Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Opravdový krátkometrážní animovaný horor. I když je příběh v druhé polovině snadno předvídatelný, zpracování a myšlenka přesto způsobuje úzkost, jelikož kapitánovo šílenství je tak pochopitelné a věrohodné. Animace potěší svým opravdu ponurým stylem a chraplavý hlas Gerarda Butlera bych bez jeho jména v titulcích nepoznal. A závěrečná píseň Pirate Jenny od Niny Simone je úžasná! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alex Tse, Zack Snyder .. Oh, there is no heaven, captain. Believe me, sir. I would know by now. ___ Hustá animace, výborná hudba a jeden příběh zatemnění lidské mysli, kterou zradí šlechetné úmysly. Doufám, že to do DC verze Zack Snyder nastříhá a proloží s dějem chytře jako v comicsu, takhle bez kontextu nemá parafrázní příběh z Watchmenů až takovou sílu. ___ Nastříháno až do Ultimate Cut verze. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný komiksový fanda, tohle jde mimo mě, takže vlastně nevím, jakou tohle má spojitost s Watchmen a v jaké podobě je to v nich ukotveno. Takže hodnotím čistě a jen tohle jako animovaný horrorový kraťas. Horrorový, to je to důležité slovo. Skvělé provedení. Řádně krvavé, temné, mrazivé a napínavé. Kvalitní atmosféra. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Desivá a stiesnená predstava ľudskej šialenosti a bezútešnosti okorenená o prvok existencionalizmu, ktorý vytvára jeden z kľúčových príbehov vo vesmíre zvanom Watchmen. Dokonalé animované dielko, ktoré je neskutočné sledovať a ktoré plynie naozaj pozoruhodnou rýchlosťou a pritom je schopné zanechať nám stopy vedúce k odhaleniu ľudského trápenia a bolesti. To čo Moore napísal a Gibbons nakreslil, previedli Del Purgatorio a Smith k dokonalosti čo sa týka animácie. Jediná otázka zostáva - vyzeralo by to lepšie ako hraný film? Rozhodne ano. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Butler má neskutečné charisma i v pozici ‚audio‘, ale zbytek je nezajímavá historka, která evidentně může fungovat jako ‚vyplňovací vata‘ komiks v komiksu, ale ne jako samostatný kousek. Na to mi přeci jenom chybí propracovanější animace a příběh, který by více vtáhnul. Dvojnásobná stopáž by tomu prospěla. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama