Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 1
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 1

Recenze (133)

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Značně rozkolísaná úroveň jednotlivých dílů a neumělé herectví Jílkovo předurčuje tuto sérii spíše k zapomenutí. Celkem solidní scénář a napětí měl jen závěrečný příběh, kdyby byly takové všechny díly, byl by to možná na televizní tvorbu i slabě nadprůměr. Bohužel to sráží ostatní díly, zvláště čtvrtý, ve kterém tvůrci udělali z diváka hlupáka. Něco tak slaboduchého je nejen pod úroveň diváků, ale i herců. Celkově tedy bohužel propadák, zírám, že to vyšlo na dvd, kolik lidí si to asi koupí za 777 Kč? To by spíš měli ještě dávat peníze nazpět :)- ()

epoh 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný překvapení. Od Zdeňka Zelenky už jsem se naučil nic nečekat, a přiznávám, že on i Jiřina Bohdalová pro mě dosáhli vrcholu Svědkyní, a pak už to byl jen sešup dolů, ale po prvních dvou dílech jsem mile překvapen. Jasně, není to žádné veledílo, ale ani být nemělo. Děj plyne, je to obratně natočené, pěkně zahrané (samozřejmě hlavně tou starou partou Bohdalová-Kostka-Němec aj.), a pár těch chyb (pokus o dusnou atmosféru a některé rádoby herecké výkony) se tomu dá odpustit. A ještě jednou plus - pěkné titulky (tedy ta animovaná část). ()

Reklama

contrastic 

všechny recenze uživatele

1.díl : žádnej zázrak, ale koukat se na to dalo*** 2.díl: Viktor Preiss trošku zvedl úroveň, ale stejně mě ty zápletky připadají trošku přitažený za vlasy:)*** 3.díl:No, pořád je to tak na slabší ***, žádná sláva ! 4.díl: přestává mě to bavit , dost ubohý zápletky** 5.díl: pro mě nejlepší díl****, trošku zvedl celkový dojem z celé série ! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Gerontofilní kratochvíle (to by se odpustilo, páč ti starci mají pořád herdek energii) s absolutně senilním scénářem (což se neodpustí, protože to celé připomíná Agathu Christie po dvojité lobotomii). Chápu, že je třeba důchodcům vysvětlit, jak se z mobilu vyndává baterie, ale opravdu je jim nutné předkládat nesmyslně řídkou kaši v podobě detektivní zápletky, která je komplikovaná jako splachování záchodu? ()

Greg 

všechny recenze uživatele

První díl se docela povedl - je to vtipné, místy i napínavé a Jiřina Bohdalová a Jiří Štěpnička jsou také dobří. Druhý díl udržel kvalitu prvního dílu, z hereckých výkonů určitě vynikl Viktor Preiss. Třetí díl udržel kvalitu prvních dvou, zato čtvrtý byl o dost slabší a zatím nejhorší. Pátý díl byl naopak nejlepší a zatím byl ideálním zakončením seriálu. Celkově to nebyl špatný seriál, měl docela dost slušných momentů, na případné pokračování bych se i rád podíval, ale vrchol české seriálové tvroby to zajisté nebude... aspoň pro mě. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Ve třetí epizodě si Kalendová (Jiřina Bohdalová) obleče kostým tlusté sedlačky z jedné z divadelních her a vydává za docentku Rybkovou. V epizodě „Smrt poštovní doručovatelky“ se divák dozvídá, že postava tlusté sedlačky se také jmenuje Rybková. Kalendová potom postavu sedlačky Rybkové hraje místo své kolegyně. (dmk)
  • Svou základnu měli bezdomovci na Smíchovském nádraží. (sator)

Reklama

Reklama