Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (926)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy hrál fotbal, a kdo (ještě lépe) hrál fotbal mimo velkoměsto, ten ví... Luděk Sobota v mých očích vyrostl maximálně! Díly s vietnamským plejerem a hlavně s dílem, kde se kluci snaží držet hubu a hrát, jsou naprosto super. Má to svoje chyby, někdy by to mohlo být lépe scénáristicky vystavěné atd. atd., ale já tohle všechno tomuhle kousku odpoouštím. A jen tak mimochodem, pro kritiky Novy, jí produkované seriály, jako je třeba tohle nebo Comeback, jsou o X levelů výše než seriály ČT, která je ale produkuje za desetkrát tolik. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Prostředí 6/10/// +námět, pár hlášek, hodně poutavé fotbalové prostředí, kdo nezná, není Čech -působí hodně levně, oblíbenec Ondřej Vetchý se mi tady nelíbí, spousta postav a dialogů celkem o ničem/// Na Okresní přebor jsem se hodně těšil. Námět pro spoustu Čechů jak vyšitý, ale přezevšechno mě to moc nezaujalo a ani nebavilo. Teď u posledních částí už si začínám zvykat na postavy, děj, náladu seriálu a občas se bavím. Nicméně je to zahozená penalta a šance na výhru tento seriál ztratil už při prvním poločase. Uvidíme jestli se chlapci do druhé sezóny zmátoří./// Celkem 42%/// ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vulgarismy a hovorová čeština tam padaj jak fíky do kasy a je úplně jedno, že často je to vo ničem, když je to tak krásně ze života. Smrdí z toho zapařené spodky, lepkavé je to jak rozlitý gambáč a díl od dílu to graduje až do fáze, kdy postavám stačí naprosto obyčejná věta, aby z toho byl výtečný a trefný fórek. Pokud bylo Kožené slunce Zákonem Pralesa, Okresní přebor je takový snaživý a zlepšující se apokryf. Jeden z mála českých seriálů, které sedí a když je chytně křeč, tak výhradně ze scénáristické nemohoucnosti. Edit po 12. díle: zvyšuji na pět. Je smutné, že reflexi zaprděné xenofobie musí udělat s takovou grácií až seriál, kde se mluví ve větách jednoduchých a každé druhé slovo je vole nebo prdel. Ale "Láska" je tak trefná sociální sonda, že dávám Okresnímu přeboru plné hodnocení. Definitivně se totiž emancipoval od "poetického" vzoru a jede si svou cestou jistě jako promazaný Zetor. Jeho buranství není tvář, ale maska. To mě baví a klidně díky tomu zapomenu i na hodně kolísavou kvalitu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

-"Maradona bral kokain, věděls to?" -" No jasně, to je známá věc." ...........Přátelství Jardy Kužela a Jirky Luňaka prostě nezevšední. Určitě stojí za to pochválit projekt jako takový. Výběr herců, kteří jsou ve svých rolích maximálně uvěřitelní (Kikinčuk, Novotný, Vetchý, Sobota,...), je občas doplněn skvělou hostovačkou (hlavně vynikající Ivan Trojan jako Bohumír Zenkl). Trošku škoda že s blížícím se koncem přicházejí některé trošku slabší díly (Jaro, Inseminátor, Jesle). Zato některé jsou vyloženě skvělé (Na váhu, Fanynka, Láska). Upozornění: Nenechte se odradit tím, že tohle produkovala Nova. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Mimořádný výkon! I přes zjevnou výhodu v podobě účasti hereckých fachmanů vznikl mimořádně nevtipný počin. Humor obstarávají zpopelnění nebožtíci, žvatlající noha, připlzlý Kikinčuk. Zbytek utek. Prostředí pralesní ligy trestuhodně nevyužito, případně karikováno - nebo jak to napsat? Nevtipné, místy blbé. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Přestože byla pro celý seriál vytvořena značka piva Brigadýr, v této epizodě se v kabině Čenda Pazdera (Miloslav Štrobl) dožaduje, aby Matějka (Pavel Nečas) dával "do půllitru gambáče půllitru gambáče". (Hannzig)
  • Během natáčení se ukázalo, že nejschopnějším fotbalistou je představitel Jardy Kužela David Novotný, dříve aktivní fotbalista, který úroveň okresního přeboru převyšoval. (gaylord)

Související novinky

Reklama

Reklama