Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Vcelku ucházející exploitation popisující situaci, která by v reálu sice těžko nastala, ale zato nutí k přemýšlení. Hned úvodní část příběhu, kde úchyl ukradne a nakonec umučí šestileté děcko, je docela dechberoucí. Škoda je, že v části, kde se na něm mstí rodiče, už se takové psycho nerozjíždí a to nejen díky nepřesvědčivým představitelům rolí matky a otce zavražděného dítěte. Ono to celkově není kdovíjak brilantně natočené a ani brutalita, se kterou zacházejí se svým zajatcem, vás kdovíjak nevykolejí. Závěr pak sice může být překvapivý a vcelku i originální, ale pořád se nejedná o film, který by mi zůstal v hlavě kdovíjak dlouho. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V konečném hodnocení neurazí, ale zároveň ani nedokáže hlouběji vtáhnout do děje. S párem, který přijde o dítě, soucítíme jen pár minut a pak vše vyšumí se stále stoupajícími logickými ataky. Pointa je ale kupodivu účinná, neurážlivá (až na ten finální dopis), což se samozřejmě cení. Mnohými do nebes vynášená psychologie je jen hodně slabým odvarem, s kterým se dalo pracovat o poznání pečlivěji. Můžou za to především průměrní herci, jejichž truchlící postavy nepatří mezi zrovna nejuvěřitelnější, zvlášť, když svoji nenávist a touhu po pomstě přenáší jeden na druhého, jako by se nechumelilo.. Jinak ale bez větších výhrad!! ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Asi na úrovni Wanovho Death Sentence, akurát trochu viac v žánri. Zahrané priemerne, Erika herecky nikdy nevynikala a svoje dve dobré role (tu a tu) má dávno za sebou; jej muž pre zmenu vrcholne necharizmatický televízny herec. A logika zas niekde víkenduje. Ale záver tomu pridáva! Nebyť to béčkový horor, mohla to byť slušná ironická dráma ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Lieberman /pamatam si od neho jedine Dexter/ natocil kvalitny horor. Spoiler! Seriovy vrah xmrti utyra ich jedineho syna, a tak sa rozhodnu pomstit. Koniec Spoileru! Strasidelna atmosfera funguje dobre, mucenie je na urovni, ale zdalo sa mi obcas samoucelne, aby bola natiahnuta minutaz. Herecke vykony sice mizerne/ziadne, ale Lieberman ukazal, ze ked sa chce, dokaze byt schopny filmar. Zaver, tak to je uz cisty masaker, a dej filmu poriadne zmixuje. 81 % ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mladému manželskému páru psychopatický zabiják dětí unese a zabije synka. Vrah je zanedlouho polapen a odsouzen. Rozsudek však není adekvátní spáchanému zločinu. Ženu to nasere a začne prahnout po nelítostné vendetě. Přesvědčí manžela, aby vzali spravedlnost do svých rukou. Ten nakonec po chvíli vnitřních soubojů souhlasí. Oba tedy začnou spřádat plán. Plán na dokonalou pomstu. Snímek má krátkou stopáž a uběhne velmi rychle. Mučící praktiky jsou vydařené. Jen kdyby... Už jsem si říkala, že ten největší nářez teprve přijde, když najednou to na nás rejža vybalil s pointou, kterou musel bedlivý divák stejně tušit již od okamžiku, kdy byla nadhozena. Pointa je sice možná poměrně zajímavým završením, nicméně já jim tu pomstu skutečně přála. Chudák chlap, který to odskákal... "Představ si nejhorší bolest, jakou jsi kdy zažil. Tak tohle bude mnohem horší.", "Chci vědět, čím člověk jako ty, ospravedlní svinstvo, které provedl!", "To chceš mučit chlapa, který netuší, proč mu to děláme?" - "Pořád je to stejný chlap. Je to stejný chlap!" ()

Zajímavosti (3)

  • Keď detektív dorazí na miesto havárie väzenskej dodávky, od dverí jeho automobilu sa odrážajú svetlá kamery. (misterz)
  • Na začiatku filmu jazdí pár na najnovšom modely Ford Focus. V ďalších scénach však používa síce rovnaké auto, ale starší model. (misterz)
  • Záběry vnitřních prostor domu s příslušníky policejního sboru jasně ukazují na č.p. "3410". Když se ale policista posléze dovolává zálohy, uvádí adresu "321 Spruce Avenue". (Conspi)

Reklama

Reklama