Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelný britský komik Peter Sellers je znám především jako hlavní představitel z úspěšných snímků o Růžovém panterovi. K jeho nejlepším hereckým výkonům patří také hlavní role v komedii Večírek. Ztvárnil zde podivného indického herce Hrundiho V. Bakshiho, jenž se snaží uchytit v Hollywoodu. Tento věčný nešika a smolař nejdříve znemožní natáčení klíčové scény v závěru historického velkofilmu, když předčasně odpálí maketu pevnosti. A není divu, že doslova k nepříčetnosti rozzuří jeho producenta. Později je nedopatřením pozván na setkání tvůrců, kteří se na vzniku tohoto snímku podíleli. Bakshi svojí bezelstností a bezradností při orientaci v neznámém domě nechtěně rozpoutá nekonečný gejzír komických náhod a absurdních situací. Nekončící katastrofě nezabrání ani Bakshiho okouzlení Francouzkou Michele Monetovou, nově objevenou hvězdičkou… Film natočil známý hollywoodský režisér Blake Edwards (Snídaně u Tiffanyho, série snímků o Růžovém panterovi, Velké závody), který komediální příběh zaplnil jemným humorem i řadou nepřekonatelných slovních a akčních gagů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

klima777 

všechny recenze uživatele

Ano, film je plný gagů, ale je také velice melancholický a smutný. Možná, že až v druhém plánu, nicméně ten smutek a určitá rezignace je možná působivější než všechny legrácky a vtípky dohromady. Existují různé světy a jejich hranice jsou takřka nepropustné; pokud přesto chcete vstoupit, ztrapníte se. Přinejmenším. Takže se bavte a zapomeňte. Buďte snob a nebo květinové dítě, případně obojí. Anyway, the party is over. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Predstaviteľ uleteného Ružového pantera P. Sellers sľuboval divokú zábavu, ale slušný i vtipný úvod zabrzdí práve príchod na večierok, kde to dosť trvá, kým film naberie kurz -komédia. Neskôr sa to trochu rozbehne, ale bláznivú komédiu od toho nečakajte. Sellersa mám rád a čakal som explóziu smiechu, ale nedostavila sa. Úsmev a dobrú náladu však splniť dokáže. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sellers měl mnoho filmů, ve kterých si zaparodoval cizince. Aspoň některé z nich byly lepší. Abych byl konkrétní, například Hon na lišku nebo Naked Truth. Večírek postrádá scénář, nápad, dobrý námět a Peter Sellers popravdě neměl moc co zahrát, takže jsem se nejvíc smál opilému číšnikovi, ale rozhodně ne slonovi. Dabing: Vyrobila: Tvůrčí skupina Aleny Poledňákové a Vladimíra Tišnovského, Česká televize 1995 + studio Bär pro MGM 2007. Viděno v tom starším (ovšem v pořadí až druhý celkově). ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

S Petrom Sellersom si od Divnolásky pozriem čokoľvek, ale zatiaľ nič okrem Kubrickovho filmu ma s ním nijak neoslnilo. On hrá vždy výborne, len ja mám problém nájsť v jeho filmoch niečo, čo by ma bavilo, v prípade The Party nedajbože rozosmialo. Tu som sa párkrát pousmiala, ale ostatné vtipy predchodcu Mr. Beana (ktorý ma rozosmeje takmer vždy) boli asi tak úspešné ako pokus o premenu Sellersa na Inda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pauza na oběd. Zbývá už jen vyhodit pevnost do povětří............. Aneb jak se Packal Bakshi na večírek prominentů dostal. A teď by měla začít ta správná sranda. Ale abych napsal pravdu, někdy mi ten humor připadal až trapný. Ne, že bych se nebavil, ale mám k tomu výhrady. CITÁT - Není nad to, se zasmát.......... Každá párty má svého cvoka a ten náš se začíná pomalu rozjíždět. Jenže až tak pomalu, že jsem se chvilkama i nudil. Asi jsem divnej, ale nějak moc zvlášť mě to neoslovilo. CITÁT - Tohle není můj styl, opravdu........ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (11)

  • Večírek měl původně název R.S.V.P., zkratkou pro frázi "Potvrďte, prosím, účast". (Pavlínka9)
  • Scénář měl pouze 55-60 stran a Blake Edwards později řekl, že to byl nejkratší scénář, který kdy napsal, a že většina věcí ve filmu byla improvizace přímo na place. (melipa)
  • Natáčení probíhalo neobvykle ve chronologickém pořadí. Než herci pokračovali v natáčení, prohlédli si vždy nejdříve předcházející část, aby byli lépe uvedeni do děje. (Terva)

Související novinky

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama