Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

kagemush 

všechny recenze uživatele

V první půlhodince jsem si říkal,že pan Lieberman je jeden z nejvhodnějších adeptů na obsazení rejži v případných rýmejcích Ocelových magnolií,nebo Ceny za něžnost. Za následujících 45min. bych mu dohodil rýmejkování Srpskiho filmu,nebo Grotesque.Hm a pro posledních pět minut,bych si přál aby ho jednou napadlo,že by z Ocelových magnolií a Srpskiho filmu šlo udělat jeden opus. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal něco daleko lepšího... Na Twisted Pictures vcelku slabé... Od snímku jménem The Tortured jsem prostě čekal něco víc.. Něco, co by bylo tak brutální, že bych se na to třeba ani nedokázal koukat... To se ale nestalo... Nicméně nemohu upřít thrillerovou část filmu, které mne dokázala vcelku dobře napnout... I tak ale se jedná pro mne o průměrný snímek a ta pointa... No, nic moc tedy... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mladému manželskému páru psychopatický zabiják dětí unese a zabije synka. Vrah je zanedlouho polapen a odsouzen. Rozsudek však není adekvátní spáchanému zločinu. Ženu to nasere a začne prahnout po nelítostné vendetě. Přesvědčí manžela, aby vzali spravedlnost do svých rukou. Ten nakonec po chvíli vnitřních soubojů souhlasí. Oba tedy začnou spřádat plán. Plán na dokonalou pomstu. Snímek má krátkou stopáž a uběhne velmi rychle. Mučící praktiky jsou vydařené. Jen kdyby... Už jsem si říkala, že ten největší nářez teprve přijde, když najednou to na nás rejža vybalil s pointou, kterou musel bedlivý divák stejně tušit již od okamžiku, kdy byla nadhozena. Pointa je sice možná poměrně zajímavým završením, nicméně já jim tu pomstu skutečně přála. Chudák chlap, který to odskákal... "Představ si nejhorší bolest, jakou jsi kdy zažil. Tak tohle bude mnohem horší.", "Chci vědět, čím člověk jako ty, ospravedlní svinstvo, které provedl!", "To chceš mučit chlapa, který netuší, proč mu to děláme?" - "Pořád je to stejný chlap. Je to stejný chlap!" ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavý film, který je v závěru trochu moc překombinovaný nečekaně podivným zvratem. Deviant, který manželům Landryovým unesl, umučil a zabil jejich malého syna Benjamina, musí za svůj odporný čin náležitě zaplatit. Podle manželů je pro něj jediným spravedlivým trestem ho umučit k smrti stejně bolestivě, jako to on provedl malému Benovi, protože trest 25 let v "lapáku" není pro ně dost adekvátní. Po pečlivě naplánované akci ho unesou v nestřeženém okamžiku při vězeňském eskortu a dopraví do odlehlé chaty hluboko v lesích, kde si na něm "smlsnou". A diváka tak čeká celá pestrá škála mučení zraněného devianta ležícího po autohavárii na stole ve sklepě a než zhebne, tak si párkrát bolestivě zakřičí "au" a bude volat o pomoc. Zajímavý námět, zajímavé provedení, překombinovaný konec a divák v roli soudce. Tak by se dal charakterizovat počin režiséra Roberta Liebermana, který je námětově velmi aktuální, ale nepouští se do složitých řešení otázek, zda takové zrůdy, jako je John Kozlowski, mají vůbec právo na život a rovnou jde přímočaře na věc. Jesse Metcalfe je v roli lékaře a odhodlaného manžela mrazivě přesvědčivý a stejná mrazivá přesvědčivost nechybí ani hlavní hvězdě filmu Erice Christensen, která se postupně přehrává do rolí zkušených matek. Bill Moseley v roli devianta nezklamal a ani nemohl zklamat, protože záporné a rozporuplné role vždy zvládal s přehledem, ale je pravdou, že tady se nijak extra nestačil rozehrát, vzhledem k omezenému prostoru jeho role. Zvláštně tvůrci vyřešili závěr filmu. Neodpustili si závěrečný dějový zvrat, který mírně postrádal logiku a současně byl šíleně překombinovaný. Zanechal ve mně rozpaky a prozradit ho, tak bych potencionální diváky o to překvapení dost ochudil. Rozhodně však jsem uvažoval o plném bodovém ohodnocení, ale závěr byl dost rozporuplný. I přesto je to hodně zajímavý thriller, který nepostrádá myšlenku spojenou s kontroverzním námětem. 80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film čerpá maximum ze všeho, co se dalo využít, a dělá to dobře. Natolik dobře, že to stačí na kvalitní večerní horor, i když to vlastně ani není horor, nýbrž pomalejší thriller okořeněný několika "saw" scénkami. Sympatická stopáž zaručí napětí od začátku do konce, čemuž pomáhájí i spousty flashbacků. Otřesní herci a divné dialogy jsou na denním pořádku, takže žádné překvapení... Poctivé krimi béčko prodchnuté atmosférou new-age hororů; srdce fanouška nezůstane studené. A je to i s poselstvím :-P. ()

Zajímavosti (3)

  • Záběry vnitřních prostor domu s příslušníky policejního sboru jasně ukazují na č.p. "3410". Když se ale policista posléze dovolává zálohy, uvádí adresu "321 Spruce Avenue". (Conspi)
  • Na začiatku filmu jazdí pár na najnovšom modely Ford Focus. V ďalších scénach však používa síce rovnaké auto, ale starší model. (misterz)
  • Keď detektív dorazí na miesto havárie väzenskej dodávky, od dverí jeho automobilu sa odrážajú svetlá kamery. (misterz)

Reklama

Reklama