Reklama

Reklama

Včera, dnes a zítra

  • Itálie Ieri, oggi, domani (více)
Trailer
Komedie / Romantický / Povídkový
Itálie / Francie, 1963, 117 min (Alternativní 114 min)

Obsahy(1)

Živočišná Neapolitánka, která se věčnými těhotenstvími brání vězení, bohatá panička z Milána, nahrazující lásku pouhým bezcitným flirtem, či lepší římská prostitutka, do níž se zamiluje mladý seminarista, každá úplně jiná a přesto všechny stejně ženské a okouzlující. Nezapomenutelná Sophie Lorenová v rolích tří naprosto odlišných žen doslova zaplňuje filmové plátno svým neodolatelným ženstvím, jemuž v roli jejích mužských partnerů se stejnou chutí přihrává neodolatelný Marcello Mastroianni. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Paradoxně když slyším Včera, dnes a zítra, tak se mi nejdřív vybaví Iva Janžurová coby pokladní v kině a Felix Holzmann (Já nevím, vona mi porád říká kdy to hrajou, ale neřekne có). Mám hrozně ráda povídkové filmy, zvláště pak italské a zvláště, pokud jsou tam mí oblíbenci Sofia Loren a Marcello Mastroianni. Lorenová je nádherný živel, neznám žádnou takovou herečku, je jako ohňostroj. Proto se mi taky líbila i prostřední povídka, protože ji ukázala jako chladnou "dámu". Ale lepší je, když srší. No a Marcello je s ní vždycky tak roztomilý, jak je úplně v její moci a jak se mu to líbí. Aspoň teda v první a třetí povídce, ale i v Manželství po italsku. Jak se zmítá mezi tou touhou být správným macho Italským chlapem, co si z ženských nic nedělá a musí mít babu pod kontrolou a mezi touhou schoulit se v náručí a pod pantoflem někoho jako je Sophia. Zejména v této oblasti má nevídanou škálu roztomile přitroublých výrazů, která vyvrcholí při striptýzu. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nádherná komedie o třech povídkách pro dvojici Sophia Loren a Marcello Mastroianni. V první povídce Adelina Hrají Sophia s Marcellem manželskou dvojici Adelinu a Carmineho Sbarattiovi. Ona je temperamentní a vyhýbá se vězení neustálým těhotenstvím a rozením dětí, z čehož má srandu i policejní šéf (Pasquale Cennamo). Nakonec Carmine po několika letech a sedmi dětech nemůže dál a Adelina je uvězněna. Ale za pomoci solidarity všech chudých obyvatel její čtvrti se dostává na svobodu. Ve druhé povídce Anna hraje Sophia znuděnou bohatou paničku Annu Molteni a Marcello jejího milence Renza. I když je Renzo přitahován Annou a ona ho ujišťuje o svých citech, končí jejich vztah rozchodem. Renzo si uvědomuje Anninu povrchnost v citech a její materiální povrchní založení bohaté vrstvy. Ve třetí povídce Mara, hraje Sophia prostitutku Maru, která přijímá pány u sebe doma a Marcello jejího dobrého klienta z Boloňe, Augusta Rusconiho. Do Mary se zamiluje mladý seminarista Umberto (Gianni Ridolfi), vnuk její sousedky, která jí začne urážet. Augusto chce sex, ale Mara myslí jen na svou pomstičku staré sousedce. Nakonec Mara po srdceryvných prosbách sousedky přesvědčuje Umberta, aby se vrátil do semináře a Augusto stále marně dychtí po sexu. Krásná půvabná a bláznivá komedie o různých vztazích mezi mužem a ženou, kde tím hlavním faktorem je žena, žena temperamentní, která nesnese odporu. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní italský povídkový film. Je rozdělený na tři příběhy a každý je úplně jiný. Nejvíc se mi líbil první a poslední. První vypraví o rodině, která se pomocí neustálého rození dětí snaží matku zachránit od kriminálu. Místy díky tomu vznikají dost vtipné situace. Druhý se celá odehrává celý za jízdy v autě a je poměrně krátký. Poslední se zaměřuje na prostitutku, která nechtěně svede na scestí budoucího mladého kněze. Ani tam není nouze o vtipné momenty. "Bude chovat!" ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film, kde exceluje Sophia Loren s Marcello Mastroianni jí přizvukuje, aby mohla vyniknout. Je krásná, je nádherná, ale především je skvělá herečka, která každou roli zvládne jinak, odlišně a vy nemáte pocit, že koukáte na jednu a tu samou postavu. Však také nekoukáte. Zábavné tři povídky, které jsou navíc i chytré. ()

otík 

všechny recenze uživatele

První povídka je typickým příkladem italského manželství – žena hádavá a dominantní, muž je jen aby dělal děti, dokud nepadne. Když se ale žena dostane do problémů, dokáže se postarat o rodinu. Sophia Loren v roli sexy venkovanky s kupou dětí, které její postavu krásně tvarovali, Mastroianni v roli ušlápnutého a slabého, ale o to víc milujícího manžela. Druhá povídka je o chladnokrevné nevěrné ženě, která se svým milencem vyrazí na výlet a velmi rychle se ho zase zbaví. Tato druhá povídka není moc záživná. Třetí povídka už je zase plná života a energie, tentokrát především Mastroianni je plný chuti a temperamentu, když projevuje svou náklonnost své staré známé lehké děvě, kterou má opravdu rád. Shoda různých okolností pak vede k tomu, že se k tomu, po čem tolik touží, nedopracuje. Celkově především první a třetí povídka drží hezky spolu, prostřední je spíše ztráta času. Hudba: Armando Trovajoli ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Predlohou pre postavu Adeliny (Sophia Loren) bola Concetta Mucardi – Neapolčanka, ktorá otehotnela 19-krát za sebou, len aby sa vyhla väzeniu za predaj pašovaných cigariet. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Rím, Neapol, Miláno a Ercolano. (dyfur)

Reklama

Reklama