Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (926)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke kultu, jaký se se kolem Okresního přeboru rozvinul, jsem byl zaskočen tím, že jakkoli nekonečně přesahuje dlouhodobý luzoidní standard, podstatné penzum dílů sestává z typicky seriálově připitomělých, do značné míry izolovaných příhod (v to počítaje několikrát opakované téma kolektivního řešení různých milostných vztahů), v nichž se často uplatňují nemyslitelné situace (např. bludná cesta neznámem vlastního okresu v díle Konvoj) a groteskně nesmyslné počínání postav (např. krádež gamblomatu). Tím je však jen obdivuhodnější, co to vlastně vzniklo. Na první dobrou mi připadá, že hlavní zásluhu na fenoménu Okresní přebor mají dialogy, z nichž zvláště ty s Vetchým jsou prostě nenapsatelné. Nutno též vyzvednout jedinečné exprese mimořádné výpovědní hloubky, jako např. "viděl jsem peklo!" i krutopřísnost hlavních i epizodních postav. (Dominující Vetchého postava kapitána Luňáka, která jako jediná představuje funkční karikaturu jistého typu, by si zasloužila zvláštní pozornost.) V epesní herecké skladbě potěšil už pouhý výskyt některých tváří (Mihulová) a obzvláště "herecká rehabilitace" (slovy quixotovými) Luďka Soboty. Hercké obsazení, stejně jako soundtrak, jsou jen nejzřetelnějšími příklady pečlivosti a uvědomělosti, s jakou si autoři se seriálem vyhráli. Zhlédnout film Poslední zápas Pepíka Hnátka dřív než seriál bylo by velkou diváckou chybou, neboť ten ho jako prequel korunuje a právě ve spojení obou v náležitém pořadí (tedy dle vzniku) se vyprávěcí hodnota celého projektu násobí. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

skvost mezi ostatními (pseudo)výtvory současné české seriálové tvorby, která exceluje v žánru výplach mozku tuctového diváka.. Přebor má atmosféru, jednotlivé zápletky jsou vtipné, postavy sympatické a dobře napsané a hořkosladké finále zanechá v divákovi upřímnou touhu po nášupu.. prostě palec nahoru a neskrývaná radost z toho, že i ve dnešní době může v našich končinách vzniknout kvalitní a chytlavý seriál :) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Seriálová pecka u který se fakt tlemim. Herecky geniální, všichni hrajou fakt hrozně přirozeně. Sice je to prostě zase v prdeli na vesnici alá Chalupáři, ale má to šmrnc a i režijně to je na úrovni. Člověk by nevěřil, jak esteticky se daj zabírat ostřikovače a vůbec celý sociš hřiště. Nova se timhle fakt pochlapila, asi zkusim i tu Expozituru. ()

El Pistolero

všechny recenze uživatele

Nejlepší porevoluční seriál? Spíš nejlepší tuzemský seriál od „Chalupářů“. A pro člověka, který žije na vesnici a zbožňuje fotbal, tak trochu splněný sen. Neskutečně přirozené, civilní a přitom vtipné. Výkony herců Vetchého, Novotného a Soboty jsou na Oscara. Seriál má navíc tu skvělou a velmi vzácnou vlastnost, že je díl od dílu lepší a lepší. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Růže mezi trny na poli současné seriálové tvorby našich komerčních televizí. Kdo alespoň chvíli působil v nižších fotbalových soutěžích a nebere se příliš vážně, ten má o zábavu postaráno a v některých situacích se jistě pozná stejně jako já. Nejoblíbenější postavy: Jiřina, Áda, Jarmil a samozřejmě kanonýr Jarda Kužel. S1: 85% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Ze scény v závěru, kde se žena (Marika Procházková) Jardy Kužela (David Novotný) dožaduje miminka a Jarda na to zareaguje větou: „Miminko? Cestou jo?“, byl vystřižen zbytek, ve kterém ještě Jarda dodal: „Najdeme v lese nějaký houby... a já se sjedu, protože jinak bych to nedal!“ (mnaucz)
  • Ač na to Leoš Noha (Áda Větvička) nevypadá, ve skutečném životě je poměrně dobrým fotbalistou. (ricky4)

Související novinky

Reklama

Reklama