Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poměrně známý zahraniční pořad dorazil v době krize i k nám. Budete svědky snahy mnoha podnikatelů získat peníze na své originální projekty. Investory se tentokrát stali již finančně zabezpečení podnikatelé. Pan Tomio Okamura ještě před pár lety prodával popcorn a colu v Tokiu, nyní k nám vozí japonské zákazníky. Dalším příkladem je paní Dana Bérová, která se starala o majetek šlechtice Schwarzenberga. Každý se může přihlásit a pokusit se získat peníze na nové projekty, a televizní divák je svědkem, jak se bude žadatelům dařit. (RadimFišer)

(více)

Recenze (178)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že šlo určitě o zajímavý projekt. Ostatně to byla ještě doba kdy Tomio Okamura neležel v žaludku půlce republiky…Občas jsem nestačil zírat, s jakými blbostmi tam někteří měli odvahu vůbec lozit, ale některé podnikatelské nápady vskutku stáli za pozornost. Čuch na prachy to oni skutečně měli a věřím, že se v některých případech i slušně napakovali… ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou vznikají reality show na všechna možná témata a povětšinou nemají valný smysl a po jedné sérii jich spousta zapadne. Za mě Den D smysl měl a ještě měl i vcelku dobrý formát, který dokázal pobavit. Uvítal bych i další pokračování show. Ano, je pravda, že reálně mnoho nápadů neprošlo a realizované a úspěšné investice by se asi daly spočítat na prstech jedné ruky. Nicméně i tak je to přínosné a nápady alespoň pobavily a mnohdy mě žádající udivili svoji naivitou, ale i svoji kreativitou. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Má oblíbená náplň úterních večerů. A krásná demonstrace toho, že nápad nestačí... Líbilo se mi, že obyčejný smrtelník mohl trochu nahlédnout do světa byznysu a že se mohl z první ruky dozvědět něco o roztodivných zlepšovácích a potenciálních novinkách na českém trhu. Zároveň bylo pozitivní, že to nebyla charita. Investoři investovali svoje peníze a tudíž je vráželi pouze do projektů, ve kterých viděli budoucnost... 100% ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Konfrontace všelijakých zajímavých nápadů, vynálezů i bizarností se světem podnikatelských plánů a čísel. Na rozdíl od jiných diskutujících bych si netroufl účastníky pořadu nazvat exoty, byli to šikovní a vynalézaví lidé, ale právě tento pořad ukázal všem, kdo by chtěli na podnikání pohlížet trochu naivně, že nápad nestačí a že to další přemýšlení a plánování, jak se prosadit, je tou podstatně náročnější (ale o to důležitější) částí podnikatelského plánu. Symbolem toho všeho je pro mě věta, kterou často používal Tomio Okamura: "A teď se pojďme bavit o číslech." ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Netradiční a (ne)zajímavé nápady proti pětici velmi věcných a upřímných investorů, kteří nic neprotahují. Prakticky každá poznámka investorů je přesně mířený úder do domečku z karet nabízejícího, který často odchází buď velmi naštván nebo alespoň zklamán. Krom toho je Den D přehlídkou českých zručných ručiček, které tvoří neskutečné věci jako kolo s pákovým pohonem (nevím, jak to přesně vynálezce nazval) nebo láká vtipálky s jejich dokonalými podprsenkami z jistého anglického seriálu (fanoušci IT crowd vědí...). Přestože je Den D pořadem na tradičním světovém schématu působí v českém prostředí velmi dobře a díky slavné vynalézavosti českého národy jistě přinese hromadu zajímavých nápadů a vynálezů, které by často jinak divák neviděl (a některé by ho ani jinak nepobavily:)). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • V prvním díle první série se objevil i projekt "Ideální podprsenka", u kterého dodnes není známo, zda byl považován za recesi, jelikož v seriálu Ajťáci  (od r. 2006) je jeden díl parodující britskou verzi pořadu se stejným nápadem. (DexMASTER094)
  • Jen jeden z investorů odešel a znovu se objevil v další řadě. Řeč je o Ivanu Pilném, který po první sérii odešel a vrátil se zpět až ve třetí, která byla i jeho poslední. Ve Dni D se ovšem objevil ještě jednou, ale v opačné roli, kdy ve IV. řadě prezentoval svůj vlastní projekt. (DexMASTER094)
  • Pořad vychází ze zahraničního televizního formátu, který odstartoval před jedenácti lety v Japonsku. (Olík)

Reklama

Reklama