Ashmore a Kevin Zegers, sú blízkymi priateľmi aj v reálnom živote. (MikaelSVK)
  • Hlavní trojice je pojmenována po nejbližších přátelích režiséra Adama Greena. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama