Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme tu proto, abyste v hospodách nejedli blafy! Uvádí Zdeněk Pohlreich.  Kulinářské pořady diváky zásobují nejrůznějšími recepty. Zbrusu nový formát o české gastronomii Ano, šéfe! však je úplně jiný! Majitel restaurace, která se ocitla ve finančních problémech, požádá o pomoc mistra šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který na místě během týdne zjistí, jaké nedostatky mohou za to, že do podniku nechodí dostatek hostů. Podávají snad studené, přesolené, nedovařené, připálené nebo dokonce nechutné jídlo? Dostávají hosté malé porce, pivo pod míru nebo limonády ve špinavých skleničkách? Jsou servírky a číšníci k zákazníkům ochotní a vstřícní? Nemusejí hosté na své objednané jídlo a pití čekat příliš dlouho? Nebo je problém někde úplně jinde? Zdeněk Pohlreich je sice přísný kritik, který pro šokující výroky nechodí daleko, ale zároveň rádce, jehož rady mají cenu zlata. Při své revizi nebude nikoho z personálu šetřit, naopak bude tvrdě prosazovat i nepopulární změny v provozu nefungujícího podniku. Po měsíci se do restaurace vrátíme se skrytou kamerou, abychom prověřili, jestli opravdu došlo ke zlepšení. Ano, šéfe! je pořad plný emocí, u kterého se nudit rozhodně nebudete!
Epizody:
1. série
1. Restaurace Hrádek
2. People
3. U draka
4. Slepá kolej
5. Hejtmanský dvůr
6. Bluepoint
7. Lesní zátiší
8. Panský dvůr
9. Arter
10. Mlýnský domov
11. Pí local club
12. Fregatta
2. série
1. U Lojzíka
2. Nová Hospoda
3. U Hrabala
4. U Rytíře
5. U Pavouka
6. Zámek Kněžice, U Štěpána I.
7. Zámek Kněžice, U Štěpána II.
8. Zahrada v Opeře
9. Motorest Galerie
10. U Dubu
11. ZŠ Bílá
12. Vánoční speciál
3. série
1. Návrat na místo činu
2. Blue Note
3. Hotel Hvězda
4. Fantazie
5. Bohemia
6. Radniční restaurace 
7. Harmony
8. Latrán
9. U Apoštola
10. U Tlustých
11. Vlčárna
12. Kotelna
13. Rekapitulace
4. série
1. Scandinavia
2. Bohéma
3. Sedmé nebe
4. U sv. Filipa a Jakuba
5. Pintovka
6. U stoleté lípy
7. Kuželna
8. Restaurace Rybárna - Pardubice
9. Restaurace U Zběhlíka - Čistá
10. Restaurace Simsalabim - Rozmarýn Cafe & Restaurant - Praha Simsalabim
11. Restaurace Cafe Prague - Chicago - USA
5. série
1. Modrá stodola
2. Hotel Květnice
3. Hotel Krajka
4. Excalibur
5. Letem světem
6. Rybářská bašta
7. Wirtshaus in der Pupplinger Au Mnichov
8. Georgia
9. Ponorka
10. Kongo
11. U klauna
12. Zámek Choltice
6. série
1. Bastila
2. Hotel Rosa / Hotel Zlatý Potok
3. Kuchařské učiliště v Trmicích
4. American Grill Bar
5. Plevel (Plevel)
6. Sametová restaurace
7. Grand Restaurant Septime
8. Pod Lékárnou
9. Návraty (Bastila, American Grill Bar, kuchařské učiliště v Trmicích)
10. U Hastrmana
11. Bouda v Obřím dole
12. Motorest Tereza / Motorest Pod Řípem
13. Wellness relax areál
14. Městské sály
15. Klub AVU
16. Hotel Zámek Havířov
17. Slovenská Koliba Jasná
7. série
1. Amerika Grill Bar - Chomutov
2. Restaurace U Tlusťocha, autokemp Merkur, Pasohlávky
3. Restaurace U Vlka, Brno
4. Motorest Ušák, Prunéřov
5. U Kaštanů, Praha
6. Pod Lesem, Jíloviště (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (46)

  • Majitel Motorestu Ušák ze 7. série nosí na krku železný křiž. Železný kříž je německé a původně pruské válečné vyznamenání. Zřízeno bylo pruským králem Fridrichem Vilémem III. a poprvé uděleno 10. března 1813. Po květnu roku 1945 se udělovat přestal, avšak jeho stylizované symboly jsou používány jako logo a výsostné znaky bojové techniky Bundeswehru. (sator)
  • Některé restaurace ze 7. série byly trvale uzavřeny. Jde např. o Amerika Grill Bar v Chomutově, restauraci U Tlusťocha, či restauraci U Vlka v Brně. (sator)
  • V 6. sérii v epizodě Hospůdka u Hastrmana zazní na závěr tradiční irská námořnická píseň „Drunken Sailor“, také známá jako „What Shall We Do with a/the Drunken Sailor?“ nebo „Up She Rises“. Píseň se zpívala jako doprovod k některým pracovním úkonům na palubě plachetnic, zejména k těm, které vyžadovaly rychlou chůzi. Text písně se liší, ale obvykle obsahuje nějakou variantu otázky: „Co dělat s opilým námořníkem brzy ráno?“ V některých stylech výkonu každý následující verš naznačuje metodu vystřízlivění nebo potrestání opilého námořníka. (sator)
