Reklama

Reklama

Manželství po italsku

  • Itálie Matrimonio all'italiana (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italská domácnost: bývalá prostitutka se srdcem na pravém místě a její zámožný samolibý milenec, kterého by po letech ráda donutila k sňatku, aby tak zajistila budoucnost svým třem synům. Kdo je otcem kterého z nich, ví jen ona. Nikoli jediné, ale nejpamětihodnější setkání výbušné dvojice Lorenová/Mastroianni v De Sicově bezchybné režii. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který prostě reprezentuje Itálii...emoce, vášně, drama (a velký :)), komedie...prostě krásná, trošec špinavá a jen leeeehce ukřičená Itálie. :) Marcella a Sophiu miluju a tenhle příběh taky. Dojímá mě, tam kde má..jak je Sophia silná, hrdá, ale přeje si dvacet let jen lásku zmetkovitého Domenica - Marcella, jehož postava je vtipná, i když byste ho prostě zabili. Film je skvěle napsán a postaven. Časové prolínání, hudba, dialogy, silné momenty a hlavně nezapomenutelné herecké výkony italských legend...to vše pro mě tvoří nezapomenutelný film, který si s italskou kinematografií společně s Včera, Dnes a Zítra a Fellinim spojuji nejvíce. Dramatické scény prolínají i velmi vtipné scénky jako je např. hádka ústřední dvojice, Filumenin super podpis nebo pěvecká ukázka v sakristii. Jediné co bych filmu vytkla, že nemuseli v pár scénách Sophii tak načesat a nahastrošit...ve většině byla ale krásná jako vždy. No, prostě moje srdcovka, kterou jsem ještě více docenila až po nějakém čase od prvního shlédnutí. Krásná také hlavní píseň - https://www.youtube.com/watch?v=zfivslNWXnU ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo nemá srdce, nemůže dostat infarkt." Manželství je souboj muže a ženy, ve kterým mají na začátku oba přibližně stejný šance na vítězství, ale vždycky vyhraje žena. Třeba taková Filomena. Prostitutka se třemi nepřiznanými potomky. Jakou má taková holka šanci proti bohatýmu plnokrevníkovi Domenicovi? Tomu přece stačí zamrouskat knírem a Země se přestane otáčet. Jenže od chvíle, kdy Filomena rajcovně vystoupila z autobusu oknem, bylo jasný, že tohle nebude mít Domenico lehký. Já jsem se u toho tedy nijak zvlášť nepobavil, ale to neznamená, že by to nebylo skvělý. A taky mě zasáhla představa, jak asi dnes trpí alfasamec Edward Lewis pod dominantní nadvládou svý Pretty Vivian. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Potkali se za války během bombardování Neapole. On je úspěšný podnikatel z dobře situované rodiny, má pro ní slabost, ale vzdát se kvůli ní svých ostatních avantýr neumí a ani nijak nechce. Ona je výrazně mladší, analfabetka se selským rozumem a lehká děva v lepším podniku. Miluje ho, ale... Aneb jak šel čas v jednom vášnivém vztahu plném intrik a přetvářek z obou stran kde je vše jako na houpačce. Pokud pojmete podezření, že je to jak z nějaké červené knihovny, tak nejprve zkontrolujte jméno tvůrce. Máte? Tak je snad vše jasné... Nejde sice o De Sicův nejlepší snímek, ale zřejmě o ten nejlépe zahraný, jelikož příslovečná chemie mezi ústřední dvojící Lorenová/Mastroianni je něco co se na plátně vidí málokdy. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Klasická italská komedie s ryze italskými dialogy a k tomu ty nenapodobitelné exteriéry. Samozřejmě i oba hlavní protagonisté dodávají filmu to potřebné. Těch 17 let na začátku Sophii samozřejmě nikdo neuvěří, ale ona nám to v průběhu vynahradí. Jeden z těch nejlepších filmů na téma úspěšného muže a dívky z nižší společnosti. ()

classic 

všechny recenze uživatele

A: De Sica-----B: Loren-----C: Mastroianni----- , tentokrát tento “tvorivý trojuholník” narazil na mantinel, ktorý z môjho pohľadu až tak nebije do očí, ako sa na prvý dojem zdá_ Všetko sa to točí okolo medziľudských vzťahov, čiže medzi krásnou, ale analfabetskou Filumenou a sukničkárskym Domenicom to bude najprv poriadne iskriť, aby vzápätí to zase medzi nimi dvomi poriadne vrelo, a do toho vstupujú ďalší traja jej synovia, a ja som si pripadal, ako v talianskej telenovele v luxusnom obale, na aký sa zvačajne nalepím _ Trochu som sa pri tomto oceňovanom ansámbli nudil, ale to neznamená, že by som De Sicu a spol zatracoval, zo zatiaľ jeho režírovaných filmov, ktoré som doteraz videl, sa jedná v tomto prípade o „najslabší kus“ , v ktorom si znovu zahral Gianni Ridolfi, ktorý bol predtým ( Včera, dnes a zajtra ) zamilovaný do lorenky až po uši, aby sa teraz stal jej synom_ Sophia je stelesnením absolútneho rozkošného R.A.J.A _... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama