Reklama

Reklama

Olive je úplně obyčejná holka, není nijak zvlášť oblíbená a někdy má pocit, že je dokonce neviditelná. Přátelí se pouze se spolužačkou Rhiannon, která se ji snaží vytáhnout o víkendu kempovat. Olive nemá náladu, a tak si vymyslí, že má rande s vysokoškolákem Georgem. Po víkendu kamarádka hoří nedočkavostí a chce z Olive dostat nejmenší podrobnosti o jejím rande. Ta popustí uzdu své fantazii a vytvoří romantickou ságu o tom, jak s ním přišla o panenství. Olivino líčení fiktivního milostného zážitku ovšem zaslechla náboženská fanatička Marianne. Během chvíle to ví celá škola. Dívce nejprve vadí, že ji všichni odsuzují a probírají její sexuální život, nakonec si ale začne na svou popularitu zvykat. To všechno se ale brzy změní... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (626)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický zábavný film - především díky Emmě Stone a jejím rodičům v podání Stanleyho Tucciho a Patricie Clarkson. Rozumná stopáž, zajímavý děj, žádné velké drama... Na odpočinek přímo ideální snímek, jenž má s Juno (navzdory všem srovnáváním) společnou asi jen vyřídilku hlavní hrdinky a animace v menu DVD. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nebyla to špatná komedie, první půl hodinku svižná záležitost, která právě poté první půlhodince začíná být tuctově předvídatelná, ale nepřestává být zábavná. Sice jsem si i párkrát zívla, ale zase oceňuji absenci fekálního humoru, který je pro tento žánr poslední dobou typickým doplňkem. Herecká esa v menších rolích pobavila, nebo alespoň potěšila a taťka Stanleyho Tucciho byl prostě k sežrání. A souhlasím s Červeňákem, kdyby nic jiného, hlášku o Bibli hned vedle Stmívání si budu pamatovat. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Easy A má skvělé téma, leč ani to, že Emma Stone je sympatická a roztomilá mladá žena nezachrání závěr téhle komedie, která měla na víc než jen vyprávění historky o tom, jak snadné je získat si špatnou pověst... Přinejmenším jsem čekala trochu morálního poučení o tom, že mít pověst školní šlapky není zase tak cool. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Módní přehlídka nevyzrálých, leč na správných místech vyspělých krasotinek na čtyřleté použití. Docela věrohodné, jako kdybychom s Willem Gluckem chodili na stejnou střední. I když... Kdyby tenkrát každá holka, která se vyspala během jednoho týdne se dvěma klukama, byla u nás hned za couru, nechodil bych býval na střední dívčí, nýbrž do bordelu a neměl bych teď pár let po matuře, ale kapavku. Akorát teda to čekání na pravého prince nevím kde Will vzal. V našem království bylo tolik pravých princů... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po úvodní dvacetiminutovce mi došlo, že jsem nic žánrově podobného neviděl snad od Deset důvodů, proč tě nenávidím. Dobrá, možná viděl, ale sledovat tohle byly prostě čistě nostalgické emoce: návrat do minulosti k hloupoučkým filmům z prostředí amerických středních škol. Užíval jsem si to neskutečně a vzpomínal na časy, kdy jsem jako první věc po příchodu ze školy zapínal bednu se Školou zlomených srdcí. A Emma Stone je prostě úžasná, (nejen) kolem bazénu se ve filmu mohla procházet klidně déle... středoškolačka roku! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • To, že si Olive (Emma Stone) na oblečení našije červené písmeno A, odkazuje na dílo Nathaniela Hawthorna „Šarlatové písmeno“, v němž hlavní postava na oblečení musí za trest nosit červené písmeno A (jako adultery – cizoložství) jako trest za cizoložství. Tento druh trestu, tedy písmeno na šatech označující spáchaný hřích, Puritáni skutečně používali. (Facillitant)
  • Během natáčení oznámila Amanda Bynes konec své herecké kariéry s tím, že Panna nebo orel měl být jejím posledním filmem. Ještě před premiérou filmu si však svůj záměr rozmyslela. (Mr.Hudson)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno