Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (386)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické filmečky mám docela rád a byl jsem bratrskému režisérskému duu opravdu vděčný, že svou celovečerní prvotinu pojali dost odlišným způsobem, než na jaký jsem byl dosud zvyklý. Přece jenom všech těch nákaz - virusů, které lidi mění v zombie, už tu bylo tolik, že tohle byl doslova svěží vánek, který na mě sálal z monitoru. Vzhledem k celkovému pojetí a příběhu samotném však zůstává otázka – zda jde skutečně ještě o hororový film. Já si totiž myslím, že ani moc ne. Tento žánr zde není obsažený skoro vůbec (slovíčko „skoro“ je velmi důležité), ale za to se divák dočká slušného dramatického příběhu, plného nejrůznějších emocí. Což samozřejmě nebylo vůbec na škodu! Myslím si však, že se tvůrcům bohužel nepodařilo vše vychytat tak, jak by bylo potřeba, aby se dalo jejich dílo označit za opravdový skvost. Co se atmosféry týče, tak ta byla místy skutečně našlapaná a nechybí ani spousta dramatických okamžiků – rozhodnutí, ale objevila se tu i celá řada nedotažených věcí a otazníků, za které bych bratry nejraději pořádně zfackoval. Ústřední čtveřice – potažmo jednotlivé postavy byly ještě docela v pořádku – pestrá charakteristika jejich osobností, různorodá povaha, krutá rozhodnutí, boj o vlastní přežití – to vše bylo v naprostém pořádku a navíc bylo vše okořeněno přívalem emocí. Jenže se zde objevilo i několik vedlejších postav a těm už tolik pozornosti věnováno nebylo. Přitom by si to určitě zasloužily (otec s dcerou, chlapíci v plynových maskách). K dobru však musím pánům režisérům (scénáristům) přičíst hlavně to, že vše neskončilo blahorodým happyendem (ty totiž vyloženě nesnáším). Jenomže si prostě pořád musím říkat, že se z toho dalo vytěžit ještě mnohem více. 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ja snad videl jinej film, jinak si ty kecy typu jeden z nejlepsich filmu tohohle subzanru, dobre napsany postavy, chytrej a podobne fakt neumim vysvetlit. Film je stopadesata variace na partu jedouci znicenym svetem nekam. O skupince se clovek nic moc nedozvi, jejich postavy se nijak nevyvyji, zadny pozadi pribehu a celej film jde tak od nikud nikam, aniz by vam na postavach zalezelo a ty se samozrejme chovaj jak idioti, snazi se ohanet nejakejma pravidlama, aby je v zapeti porusovali a je jen otazkou casu, kdy zacnou postupne chcipat. Je tady jen drobnej rozdil, zadny moc pokusy o zachranu, proste ses nemocnej - si v prdeli, tahni. Navic film si hraje spis nez na horor na nejaky drama, ukazujici, jak by se normalni lidi zachovali v takovyhle situaci a bohuzel to ukazuje bez atmosfery a napeti, bez gradace deje, s nijakym koncem a bohuzel to neni ani kdyz uz ne strasidelny, tak zabavny nebo aspon nechutny. Proste 90 minut postavy nekam jedou a nic moc se nedeje a je to spis nuda. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že to není horor, i když pár lekacích scén se tu najde. Je to spíš post-apo road movie, která navíc má něco, co se tak často nevidí. Hrdiny, kteří se chovají jako uvěřitelní lidé. To znamená občas altruisticky, ale většinou spíš jako prospěchářské sobecké svině. Pocitově to mělo docela blízko k Cestě (film, kde táta se synem putují k moři zdevastovanou krajinou), která má podobně temnou a bezvýchodnou atmosféru. Je na tom vidět, že to není velkorozpočtový film, ale chytrý scénář to docela slušně vyvažuje. Celkově je to u mně někde mezi 3 a 4 hvězdičkami, asi proto, že jsem se do toho nebyl schopný úplně emočně ponořit a s nějakou postavou se ztotožnit. Na druhé straně v současné atmosféře (komentář psán uprostřed karantény v březnu 2020) to má tak nějak víc síly. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Spíše než hororem je snímek Carriers vyhroceným dramatem o ztrátě lidskosti v mezních situacích, přičemž v konfrontačních scénách tvůrci nezřídka užívají až thrillerových postupů. Na pandemii decimující celé lidstvo je zde nahlíženo z velmi úzkého hlediska, jelikož prakticky celé vyprávění je plně semknuto se čtveřicí hlavních protagonistů, jejichž charaktery jsou v rámci mainstreamu slušně vybudovány a přestože do jisté míry naplňují zaběhnutá žánrová klišé, jejjch chování je striktně racionální a plně uvěřitelné. Některé motivy by se možná slušelo trochu více rozvinout, zároveň bych ocenil trochu větší důraz na psychologii, pro kterou jsou některé z mezních situací velmi výživnou půdou, jako působivé (takřka rodinné) drama v rámci středního proudu film Carriers funguje celkem dobře, za což patří nemalý dík i dobrému hereckému obsazení v čele s Chrisem "Kirkem" Pinem. 70% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane pecková post-epidemi road-movie, ktorá zhruba od tretiny sádza jednu napínavú či emocionálne silnú scénu za druhou a celý čas fantasticky graduje. Bolo to evidentne lacné a vedľajšie postavy by si zaslúžili podstatne lepších hercov (Chris Pine všetkých prehráva o dve triedy), ale 80 minút som neodtrhol oči z obrazovky. P.S.: Pozerám, že tvorcovia sú Španieli. To všetko vysvetľuje. Chlapci spod Pyrenejí suverénne vládnu súčasnému filmovému hororu/thrilleru. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama