Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poměrně známý zahraniční pořad dorazil v době krize i k nám. Budete svědky snahy mnoha podnikatelů získat peníze na své originální projekty. Investory se tentokrát stali již finančně zabezpečení podnikatelé. Pan Tomio Okamura ještě před pár lety prodával popcorn a colu v Tokiu, nyní k nám vozí japonské zákazníky. Dalším příkladem je paní Dana Bérová, která se starala o majetek šlechtice Schwarzenberga. Každý se může přihlásit a pokusit se získat peníze na nové projekty, a televizní divák je svědkem, jak se bude žadatelům dařit. (RadimFišer)

(více)

Recenze (178)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Pořad nebo soutěž, chcete-li, která je či byla opravdu na úrovni. Škoda jen, že skutečně málo nápadů co lidi přinesli bylo uskutečnitelných a které za něco stály a měli je dobře zpracované. Někdy se u toho člověk i docela pobavil, s čím dokázali lidi přijít a mysleli si, co kdyby náhodou. :-) Nedíval jsem se pravidelně, ale kdybych mohl, určitě bych nevynechal jediný díl. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

po debilních projektech typu vyvolení, superstar či velký bratr se ČT rozhodla bouchnout do stolu a jako jediná přišla s reality show pro normální lidi. Skvělý nápad vytvořit tuhle show. Samozřejmě lidi toho "zneužívají" a proto jsem často svědky dementních prezentací v provedení dementních lidí. Samotný pořad je však dobrý ve všech směrech. proč ? protože když už někdo získaá onu investici, divák-podnikatel si řekne že to je možné a jak má vypadat správná prezentace, kalkulace, rozvaha, rozjezd businessu apod. Pokud je "soutěžící" odrovnán, divák-podnikatel ví co nemá dělat, jak a co podnikatelé odradí apod apod. Samozřejmě ona častá až hodně tvrdá reakce investorů na neadekvátní projekty JE pro kamery, jediná věc co se mi nelíbí je trošku obehraná písnička té brunety (ted nevím jmeno) , která každý díl prostě musí říct "že má hodně aut v garaži" ()

Reklama

javirgo 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklý a o to víc zajímavý pořad, který může zaujmout a také poučit i obyčejného diváka. Nabízí se zde široká škála i těch nejpodivnějších podnikatelských záměrů . Některé jsou sice pro zasmání, ale občas se najde i pár dobrých, které stojí investorům za uvážení. Pak je velmi zajímavé, sledovat jejich reakci, jak se k nabízeným záměrům vyjádří. Pořad považuji za kvalitní a i výběr investorů se dost povedl. Přála bych si, a nejen asi jen já, aby nám TV takové nápadité pořady nabízela častěji. ()

mudvayner 

všechny recenze uživatele

Naprostá kopie anglického originálu Dragon's Den, který BBC vysílá již osmou sezónu. Pořad se v různých obměnách vysílá asi ve 20 zemích po celém světě, tudíž je to formát celkem známý a bylo jen otázkou času, kdy se odhodlá některá z našich televizí. Zhostila se toho překvapivě ČT a nenechala nic náhodě - zkopírovala pořad do posledního detailu. Prostředí, složení investorů, scénář, kamera, střih, moderátor, hudba - to vše jako přes kopírák. Ale určitě to není na škodu, Den D je především o investorech a ty ČT vybrala velmi dobře. Co tam chodí za lidi je spíše nastavené zrcadlo národu, jako v každé reality show. Ale nebojte, jinde to není lepší. Začátkem letošního roku se ČT pustila do třetí série a určitě to byl dobrý tah. Pořad je zábavný, má spád a je vidět, že když britský model funguje, není třeba na něm cokoli měnit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Táto súťažná relácia Českej televízie ma pomerne dosť zaujala. Pred tým som nevidel nič podobné. Úlohou odvážneho, začínajúceho podnikateľa je presvedčiť niekoho zo štvorice investorov, o tom, že jeho projekt bude ziskový a oplatí sa do neho vložiť kapitál. V pozícii investorov sa ocitli skúsení veľkopodnikatelia či draví finanční žraloci. Profesionáli, čo majú nos na peniaze a nedajú sa oblafnúť kdejakou sprostosťou. Originálna reality-show. *** ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Pořad vychází ze zahraničního televizního formátu, který odstartoval před jedenácti lety v Japonsku. (Olík)
  • John Vanhara, jeden z investorů 4. řady, se narodil a vyrůstal v ČR. Jméno si nechal změnit až poté, co začal podnikat v USA, protože "Jan" je v Americe ženské jméno. (skrblik007)

Reklama

Reklama