Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (185)

Laputa 

všechny recenze uživatele

Tento film je nízko rozpočtový ? Ano, a co? A co ? A co ? A co, do háje ! To, že režisér není zloděj nebo se nenarodil prachatým rodičům znamená, že film je špatný ? Proto, že nestál 500 milionů dolarů jako série Pána prstenů, tak je špatný !? Není. Malý rozpočet a velký film. Jinými slovy za málo peněž hodně muziky nebo spíš kotel muziky. Tak originální, tak zajímavé, tak poutavé, tak geniální. V dnešní době se jen těžko hledájí filmy, které natočili režiséři s malým rozpočtem a které stály zato. A tento za to stál. Proč, protože Jamin Winans má talent. Nemá snové jmění jako Peter Jackson, ale dokáže vytvořit super film za pár šupů a to je umění. Kdyby měli všichni režiséři dost peněz, tak by všechny filmy byly super a in a nejlepší. Nebyla by v nich, ale duše, jen prachy a rozežranost. O co máme tady ? Umělecké dílo, které nijak netrpí nedostatkem peněz, protože Jamin Winans má mozek, nemá konto, má mozek ! A to je nejdůležitější. Ve filmu jde především o myšlenku a o to co nám chtěl režisér říct a tady mi toho řekl moc. K tomuto snímku se prostě hodí popis : Extravagance, ale působivá extravagance. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpůsobivějších filmů co jsem kdy viděl. Ani se mi nechce věřit že to stálo tak málo peněz, protože tohle překonává většinu vysokorozpočtové produkce o několik tříd. Příběh je skvěle vymyšlený a originální, závěrečná pointa bere dech a dojme k slzám snad každého. K tomu úchvatná hudba a nádherný vizuál. Po shlédnutí jsem hrozně dlouho přemýšlel nad tím, jak to vlastně celé bylo. Pak mě napadlo, že bych to zřejmě neměl brát doslovně, ale spíše jako metaforu souboje světlé a temné stránky člověka, souboje snů a skutečnosti... Tím film dostává zcela nový rozměr, který jen potvrzuje že se jedná o výjimečné a nadčasové dílo, které si zaslouží jen obdiv a chválu. "One, two, three, four"... ono to má skutečně něco do sebe, a ta scéna s řetězem náhod za doprovodu tohoto je úžasná. viděno na PC(DVDrip): 100% a 5*/ ()

Reklama

wampilenka 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám "štěstí" na filmy, které pohřbívá kýčovitý příběh. V tomto případě to nevnímám jako jedinou slabinu díla, protože i obraz na mě působil všelijak, ale rozostření a přepaly bych ještě dokázala prominout jako jakýsi pokus o "atmosféru". Postavy se dělily na nechutně dobré a nechutně zlé /i když občas tam nějaké drobné kolísnání bylo, nejzřetelnější, a pro film nejdůležitější, bylo v postavě Inka/. Kariérismus a snaha o úspěch za každou cenu jsou hodnoty nejzápornější, a takové vábí zlé Inkuby (neplést se sexuálními démony, tito jsou téměř bezpohlavní). Na druhé straně stojí otcovská láska, jejíž důležitost je ve filmu téměř zbožšťěna, a za tu (a za krásné sny) bojují hodní Vypravěči. V centru pozornosti většiny postav je malá roztomilá holčička, což už je samo o sobě docela "hraní na city". Záběry na šťastnou rodinku v poli slunečnic jsou pak opravdu těžký kalibr. Abych pouze nerýpala, uznávám, že Inkubové byli nádherně/odporně děsiví s těmi svými "dokonalými" úsměvy... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vadilo mi a to celú dobu, že tento výborný a v podstate jednoduchý scenár, nedostal náležitú vizuálnu opateru. Ten DVD look ma štval už od prvej minúty, ale je senzačné, čo sa vlastne odohráva. Emocionálny a akčný, s tým že režisér nevie podať ani jedno a ani druhé. Z tých scén sa viditeľne derie veľkoleposť, ale vyzerá to tak ako keby ste sa vytláčali membránou a vašu hlavu by bolo vidno iba ako obrysy. Herecké výkony sú na pol ceste. Neodsudzujem, tu sa mohol zrodiť kult a masový úspech. Mám pocit, že sme prišli zrejme o jeden z veľkých trhákov kinematografie, ak by boli šušky a väčšia profesionalita. Tak tu je len veľkolepá snaha o vyššie zmienené. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s nejednoznačnými komentáři. Někdo dá sotva jednu hvězdu a chrlí jednu výtku za druhou, jiný se zmůže jen na wow a plácne pětihvězdu bez mrknutí oka. Tohle je přesně ten případ. Prvních dvacet minut budete přemýšlet o tom, jestli se raději nepodíváte na zprávy z regionu, nebo jestli si raději nevysajete auto, nebo nevyčistíte okapy na baráku. A to i když vám dojde, že jde spíš o alegorii, o takový nitrozpyt jednoho ztraceného člověka, kterému se trochu pomotaly hodnoty. Přestože je první třetina trošku zmatečná, většina diváků bude po půl hodince tušit kdo je kdo a co která postava v tomto příběhu představuje. A přestože se nabízí, co se bude dít dál, začne to být zajímavé. Navíc postavy jsou sympatické a vše je podané tak...skromně, bez ambicí ohromovat, ale prostě vyprávět. Nemoralizuje se, ale ukazuje a kdo si má z takového příběhu co vzít, ten si tam to ponaučení najde. A tak kdo vydrží do poloviny, bude asi dál sledovat, jestli to dopadne tak, jak by si většina z nás přála. Označení Sci-fi je velmi, velmi zavádějící, takže aby jste nebyli mezi těmi, kteří raději stráví čas na střeše, nebo vysáváním, doporučuji nečekat ufony, alternativní světy, ani dimenze, ale spíš psychorozborku podanou lehce fantasy formou. Žádné supertriky, tady je to o něčem jiném. Pragmatici si nejspíš jen pobouřeně odfrknou, ale empatici a esoterici si příjdou na své. Pokud máte rádi věci jako OA, nebo Výchozí bod, nejspíš se vám bude Ink líbit, a to i když je oproti výše zmíněným o dost naivnější. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)
  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama