Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (370)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý životopisný snímek o první ženské rockové kapele. Má tempo, hraje k tomu poctivá rocková muzika a má to příjemný videoklipový střih, který sem dost sedne. I tu atmosféru sedmdesátých let se povedlo přenést do filmu hodně dobře. Kristen Stewart a Dakota Fanning si svými výbornými výkony napravují pověst po Twilight sáze a zaujme i výstřední producent Michaela Shannona, kterého začínám mít po Nouzovém východu docela rád. Jenom škoda, že se režisérka nezbavila pár klasických neduhů životopisných filmů., takže nám tady pár věcí evidentně chybí. Taky by nezaškodilo více se zaměřit na další členky skupiny než na hlavní 2 protagonistky, některé z nich jsme dokonce viděli jen v pár záběrech. Se životopisných snímků je to ale pořád slušný nadprůměr. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pekne natočené, úprimné, zábavné, sexi a so super hudbou... skrátka paráda. O niečo podobné sa snažili napríklad aj tvorcovia minuloročného detinského pokusu o generačnú výpoveď, s názvom Don't Stop. No, každý nie je Floria Sigisimondi. Krásne prepracovala každý záber a obrázok a aj poleno akým je v poslednej dobe Kristen Stewart, dokázala prinútiť aby sa tou Joan Jett naozaj stala. Veril som jej to. Veril som emóciám v Dakotiných obrovských očiach, veril som tomu I Love Rock N' Roll. 85%, s citom a obrovskými sympatiami. A srdcovkou na záver. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Biografický film o jednej kapele z dávnych čias ako z rýchlika. Dievča osloví producenta, ktorý sa na nej pousmeje a strih, už skúšajú. Baby sa dajú dokopy, skúšajú a strih, získavajú zmluvu...a zrazu sú slávne a idú na truné do Japonska, kde sú nesmierne populárne, ale my vôbec nie sme informovaní ako k tomu došlo. Baby začínajú mať problém s tým, že Cherie je stredobodom kapely a strih, obrovská kríza je na svete... Áno, išlo tu viac o tie vzťahy ako o podrobnú analýzu histórie kapely, ale o niečo dlhšou stopážou sa dali informačné medzery vo filme elegantne zaplniť. Ignorovanie ostatných členiek kapely ale považujem za chybu, nad ktorou sa nedá mávnuť rukou. Takto som mal dojem, že šlo o duo. Ale Kristen a Dakota si to užili a seklo im to. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jelikož sem duší Rocker,mám rád životopisné filmy a zbožňuju Kristen Stewart,nemohl sem si Runaways nechat ujít.Joan Jett mám hodně spjatou spíše z jejich posledních sólových let a hlavně peckou I Love Rock'n Roll,tudíž filmek,jenž mapuje její minulost,jsem přivítal s nadšením.Režisérsky nikterak originální,ovšem herecky famózní.Kristen i Dakota podávají skvělé výkony,hlavně Dakotin výstup ala Dawid Bowie!To sem čuměl s otevřenou držkou.Po hudební stránce celkem zajímavé.Hlavně zbožňuju tu dobu,všechny máničky vyrazili na párty,kde se chlastalo,pařilo,všichni měli křiváky a poslouchali tu nejlepší hudbu,jáka kdy vznikla.To byla doba kterou miluju a ve který bych chtěl žít.Z dnešního uhlazeného světa,plného šampónů a posraných diskoték,plných rozmazlených zbohatlických dětiček je mi nablití.Film sice není po kvalitní stránce na špici(jako třeby The Doors nebo Control či Falco)ale připoměl mi co mám tak rád,Kristen je miláček a mohl sem zase na okamžik nakouknout do dob,které mám nejraději.Skvělý filmový fetiš. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nech mě hádat. Zpíváš ve skupině, která je nejlepší na světě a já jsem ten nejšťastnější zmrd ve vesmíru, protože vás uslyším jako první." I Love docela dost Rock 'n' Roll, což bylo důvodem mého dětinského těšení se na tento kousek, ale ve výsledku to hudba příběhu nandala příliš moc na to, aby uši dokázaly přesvědčit prst na myši k udělení většího počtu hvězd. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Když Joan Jett poprvé slyšela nahrávku Kristen Stewart zpívající její písně, myslela si, že jde o záměnu kazet a zpívá ve skutečnosti ona sama. (SydneyB)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (noelcoward73)
  • Na filmu spolupracovali Joan Jett, Cherie Currie, Sandy West i Kim Fowley, ostatní členky skupiny Lita Ford a Jackie Fox nebyly do filmu zapojeny. Postava Jackie Fox se ve filmu vůbec neobjeví, byla nahrazena fiktivní baskytaristkou Robin Robinson. (SydneyB)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno