Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 6 400 000 $ Otvárací Víkend: 32 065 $ (v 45 Kinách) Tržby USA: 449 865 $ Tržby UK: 3 582 592 $ Tržby Celosvetovo: 4 091 378 $Film postavený na hercoch,ktorý sú famózny bez jedinej výnimky.Príbeh je pútavý i keď ku konci rýchlejšie zostrihaný.Veľmi príjemná odychovka a nielen pre faušíkov futbalu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý film. O Premier Leaugue v 70. letech jsem nevěděl zhola nic stejně tak o Brianu Cloughovi. Po zkouknutí toho, co dokázal s Derby County a Nottinghamem Forrest mi už loňský titul Leicesteru nepřipadá tak jedinečný. Michael Sheen tu byl perfektní a to ho jinak moc rád nemám. Líbil se mi kámošskej vztah s Timothy Spallem. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to na hraně mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale budu opět mírný a přikloním se k vyšší variantě. Prokletý klub má výhodu v tom, že je podle skutečné události a navíc má skvělého hlavního hrdinu Micheala Sheena, který se s ničím a s nikým nesere. Přirovnání k současnému Mourinhovi je rozhodně na místě. Oceňuju snahu Toma Hoopera splašit herce co nejvíc podobné skutečným hráčům působícím tehdy v Leeds United. Nějak výjimečný film to ale taky není. Záběry na samotný fotbal jsou většinou archivní a když se tam snaží ukázat něco jako trénink, tak to je asi jako v Okresním přeboru. :-D Chybí tomu trochu víc profesionality a napětí. Je to dost konverzační, moc se mluví, málo toho vidíme, ale takový už Hooper je. Hodnocení nechám tedy na 70%, ale moc o těch 4 hvězdičkách přesvědčený nejsem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na to, že fotbal není moje hobby, jsem si film docela užila. Postava velkohubého natřásajícího se trenéra dostala v podání M. Sheena i nenápadné odstíny skrývané nejistoty (jen výrazy obličeje, ne však vtělené do slov). Líbilo se mi i střihové pojetí a zejména zkratkovitě natočené zápasy (často je ukázané skóre). Což bohatě a víc než dost stačilo a kolikrát to mělo i větší sílu, než kdyby se tam upachtěně snažili markýrovat dávno odehrané hry. Protože, i když šlo hlavně o fotbal, film byl především o sebestředné umanutosti jednoho asi dost nepříjemného chlapíka, který ale evidentně fotbalu rozuměl. SHRNUTÍ: Nechali by ho tahle autoritativně a individualisticky trénovat i dnes? Myslím, že ne. Těch prachů ve fotbale je ještě víc a řekla bych, že sport dost svazují, příliš se z toho dělá penězovod a méně zábava a dřina. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Ten Michael Sheen asi vážně umí hrát. Dostal mě v Královně, dostal mě ve Frost/Nixonovi a teď mě dostal i potřetí v The Damned United. Každopádně jakožto fotbalový fanoušek jsem se hodně bavil. Tom Hooper si udržel režii pevně pod rukou (no a na King's Speech se těším zase o něco více) a vykouzlil komplexní snímek, který dle mého bude fungovat i na lidí, pro který je nějaká kopaná španělskou vesnicí. Rozhodně velmi milé překvapení, které jsem od tohodle malého britského snímku rozhodně nečekal. Things are going to be a little different around here... without Don. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Filmovalo sa na autentických miestach, a to v meste Leeds, Chesterfield, Scarborough, Wakefield či na španielskom ostrove Mallorka. (MikaelSVK)
  • Clough způsobil mezinárodní skandál před zápasem evropského poháru v roce 1973 v Turíně, který je ve filmu také zmiňován. Po porážce s Juventusem totiž označil italské hráče za podvodníky ("cheating bastards") a otřel se také o "zbabělost Italů" během druhé světové války. (curfew77)
  • S vydavateli knižní předlohy k filmu se úspěšně soudil irský záložník a bývalý hráč Leedsu Johny Giles - novela podle něj zobrazuje "spoustu věcí, které se ve skutečnosti nikdy nestaly". (curfew77)

Reklama

Reklama