Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

joehot 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že scénář je slabinou tohoto jinak zdařilého amatérského dílka, nepřirozené dialogy by mohly také kohokoliv rozladit (nebo rozesmát) - přesto stojí tento film za shlédnutí - jak pro fanoušky Tolkienovy, tak amatérské filmaře. Takhle nějak by se to mělo dělat. Jinak - je to vlastně taková povídka :) ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

S prihliadnutím na fakt, že ide o amatérske fanúšikovské dielo natočené za 3 000 dolárov! je výsledok priam geniálny. Výprava a hudba je v niektorých momentoch skoro na nerozoznanie od Jacksonovej trilógie. Masky, triky, kamera a herci sú v rámci možností taktiež na vysokej úrovni. Škoda len, že film je z dejového hľadiska veľmi chabučký a jednoduchý. No atmosféra a kopírovanie Jacksonových režisérskych postupov dopadlo na jednotku. Snažím sa však hodnotiť každý film rovnakým metrom, preto iba 3*. No tvorcovia rozhodne majú môj obdiv za všetky tie hodiny tvrdej driny a môžu byť na seba patrične hrdí. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělý! Krásně natočený střípek, který se krásně doplňuje s filmovým pánem prstenů. Těmhle amatérům se povedlo Jacksonovo dílo napodobit tak, že místy opravdu vypadá jako dvd bonus a ne jako záležitost od party fanoušků, která stála obrovské úsilí a spoustu pobíhání v lese. Bojové scény jsou skvěle natočené a rozhodně fungují, jen by setkání s černým jezdcem nemuselo být tak potemnělé. Místy možná nepřehledné, ale pořád... Sakra... S tak malým rozpočtem takhle obdivuhodný film? ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Proč to nemá pořádný příběh? Proč ty obrázky dohromady nedávají smysl, každý vypadá úplně jinak? Tenhle film dojíždí na svou amatérskost - snaží se předvést všechno, co nadšení filmaři dokážou, ale dohromady to působí strašně roztříštěně... Je pěkný, když se člověk naučí pracovat v After Effectech, naučí se klíčovat - jenže to neznamená, že se to budu snažit dát do většiny scén. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, ale pokud se na to člověk dívá objektivně je to přesně takové, jaké napsal Cervenak...prostě obdivuhodné.Pána Prstenů nemám vůbec v lásce a toho blba Jacksona už vůbec né a možná i díky tomu, že poslední dobou pařim Skyrim mě tohle docela sedlo a je roztomilej paradox, že když Tolkiena nefilmuje nabubřelý debil, nejsou v tom nabubřelé a prázdné fráze, nedějí se kolem toho hysterické a fanatické řečičky tupých diváků jako u Twajlajtu a nehází se těm digitalním sračkám jedna soška za druhou...dá se na to koukat s čistou vzpomínkou na dětskou fantazii....hele ty obtloustlej záprdku zapamatuj si jméno Chris Bouchard, protože mu stačilo pár dobrovolníku a 3 tisíce eur, aby poslal tu tvoji trilogii do prdele. 80%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Do realizace díla se zapojovali fanoušci z různých zemí. Například jeden z příznivců z Anglie vlastnoručně vyrobil skřetí šípy, které poté zaslal filmařům bez nároku na odměnu. (ondradvori)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)
  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)

Reklama

Reklama