Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

dewil21 

všechny recenze uživatele

Tento pořad oceníte zejména ve chvíli, kdy už vás další "a proč?" motivuje ke skoku z okna. Je úplně jedno, kdo to uvádí a co se tam řeší, hlavně, když malí šklebáčci zanechají své sofistikované hudební produkce na plechový bubínek - škodolibý to dar prarodičů, usadí se a s otevřenými mordičkami sledují obrazovku. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Já vyrůstal na Štěpánce a Čertíkovi Bertíkovi a jak to člověka poznamená, o tom ví jen pamětník. Kam se na ně hrabou nějaké školky...i když obsazená je hodně výživné. Molavcovou nesnáším odjakživa, Nesvadbu taky a ti ostatní jsou též velké peklo. Nechtěl bych být fakan, povinně usazený před obrazovkou:-))) ()

Reklama

montenegro 

všechny recenze uživatele

Na to, aby se někam na chvílo odložilo dítě, je to asi dobré, ale fakt nechápu, kterého chytrolína napadlo, že je dobré na předškolní děti v televizi šišlat- patlají i tak samy dost. Jednu hvězdu za Michala, který je schopen něco i sám vymyslet. Pravda je, že se mě to již několik let netýká, takže všechny ty hodné babičky dědy a jiné hodné strýčky a tetičky neznám, ale občas někde letmo zahlédnu a zaslechnu- a zdá se mi to pořád stejné= trapné. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Splňuje to svůj účel a dětí to baví. Půlhodinka je pro prcky tak akorát, dokáže udržet pozornost. Moderátoři sice nemají moc prostorů, ale dokáží ho docela dobře využít. Třeba ty lepicí pasky Michala Nesvadby jsou úžasné. Skřítek František také není vůbec trapný. Škoda jen docela nezajímavých pohádek. Jelikož jsou tou hlavní náplní pořadu, mohli by dávat klasické české večerníčky, které by dokázali více zaujmout i dospělé publikum, to se totiž většinou se svými ratolestmi dívá. 50% ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Nemám problém sledovat dětské pořady. Je pravda, že dnešní tvorba pro děti dost za svojí historií zaostává, ale oproti zhovadilosti jako například Animáček (nebo jak se to pásmo oblbování dětí jmenuje) to pořád ujde. Jednak je tu interakce s (dětským) divákem ve studiu, takže jen nečumí na jeden příběh za druhým, jak to má televize ve zvyku, navíc dávají ucházející pohádky, ač musím bohužel konstatovat, že kvalita jde poslední dobou povážlivě dolů. Ale věřím, že dokud tam je Michal a František, je to nezávadný. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2007 byl zvažován návrat babičky do Kouzelné školky. Role babičky byla nabízena Ivě Janžurové, která nakonec roli odmítla. Nakonec do role babičky byla obsazena Jana Hlaváčová. (TomasSlach)

Reklama

Reklama