  • Znečištění Hnačovský rybník, který při natáčení epizody Wellness Relax Areál ze 6. série byl plný sinic a mrtvých ryb, je dnes už minulostí. Obec přijala mnohá opatření k nápravě, a to i proto, že na břehu rybníka provozuje vlastní autokemp. (sator)
  • Wellness Relax Areál ze 6. série pořadu změnil své zaměření i název na Domov seniorů Hnačov. (sator)
  • Epizoda „Bouda v Obřím dole“ v 6. série cyklu končila zavřením objektu pro vlastnické nesrovnalosti. V roce 2024 byl však objekt plně zprovozněn a vedla jej Klára Veverková, tedy bývalá majitelka objektu. (sator)
  • Několik restaurací ze 6. série bylo trvalo uzavřeno, např. American Grill Bar Mohelnice, restaurace Plevel, restaurace Sametová (V Podloubí), Grand Restaurant Septime, Restaurace pod Lékárnou, či Berounská restaurace Bastila. (sator)
  • Bývalí majitelé brněnské restaurace Bohéma (4. série cyklu) Kristián Kučera a Josef Zouhar řešili spor o peníze se svým kuchařem svérázným způsobem. Udali ho, že je okradl. Lež se však obrátila proti nim a krajský soud jim v odvolacím řízení uložil podmínky za křivou výpověď. Zouhara potrestal i za vydírání servírky a křivé obvinění. Soud je za to oba potrestal podmínečnými tresty. Zouhar dostal za vydírání, křivé obvinění a křivou výpověď tři roky vězení s odkladem na pět let, Kučera za křivou výpověď rok s tříletým odkladem. Najevo vyšlo i to, že nevypláceli zaměstnancům mzdy a vystavovali falešné doklady. (sator)
  • Zdeněk Pohlreich používá občas slovo „gárnyš“. V kontextu vaření se jedná o francouzské garnir, česky ozdobení, zdobení. (sator)
  • V díle věnovaném restauraci Georgia ve Slunečné zazní písnička bratří Orffových „Nevypínám“. (sator)
  • V epizodě věnované bavorské restauraci Pupplingeru říká šéf (Zdeněk Pohlreich): „Myslíš, že jsem přijel s maňáskem po Rýnu?“ Maňásek je loď jednoduché dřevěné konstrukce, jejíž počátky v Česku sahají pravděpodobně k loďce zvané Ježdík, kterou si postavil Josef Rössler-Ořovský. Loďka se vyskytuje například v knížkách Jaroslava Foglara. Konstrukce je jednoduchá, základ tvoří jedno prkno jako dno, dvě prkna jako boky a dvě krátká čela, která zhruba v třetinách lodí rozpírají boky od sebe. Původ pojmenování není jasný. (sator)
  • V díle věnovanému restauraci „Sedmé nebe“ zazní: „Vaříte stylem ‚Kluci hurá za ním.‘“ Jedná se o narážku na dětský román od Václava Řezáče. Příběh je z doby předmnichovské republiky o klukovské trojici, které neznámý zloděj ukradl ze skrýše rádio. (sator)
  • Hlediska, podle kterých šéf (Zdeněk Pohlreich) hodnotí restaurace: exteriér restaurace, interiér restaurace, kvalita servisu, stručnost a srozumitelnost jídelního lístku, vybavenost kuchyně a její čistota, kvalita a chuť jídla, surovin a jeho aranžování, vzájemná komunikativnost, propagace a ochota ke změnám. (sator)
  • Kvůli neúnosným nákladům zavřela proslulá restaurace – Hodonínská hospoda Westy. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ohodnotil podnik majitelů Westermairových třemi hvězdami, ani ty ale jejich léta budovanou značku nezachránily. (sator)
  • Pí local club, kde byly tvůrci tohoto pořadu, nepřežil a skončil v likvidaci. (sator)
  • V epizodě na návštěvě Pizerrie Latran přijede šéf (Zdeněk Pohlreich) ve voze Lamborghini Gallardo, který se vyráběl v letech 2003–2013. Bylo jich vyrobeno pouze 14 tisíc kusů. (sator)
  • V epizodě věnované Rybářské baště v Hostivaři říká šéf (Zdeněk Pohlreich): „Tady budou pouštět maximálně tak akorát mašina vremeni.“ Mašina vremeni (Stroj času) je ruská rocková skupina, která vznikla v roce 1969. (sator)
  • Restaurace Blue Note v Kralupech nad Vltavou se ocitla dva roky po návštěvě pořadu v likvidaci. (sator)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama