Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Falko 

všechny recenze uživatele

,,Zavolejte Pentagon, FBI a CIA a zjistite kdo vyhral futbal !!!" K tomuto filmu snad ani netreba komentar. Proste bud vas to bavi alebo nie, v kazdom pripade mna to strasne bavilo a tak som sa s Madison dohodol, ze si pozrieme aj ine casti Pantera. Peter Sellers je skvely a reziser filmu RANAJKY U TIFFANYHO (1961) Blake Edwards mal pri Sellersovi stastnu ruku, ze prave tento herec sa stal nesmrtelnymi inspektorom Cluseauom. Taktiez bitka s Katom nemala chybu. Som rad, ze som si znovu mohol po tolkych rokoch tuto komediu zopakovat. _________ Peter Sellers - (Šéf Inšpector Clouseau) +++ Herbert Lom - (Dreyfus) +++ Lesley-Anne Down - (Olga) +++ Burt Kwouk - (Cato Fong) +++ Colin Blakely - (Drummond) +++ Leonard Rossiter - (Quinlan) +++ André Maranne - (Francois) +++ Omar Sharif - (Egyptský zabijak) +++ Produkcia: Blake Edwards +++ ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Nikdy se neshodnu na tom, který díl ze série Panterů je nejlepší. Zda je tento film, nebo Clouseau na stopě. Zřejmě tento, ale jen o chlup. Nejvtipnější díl je to ale určitě! Tento Panter je prostě úžasná záplava brilantního humoru už od úvodní scény v blázinci, přes výslech svědků v Anglii, pivní festival, až po dobývání hradu a úplný závěr. K tomu všemu má tento díl asi nejlepší hudební stránku ze všech Panterů, Mancini se opravdu vytáhl. 70. léta byla v hodně ovlivněna Bondem a v tomto filmu je to vidět. Konečně má ze všech dílů v sérii nejvíce prostoru bláznivý Dreyfus v roli hlavního záporáka. Hluchá místa tentokrát chybějí a trapných fórů není mnoho. Teď mě ani nenapadá, že by tam nějaký byl. ()

Reklama

lebowski! 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers jako Clouseau zde dosahuje maxima, z Dreyfuse se konečně stává padouch. Herecký koncert s geniálními gagy. Clouseau v hotelu přichází k recepčnímu se psem. - Clouseau: "Vy máte ale hezkého psa. Nekouše?" - Recepční: "Ne, ne." - Pes hryzne Clouseaua. - Clouseau: "Jáááu! Vždyť jste říkal, že váš pes nekouše!" - Recepční: "Ale tohle není můj pes." ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Humor mi přišel ještě víc ulítlejší než kdykoli předtím, a přesto je tento díl hned za druhým ze série nejlepší. Shodou okolností má tento film společné s Růžovým panterem jen postavu Clouseaua, o onen slavný diamant zde opět nejde. Dreyfuss se zvedl ještě o stupeň výše, Clouseau je jako vždy na 100% - nejlepší moment: vyslýchání personálu v domě. Novým prvkem jsou parodie - v úvodních titulkách si bere Edwards na mušku známé hollywoodské klasiky, na konci zase milostné scény z romantických filmů. Některé scény mi připomněly neméně skvělého Fantomase, ale nevím, zda to bylo úmyslně. Co ale zjišťuji, že existují dvě dabingové verze - viděl jsem bohužel tu vyrobenou pro VHS, kde se střídá v pravidelných intervalech ve vedlejších rolích dvojice Šrom - Klapka. Aspoň že Stanislav Fišer zůstává zachován. Jelikož jsme se tu vyhnuli hluchým místům, dávám tentokrát bez jakýchkoli debat pět hvězd. "Zavolejte FBI, CIA a Pentagon a zjistěte, kdo vyhrál!" ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá víceméně z piety – ve své době jsem konkrétně tohle pokračování v kině absolvoval nepočítaněkrát. Stejný efekt jako u českého Agenta W4C – originál bondovky byly politicky závadné, tož nám klukům lačným po rafinovaných agentech, ďábelských zlosynech a oslnivých kráskách nezbylo než hltat parodie, ty se tzv. směly. Pak má člověk v dospělosti brát svět vážně. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama