Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Premiéru snímku jsem kdysi zažil coby kluk a vnímal jsem ten film logicky úplně jinýma očima, než ho vidím dnes. Stejně jako řadu dalších fenoménů, i tuhle filmovou sérii musím přehodnotit, protože jakkoliv mě kdysi bavila, ten humor zestárnul, některé gagy a situace dnes už vnímám s pocitem trapnosti a i když se dají najít i funkční vtípky, představují menšinu. Sellers se sice v téhle grotesce předvádí s vervou jemu vlastní, ale jeho humor je příliš infantilní a dnes už se s ním míjím stejně jako s přehrávajícím Herbertem Lomem. Celkový dojem: 45 %. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Asi žádné jiné filmy z poslední doby, co jsem viděl, ve mě nevyvolaly takové znechucení, jako právě tento a předchozí RŮŽOVÝ PANTER ZNOVU ZASAHUJE (1976). Peter Sellers zde střídá převleky a sype ze sebe hlášky, čímž možná inspiroval tvůrce amerických krimi komedií FLETCH (1985) a FLETCH ŽIJE (1989), ale i kdyby se stavěl třeba na hlavu, tak na lepší hodnocení to nebude. // Režisér Blake Edwards si mě vzápětí udobřil westernem DIVOCÍ TULÁCI (1971). ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Na tomto diely už je naplno vidieť, že únava materiálu dosiahla kritickú hranicu. V prvej polovičke si ale ešte stále drží solídnu úroveň, hoci miera strešťeností čo sa dejú v Clouseaovej prítomnosti už balansuje na hranici sebaparódie. Do tej sa to bohužiaľ úplne zlomí po odlete do Hong-Kongu. kde hlavný hrdina nakazí svojou gramblavosťou všetkých vo svojom okolí. Do toho “smiešna” hudba a situácie ako z grotesky (finálna prestrelka v sklade pyrotechniky) to celé devalvujú až na úroveň jednoduchej zábavy pre deti. 5+/10 ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tady už tvůrcům znatelně došla šťáva a na posledním regulérním Panteráckém vystoupení Petera Sellerse se velmi těžce hledají pozitiva. Po několika pokračováních je již těžké překvapit a přijít s něčím novým a bohužel to vypadá, že se filmaři o něco takového ani nesnažili a ačkoliv se pár úsměvných momentů najde, drtivá většina snímku působí neskutečně unaveným a líným dojmem, kdy Clouseauovi eskapády působí improvizovaně (ve špatném slova smyslu) a nepromyšleně, což jim ubírá na efektivitě a vtipnosti. Jedná se bohužel o velice smutné rozloučení se Sellersem, ale na druhou stranu tento díl také potvrzuje nevyrovnanost této populární, ale v mnoha ohledech již zastaralé série. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem se chtěl pořádně zasmát a chtěl vidět něco, co jsem fakt dlouho neviděl. Zvolil jsem si Pomstu Růžového pantera a byla to volba vskutku skvělá. Dnes mi tahle komedie padla jako ušitá na míru. Na spoustu věcí už jsem si ani nepamatoval. "Jsem pomočen od hlavy až k patě." Skvěle jsem se bavil! 90% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)
  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)
  • Přestože se komisař Dreyfus (Herbert Lom) stal v předešlém díle série Růžový panter znovu zasahuje (1976) obětí laseru, kdy po jeho zásahu zmizel, objevuje se v Pomstě růžového pantera bez jakéhokoliv vysvětlení živ a zdráv. (doktofaust)

Reklama

Reklama