Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Fanoušci LOTRa je tu něco pro vás. Krátký film mapující lov a chycení gluma. Filmový fanatici pozor na klasické věci amatérských filmů. Chybou tohoto filmečku je rozveklost. Po 20 minutách kdy Aragorn jen chodí a osahává stromy a trávu (Miloš Zeman bude mít radost) se člověk začne nudit. Pak to zachrání zbylých cca 5 minut boje, který je celkem dobře proveden. Za tak málo peněz je tu vcelku hodně muziky. Pokud přivru oči jak je vše alá Jacksonova trilogie, tak hoši se opravdu snažili. Záběry,hudba i masky jsou výborné. Pokud by takto přistupovali profesionálové tak máme plno pěkných fantasy filmů. Takto to banda nadšených hobitů nandala větší armádě Hollywoodu. Glum za pár liber je pěkný a Tománek a jeho Kozí příběh je evidentně zpronevěra peněz! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělý! Krásně natočený střípek, který se krásně doplňuje s filmovým pánem prstenů. Těmhle amatérům se povedlo Jacksonovo dílo napodobit tak, že místy opravdu vypadá jako dvd bonus a ne jako záležitost od party fanoušků, která stála obrovské úsilí a spoustu pobíhání v lese. Bojové scény jsou skvěle natočené a rozhodně fungují, jen by setkání s černým jezdcem nemuselo být tak potemnělé. Místy možná nepřehledné, ale pořád... Sakra... S tak malým rozpočtem takhle obdivuhodný film? ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodné. Vzhľadom na rozpočet a amatérske podmienky, v akých to vznikalo... jednoducho obdivuhodné. Ako samostatný príbeh by to nefungovalo, ale ako epizódka, ktorá priamo predchádza udalostiam v Pánovi prsteňov, je to výborné. Kostýmy, masky, exteriéry, digitálne triky, hudba, herecké výkony, kamera a hlavne atmosféra... to všetko ďaleko presahuje to, čo si predstavujeme pod pojmom "fan-film". Bojová scéna je dokonca porovnateľná s tým, čo predviedli Jackson a spol. Jedinou vážnejšou výhradou je nešikovný strih, ale tak či onak máme do činenia s dielkom, ktoré zahanbí všetky tie direct-to-dvd sračky typu Dragonhunter či Dungeon Siege. Dokonca uvažujem, či sledovaním tohto filmíku nestojíme pri zrode novej, naozaj nezávislej a životaschopnej internetovej kinematografie. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Paráda, vzhľadom na okolnosti vzniku, že to celé vytvorila parta nadšencov a nikto z nich nechcel peniaze, je to paráda. Atmosféra blízka Jacksonovmu LOTRovi, starostlivo urobené masky, výborný strih v spojení s hudbou... jednoducho na tomto fanúšikovskom filme vidieť, že každá sekunda tých 39 minút bola vyčačkaná a vypilovaná do posledného detailu. Samozrejme, že sú chvíľky, keď podmienky vzniku presiaknu na povrch - ale za 3 tisíc dolárov? Boha, veď je to hotový skvost! P.S.: Arwen má priveľký nos, ale vyvážia to Aragornove modré oči ;-) ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že to co dokázali tvůrci tohoto díla je obdivuhodné. Pro mne znamená Tolkienův svět mnoho, a rozhodně bych nepodporoval jeho hanobení, čehož jsem se z počátku obával. Ale musím uznat, že jsem mile překvapen. Samozřejmě, že se to nemůže rovnat s originálním zpracování, ale tím jak se to tomu blížilo jen doufám, že se tito nadšenci pokusí vstoupit do Středozemě ještě s dalším povedeným kouskem. 65% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)
  • Christopher Dingli, který zde ztvárnil Gluma, pracoval s Johnem Rhys-Daviesem, představitelem Gimliho z filmové série Pán prstenů, během natáčení televizního snímku Helena Trojská (2003). (Vlado666)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět nepovedené záběry. (griph)

Reklama

Reklama