Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Po více dílech musím zvýšit na čtyři hvězdičky, hlavně díky vynikajícímu Vetchýmu. Ten vyčnívá nade všechny a opravdu mě dokáže snad při každý jeho scénce rozesmát. Zároveň mi přijde, že s počtem dílů stoupá i zábavnost, rozjezd byl slabší. Je jasný, že seriál není zdaleka pro všechny, ale kdo se pohyboval nebo stále pohybuje ve fotbalovým (možná i obecně sportovním) prostředí, obzvláště na takový úrovni jakou prezentuje právě tenhle seriál, si to pravděpodobně užije. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Herci umí skvěle podat každý dobrý gag ve scénáři. Prušinovský se režijně dostal do obstojné formy a výraznější dějovou linku asi nelze od tohoto seriálu očekávat. Vše se točí kolem fotbalu, ale žádný zápas zatím k vidění nebyl. To asi přijde až s dalšími díly. Nakonec tenhle seriál moc nemusím. Nudil mě. Celý jsem ho nedosledoval. Viděl jsem pět dílů. A hlavně, takhle to nechodí ani ve fotbalovém okresním přeboru. Zbytečně přehnané. Idiotsky pojaté. Slátanina. 40% ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

V poslední době, kdy jsou naše české televizní kanály přehlcené splaškou českých nebo zahraničních stupidních telenovel byl tento seriál z produkce televize NOVA jediný, u kterého jsem si řekla, "škoda, že nemá víc dílů!" Úžasný námět, Olda Vetchý neskutečně zářil a jak naznačil Cival, v tomhle podal jednoznačný, oscarový výkon. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tohle je důkaz, že i bez spolupráce s HBO jde v Česku (v komerční televizi) natočit geniální seriál. Prostředí venkovského fotbalového mužstva je zachyceno dokonale a co se týče postav, jedná se o herecký koncert. Seriál se zaslouženě stal kultovním, dá se sledovat znova a znova. Těsně soupeří s Comebackem o to nejlepší z produkce TV Nova. 9/10 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Citlivá sonda do života na vesnici se všemi jeho krásami i vadami. Detailně promyšlené postavy, jemný smysl pro humor a nervy drásající sportovní klání. Kdybych tak nesnášel fotbal, dal bych možná ještě víc. Ale jinak to šlo a Vetchý dost zvedá celý seriál z českého průměru sračkoidních vypatlanin, sesmolených na koleni. 70% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • V epizodě se hráči sejdou na druhý trénink opět v tělocvičně, a to bez brankáře Karla (Jakub Kohák). Podle jednoho z hráčů Karel trénink bojkotuje. Trenér Zenkl (Ivan Trojan) jim oznámí, že jdou trénovat ven a objeví se na hřišti svého stadionu, ke kterému přitom tělocvična nepatří. Navíc když pak běhají kolečka se závažím na nohou, tak je mezi nimi najednou i brankář Karel, který tento trénink bojkotoval. (Majkl91)
  • Mužstvo Slavoje Houslice je složeno převážně z režisérových spoluhráčů a bývalých spoluhráčů oddílů Ostrovan Zadní Třebaň a FK Lety, tj. oddílů, kde donedávna sám působil. Vybral si je proto, že chtěl, aby v seriálu hráli fotbal skuteční fotbalisté, ne herci. To platí i o týmech protihráčů. Slavoj Houslice se pro účel natáčení „utkal" s mužstvy, hrajícími převážně berounský Okresní přebor, konkrétně SJ Lochovice, Horymír Neumětely, SK Praskolesy atd. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama