Reklama

Reklama

Manželství po italsku

  • Itálie Matrimonio all'italiana (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italská domácnost: bývalá prostitutka se srdcem na pravém místě a její zámožný samolibý milenec, kterého by po letech ráda donutila k sňatku, aby tak zajistila budoucnost svým třem synům. Kdo je otcem kterého z nich, ví jen ona. Nikoli jediné, ale nejpamětihodnější setkání výbušné dvojice Lorenová/Mastroianni v De Sicově bezchybné režii. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem méně dramatu a více komedie, protože na komedii jsem měl zrovna chuť. Bohužel humoru v Manželství po italsku příliš není, a když se objeví, je to spíše taková ta jeho milá nežná forma, žádné útoky na bránici typu Dárku s Claudií Cardinale se rozhodně nekonají. Podle mého mínění filmu uškodilo i české znění, v němž sice Marcella Mastroianniho mluvil Vladimír Brabec, ale působil na mě unaveně, a ostatní hlasy byly nevýrazné. Tři a půl hvězdičky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi sympaticky taliansky film o romantickej dvojke ona + on. Stretli sa kdesi v akejsi italskej prasivej prdeli pocas bombardovania, a hned sa do seba zalubili. Tak to ma byt. Mastroianni je vyborny,. ovsem pani Sophia Loren este o cosi lepsia. Taketo filmy pohladia po dusi aj obstarozneho mentalneho invalida ako som ja. 100 % ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který prostě reprezentuje Itálii...emoce, vášně, drama (a velký :)), komedie...prostě krásná, trošec špinavá a jen leeeehce ukřičená Itálie. :) Marcella a Sophiu miluju a tenhle příběh taky. Dojímá mě, tam kde má..jak je Sophia silná, hrdá, ale přeje si dvacet let jen lásku zmetkovitého Domenica - Marcella, jehož postava je vtipná, i když byste ho prostě zabili. Film je skvěle napsán a postaven. Časové prolínání, hudba, dialogy, silné momenty a hlavně nezapomenutelné herecké výkony italských legend...to vše pro mě tvoří nezapomenutelný film, který si s italskou kinematografií společně s Včera, Dnes a Zítra a Fellinim spojuji nejvíce. Dramatické scény prolínají i velmi vtipné scénky jako je např. hádka ústřední dvojice, Filumenin super podpis nebo pěvecká ukázka v sakristii. Jediné co bych filmu vytkla, že nemuseli v pár scénách Sophii tak načesat a nahastrošit...ve většině byla ale krásná jako vždy. No, prostě moje srdcovka, kterou jsem ještě více docenila až po nějakém čase od prvního shlédnutí. Krásná také hlavní píseň - https://www.youtube.com/watch?v=zfivslNWXnU ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Vítejte v mém pravidelném feministickém okénku. Ano, tento film by měl být povinný pro každou slečnu, co se právě bezhlavě žene do náručí nějakého seladona a třeba si i myslí na vdavky. Sophia Loren v roli Filumeny Marturano nám ukázala návod, jak dostat i toho největšího nešťastníka a zapřísáhleho nepřítele ženitby do chomoutu. Marcello Mastroianni tu totiž hraje neukotveného svůdníka Domenica, co si rád zajde do podniku lehčích mravů a při jedné z těchto návštev se seznámí i s krásnou Filumenou. Od začátku je jasné, že tenhle vztah bude chtít hodně zalévat, aby vzkvétal, neb Domenico je váženým obchodníkem z dobré rodiny, nosí frajerský knírek, kterému podlehne každá sukně, protože líbat muže bez vousů je jako jíst párek v rohlíku bez hořčice, prostě nerozvážnost. Maličké se z něj podlomí kolena a dělá pro něj vše, co mu na očích vidí, stará se o jeho matku, obchod a domácnost. Ptáte se, co z toho má? Nic. Hanebník jí líta za mladšíma. Fůů, aby toho nebylo málo, tak ještě chuděra ukrývá své tři děti (jedno z nich je tady mistra) u chůvy, která o ně pečuje. Filomena ale nestahuje v jejím případě sukni, když brod je ještě daleko a kuje plán, jak zaopatřit své syny a přitom se vdát za muže svých snů. Mise je to nesnadná, nikoli nesplnitelná. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Půvabně italské představení - viděl jsem i divadelní provedení Filumena Marturano s výtečnou Stašovou v hlavní roli, ovšem Sophia je jen jedna. A to, s jakou grácií se ve třiceti letech zhostila role trojnásobné matky, je pouze fakt o tom, že to není pouze půvabná, ale i talentovaná herečka. Rovněž tak i Mastroianni po jejím boku působí sebevědomě, zůstává jen otázka, proč se tyto italské legendární filmy odsunuly z televizních obrazovek a dávájí se pouze americké škváry. Jinak opět jsem se přesvědčil, že Lorenka pod vedením De Sicy podává perfektní výkony. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama