Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nedá se upřít viditelná snaha o identické vizuální pojetí, ale kde je zbytek? Prominu, že Aragorna nehraje stejný herec, to je jasné, ale že se vystaví příběh takového amatérského veledíla na prakticky nulovém příběhu je obrovská škoda. Doufám, že tohle není poslední pokus, protože autorům se podařilo mnohem více, než by obyčejný divák čekal, ale jak jsem říkal, vypadat jako LOTRovská trilogie není všechno.... ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

I když miluju Pána prstenů až za hrob, rozhodně nehodlám slepě vychvalovat všechno, co je s ním spojené. Ovšem co zvládla skupina nadšenců za méně než 3000 liber je fascinující. Hlavně kostýmy byly perfektní, choreografie bojů povedená a soundtrack by s přehledem trumfnul kdejaké oficiální produkce. Na hudbě se podíleli kromě režiséra dva lidé: Adam Langston, Andrew Skrabutenas. I přes to že dějová linka jen nejslabším článkem filmu, za 40 minut jsem nestihla ani sníst koláč, jak jsem film zaujatě sledovala. Režiséra Chrise Boucharda (toho hubeného kluka v brýlích) budu určitě sledovat, našlápnuto má velice dobře. Chcete-li se dozvědět o projektu více, doporučuju Behind the scenes. 85% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

II Rozpočet £3,000 II Pekné že sa fanúšikovia do takéto niečoho pustili, škoda že príbeh o niečo viac nevystužili, je to dosť ploché a k lepšiemu hodnoteniu to vytiahne len veľmi pôsobivý súboj Aragona proti škretom, ktorý je na úrovni za ktorú by sa nemusel hanbiť ani vysokorozpočtové veľkofilmy. /55%/ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, ale pokud se na to člověk dívá objektivně je to přesně takové, jaké napsal Cervenak...prostě obdivuhodné.Pána Prstenů nemám vůbec v lásce a toho blba Jacksona už vůbec né a možná i díky tomu, že poslední dobou pařim Skyrim mě tohle docela sedlo a je roztomilej paradox, že když Tolkiena nefilmuje nabubřelý debil, nejsou v tom nabubřelé a prázdné fráze, nedějí se kolem toho hysterické a fanatické řečičky tupých diváků jako u Twajlajtu a nehází se těm digitalním sračkám jedna soška za druhou...dá se na to koukat s čistou vzpomínkou na dětskou fantazii....hele ty obtloustlej záprdku zapamatuj si jméno Chris Bouchard, protože mu stačilo pár dobrovolníku a 3 tisíce eur, aby poslal tu tvoji trilogii do prdele. 80%. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Lov na Gluma - amatérský film z kategorie, která už téměř stírá rozdíly mezi originálem a fanoušky. Bez nadsázky říkám, že půlka scén by nebila do očí a v pohodě se ztratila v Jacksonově trilogii. A to vše za 3000 liber. Poměrně slušný výběr herců (až na Arwen) lehce napravuje jejich očividnou nezkušenost, za Glumův projev tleskám (zpívání mě dostalo) a za hudbu, ač stopro vykrádající, také. Bohužel to celé působí jako pro "nulové tempo vystřižená scéna". Začátek to nemá, prostředek zaplňuje podařený boj, konec také není. Masky skřetů se povedly, kolorovat umí v PC moc pěkně, za kostýmy něco určitě utratili, digitální Glum dal jistě hodně práce, ale... pod vypipláváním vzhledu asi zapomněli, proč do toho šli. Nadšení ze Středozemě se někde vytratilo... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)
  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)
  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)

Reklama

Reklama