Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Sinn 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, i když místy úsměvné a celkově nevyrovnané. Některé scény jako by přímo vypadly z trilogie, jiné příliš amatérské, případně hrající na atmosféru, které tam ale zrovna bohužel nebyla. Sebekriticky přiznávám, že čtvrtá hvězdička je především za to fanouškovské nadšení, které zapříčinilo vznik tohoto kousku. (A scény z natáčení během titulků (chihuahua!) ). ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotiti.. amatéři a přeci lepší než leckterý profesionál... Za um, se kterým se toho jako amatéři chopili přidávám jednu hvězdičku. Chyběl mi tam bohužel děj, respektive ten, co jsem měl možnost pozorovat by se dal popsat několika větami, jenomže co naplat - tenhto nešvar mnohdy postihuje i mnohohodinové filmy nebo mnohasetstránkové knihy. a potvzuje se stará pravda, že se sadou vrhacích nožů si člověk může ušetřit spoustu starostí... Nicméně udělat z Aragorna nějakého Supermana? To si mohlo ušetřit. Když je přesila tři na jednoho, dokonce ať nežeru v případě neschopných skřetů klidně i pět nebo šest na jednoho, to se dá s nějakým těžším zraněním i vyváznout - ale když jich je mnohem mnohem více? No neblbnětě lidi! Fanouškovství je sice skvělá věc, ale znereálňovat ještě více již nereálné, je opravdu moc. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Viděli jsme to, co tomu říkáme, milášku ? Budeme hodní ? ... Ne, zabijeme to! Proč? Vždyť se nám to líbilo. Nelíbilo, nemáme to rádi, je to ošklivé a zavřeli nás do pytle, zabijeme to ! Ale neublížilo nám to, chtělo to jen vědět o miláškovi . Ale zavřelo nás to a je to odporné, musíme to zabít ! Nezabijeme to, budeme to hlídat a pak... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další amatérský fanouškovský počin, který jistě potěší fanoušky Pána prstenů – tedy alespoň některé určitě. Já z toho sice tak unešený nebyl jak někteří zdejší uživatelé, ale jo – beru to jako průměrnou jednohubku, která neurazí. Některé pasáže byly pěkné – souboj se skřety super – herecké výkony jakžtakž snesitelné – český dabing jistě rovněž někteří ocení – no nečekal jsem zázraky – dostal jsem se průměrnou podívanou, která stojí za trochu vašeho času. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že scénář je slabinou tohoto jinak zdařilého amatérského dílka, nepřirozené dialogy by mohly také kohokoliv rozladit (nebo rozesmát) - přesto stojí tento film za shlédnutí - jak pro fanoušky Tolkienovy, tak amatérské filmaře. Takhle nějak by se to mělo dělat. Jinak - je to vlastně taková povídka :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Do realizace díla se zapojovali fanoušci z různých zemí. Například jeden z příznivců z Anglie vlastnoručně vyrobil skřetí šípy, které poté zaslal filmařům bez nároku na odměnu. (ondradvori)
  • Celý štáb filmu se skládal z dobrovolníků. Na jeho realizaci se podílelo asi 160 lidí a plných šedesát z nich vyrábělo počítačové triky. (Hwaelos)
  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)

Reklama

Reklama