Reklama

Reklama

Oni 2: Noční kořist

  • USA The Strangers: Prey at Night (více)
Trailer 2

Rodinu, která se na noc ubytuje v odlehlém kempu, navštíví tři maskovaní psychopati a podrobí je zkoušce až po ty nejzazší meze. (Vertical Entertainment)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (189)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Je Tamara doma? V jednom dnešnom komentári k tomuto filmu bolo napísané všetko, čo ho vystihuje. Je neporovnateľne lepší ako prvá časť, aj keď koniec je už trochu prehnaný. Herci podali sotva priemerné výkony ale absolutórium v tomto filme si zaslúži Adrian Johnston za výber piesní a za prechody medzi tématickou hudbou filmu a skvelými skladbami, ktoré spolu s dobrým dejom posunuli film Oni o stupienok vyššie. Napriek tomu, že sa spolu s autorom spomínaného komentára zhodneme aj v honotení tak ja predsa len pridám jednu hviezdičku navyše, aj keď ich málokedy pridávam za maličkosti. Ale tričko Ramones nepustí. 85%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá sledovatelná vyvražďovačka a zároveň zcela zbytečný film, u něhož vůbec netušim, proč byl vlastně po letech zrealizován. Home invasion horory už mají svůj největší boom za sebou, pokračování tak poměrně logicky rozšiřuje svůj záběr na rozlehlejší oblast jakéhosi opuštěného kempu. To ale nakonec není úplně pro dobro věci. Původní The Strangers těžili napětí z vlámání se tajemných zabijáků do soukromí hrdinů, druhý díl se změnil v podstatě zaměnitelný slasher. Prostorové řešení kempové lokace navíc vzbuzuje řadu otázek, na které je pro zachování zdravého rozumu neradno hledat odpověď. Celkový dojem pak sráží rovněž řada nepochopitelných rozhodnutí, a to jak na straně postav, tak na straně tvůrců. Proč například Roberts rve nějaké osmdesátkové songy do skoro každé druhé scény, to fakt netuším. Vlastně tuším, chce tím budovat nějakou náladu a chytřejší postup ho nenapadl. Průšvih je, že to něčemu pomáhá tak zhruba jenom v jedné a půl scéně (u bazénu a s přimhouřením očí v závěru na mostě). ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Hororový výbuch. Johannes Roberts si zapomněl vyměnit žábry za plíce a jeho úspěšný předloňský ponor ke dnu oceánu tak zákonitě vyústil v tuto suchozemskou agonii. Jakožto zdejší hororový expert vždy detailně zkoumám metodu režisérovy práce, jenže Roberts pohříchu s žádnou nepřichází. Ve svém snímku pouze řetězí násilné scény a modlí se za následnou funkčnost takto vzniknuvšího celku. Zázrak se pochopitelně nekoná a divák je tak vystaven očekávané atmosferické sterilitě, kterou ještě umocňuje obzvláště slabomyslný scénář. Nezbývá mi tedy nic jiného, než The Strangers: Prey at Night ohodnotit odpadem. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Približne dve tretiny filmu som sa musela pozerať na to, ako jedna z hlavných postáv hyperventiluje, vzdychá, vrieska, šteká, plače, heká, panikári... V tomto prípade pre mňa trojica hravých kamarátov s bodnými a sečnými zbraňami predstavovala kladných hrdinov, keby som doma našla nejakú vhodnú masku, tak sa k nim pridám. V trojke už by konečne mohli nájsť obydlie, kde by Tamara bola doma. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina v problémoch sa vyberie na výlet do kempu. Dúfajú, že tento trip im pomôže vyriešiť ich starosti, ale v skutočnosti ich čakajú omnoho vážnejšie komplikácie. Rodina bude nútená spojiť sa, pretože inak je šanca, že sa dožijú ďalšieho rána, úplne nulová. - The Strangers je pre mňa jedným z top Home Invasion hororov. Bol som zvedavý, ako toto dopadne, keďže pán Bryan Bertino zveril svoj výnimočný námet z prvého filmu novému režisérovi, ktorý sa vo svojej štyridsiatke stáva jedným z momentálne najaktívnejších hororových tvorcov. Mierne som sa obával hereckých výkonov, pretože podla biografií ide skôr o televíznych hercov. Na začiatku ma velmi príjemne prekvapila hudba a tiež ma potešil sympatický casting, takže moje obavy z ich výkonov zmizli. Napätie sa miestami tiež objaví, takže ako subžánrový počin tento horor funguje. Chýba tu snáď len trochu intenzívnejšia miera brutality a krvi. Scéna v bazéne je pre mňa zatial top hororovou scénou roka, hlavne vďaka použitej hudbe. Inak už roky rozmýšlam nad tým, čo by sa stalo, keby títo vrahovia zaklopú na dvere domu, v ktorom býva nejaká Tamara. A zrovna kvôli tejto otázke a všetkým ďalším, ktoré sa po zhliadnutí vynárajú, túto už teraz sériu oceňujem, pretože divákovi neservíruje všetko až do posledného detailu. Tento dlho očakávaný sequel ma tento rok v oblasti hororu zatial uspokojil najviac, čo je zrejme spôsobené tým, že už tu dlho nebol poriadny snímok z tohto subžánru. + herečka z The Neon Demon + herečka z Don't Be Afraid of the Dark + herec z The Ring + herečka z Split ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2018 v Belgii. (Varan)
  • Film bol po prvý krát oznámený už v roku 2008. (molcan2)
  • Film vyšel přesně deset let po prvním dílu. (Worry77)

Reklama

Reklama