Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poměrně známý zahraniční pořad dorazil v době krize i k nám. Budete svědky snahy mnoha podnikatelů získat peníze na své originální projekty. Investory se tentokrát stali již finančně zabezpečení podnikatelé. Pan Tomio Okamura ještě před pár lety prodával popcorn a colu v Tokiu, nyní k nám vozí japonské zákazníky. Dalším příkladem je paní Dana Bérová, která se starala o majetek šlechtice Schwarzenberga. Každý se může přihlásit a pokusit se získat peníze na nové projekty, a televizní divák je svědkem, jak se bude žadatelům dařit. (RadimFišer)

(více)

Recenze (178)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Kvalita a zároveň jednoduchost se mísí tímto pořadem, který má svoje místo na trhu. Jenomže problém tkví v tom, proč vlastně se někteří chudáci snaží v této "soutěži" něco ukázat? Je zde ale i řada výborných projektů, které by se měli realizovat a investoři by je měli více podpořit. Mám výtku k investorům. Kecy typu: "začal jsem s dvackou na kontě a nyní mám miliony", jsou zbytečné, nikdo tomu nemůže věřit. Nebo ano? ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Konfrontace všelijakých zajímavých nápadů, vynálezů i bizarností se světem podnikatelských plánů a čísel. Na rozdíl od jiných diskutujících bych si netroufl účastníky pořadu nazvat exoty, byli to šikovní a vynalézaví lidé, ale právě tento pořad ukázal všem, kdo by chtěli na podnikání pohlížet trochu naivně, že nápad nestačí a že to další přemýšlení a plánování, jak se prosadit, je tou podstatně náročnější (ale o to důležitější) částí podnikatelského plánu. Symbolem toho všeho je pro mě věta, kterou často používal Tomio Okamura: "A teď se pojďme bavit o číslech." ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou vznikají reality show na všechna možná témata a povětšinou nemají valný smysl a po jedné sérii jich spousta zapadne. Za mě Den D smysl měl a ještě měl i vcelku dobrý formát, který dokázal pobavit. Uvítal bych i další pokračování show. Ano, je pravda, že reálně mnoho nápadů neprošlo a realizované a úspěšné investice by se asi daly spočítat na prstech jedné ruky. Nicméně i tak je to přínosné a nápady alespoň pobavily a mnohdy mě žádající udivili svoji naivitou, ale i svoji kreativitou. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pořad na úrovni. Hodně rád sleduji a vždy s napětím s jakým nápadem přijdou žadatelé, někdy je to takový nápad, že se člověk až diví, proč se vůbec přihlásili. Jinak parádní podívaná, občas i nějaký geniální nápad. A jen škoda, že před investory přijdou lidé, kteří nejsou připraveni na prezentaci. A nakonec se výborný nápad bohužel nerealizuje. Pět investorů čeká ve svém doupěti na nápad, který stojí za investici. Česká verze celosvětově úspěšného pořadu. Provází Jan Pokorný. Investoři: Dana Bérová - Bývalá ministryně informatiky, Marta Nováková - Předsedkyně představenstva U&SLUNO, Tomio Okamura - Vlastní cestovní kancelář MIKI Travel, Ivan Pilný - Stál v čele české pobočky Microsoftu a Českého telecomu, Michael Rostock-Poplar - Patří mezi zakládající partnery poradenské společnosti Venture Investors Corporate Finance. / Viděné epizody z 1-2 řady cca *20.dílů / ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Netradiční a (ne)zajímavé nápady proti pětici velmi věcných a upřímných investorů, kteří nic neprotahují. Prakticky každá poznámka investorů je přesně mířený úder do domečku z karet nabízejícího, který často odchází buď velmi naštván nebo alespoň zklamán. Krom toho je Den D přehlídkou českých zručných ručiček, které tvoří neskutečné věci jako kolo s pákovým pohonem (nevím, jak to přesně vynálezce nazval) nebo láká vtipálky s jejich dokonalými podprsenkami z jistého anglického seriálu (fanoušci IT crowd vědí...). Přestože je Den D pořadem na tradičním světovém schématu působí v českém prostředí velmi dobře a díky slavné vynalézavosti českého národy jistě přinese hromadu zajímavých nápadů a vynálezů, které by často jinak divák neviděl (a některé by ho ani jinak nepobavily:)). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • John Vanhara, jeden z investorů 4. řady, se narodil a vyrůstal v ČR. Jméno si nechal změnit až poté, co začal podnikat v USA, protože "Jan" je v Americe ženské jméno. (skrblik007)
  • Jen jeden z investorů odešel a znovu se objevil v další řadě. Řeč je o Ivanu Pilném, který po první sérii odešel a vrátil se zpět až ve třetí, která byla i jeho poslední. Ve Dni D se ovšem objevil ještě jednou, ale v opačné roli, kdy ve IV. řadě prezentoval svůj vlastní projekt. (DexMASTER094)
  • První úspěšná investice padla již v prvním díle první série, kdy napůl zainvestovali Ondřej Bartoš a Marta Nováková projekt rehabilitační matrace ve výši 1 200 000 Kč, který investorům přijel představit pan Břetislav Suška. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama