Reklama

Reklama

Dostaň ho tam

  • USA Get Him to the Greek (více)
Trailer
Komedie / Hudební
USA, 2010, 105 min

Scénář:

Nicholas Stoller

Hudba:

Lyle Workman

Hrají:

Jonah Hill, Russell Brand, Rose Byrne, Colm Meaney, Lino Facioli, Sean 'Diddy' Combs, Dee Snider, Meghan, vévodkyně ze Sussexu, Robert Seay, Elisabeth Moss (více)
(další profese)

Aldous Snow, britská rocková hvězda, vydává nové album, které je absolutní propadák. Následkem zdrcujícího rozchodu a potápějící se kariéry to s ním jde z kopce. Kvůli drogám a alkoholu má zakázaný styk se svým synem. O pár měsíců později, v Los Angeles, Aaron Green, mladý pracovník hudebního nakladatelství Pinnacle Records, přijde s nápadem uspořádat výroční koncert kdysi slavného rockera Aldouse Snowa, který v Greek Theatre vystoupil v roce 1999. Sergio Roma, šéf nakladatelství, je nápadem nadšen a tak tři dny před vystoupením pověří Aarona, aby osobně dopravil zhýralého zpěváka z Londýna do Los Angeles a dostal ho v použitelném stavu na pódium amfiteátru Greek Theater. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (558)

movie 

všechny recenze uživatele

Další vydatný Segel. Sergio je definitivně jedna z nejlepších postav celého filmu a katalizátorem několika nejzábavnějších scén (Jeffrey, chlupatá stěna, honička v Kubrickově chodbě, Sergiova psychedilická hlava pronásledující Hillovi opilecké průsery). Má to podobnou atmosféru jako HANGOVER. Doporučuju. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kopačky se mi těžce nelíbily a skoro celou stopáž mě tak nudily, že jsem s touhle komedií dlouho dlouho otálela věříc tomu, že to bude na jedno brdo. Nakonec jsem mile překvapená, Aldous měl docela charisma, ostatní postavy taky nebyly špatné, písně jakž takž znělé a jejich texty docela humorné (Já jsem nátura, která zkousne hodně přitvrzený humor, takže u mě vede hnedle úvodní African child.) Slušné množství fórů, hlášek i odkazů o fous přebíjí zápory, za něž považuji chvílema už přehnané a těžko uvěřitelné jednání postav (Aaronova šéfa především), věčné blití (Tomuto druhu 'humoru' moje nátura naopak neholduje vůbec.) a chvílema scény, které opravdu dokázaly připomínat Kubrickovu chodbu tím, jak byly zbytečně dlouhé a natahované dávno po pointě. Takže jak říkam, klady těsně zvítězily nad zápory a já se přikláním k silnějšim třem hvězdám, které s opadnutím prvotního nadšení (nejspíš se zítřejším zvukem budíku) opadnou na čisté tři. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Z přehlídky bujarých flámů se však nakonec vyklube moralita. V každém případě má snímek Dostaň ho tam nádherný rozjezd, jejž obstará nepopsatelný hudební videoklip Africké dítě – dokonalá parodická tresť tuposti některých takzvaně angažovaných umělců, které zde v přímé karikatuře rozháraného rockera na sestupu z výsluní zosobňuje Russell Brand. Po filmařské stránce připomíná Dostaň ho tam spíše sitkom. Vtip sice má, ale spotřebuje k němu spoustu slov; jako by se v kině promítal nastavený televizní Comeback. Najdou se vskutku třeskuté okamžiky: sestřih zběsilého flámu, výrazy umělecké pózy, bílá hůl v seriálu Láska je slepá; navíc se tu hraje opravdu slušný bigbít. Jenomže start ve znaku zdravě drzé nekorektnosti se postupně rozmělní v pouť od mejdanu k mejdanu, kterou zdržuje ještě nadbytečná drogová odbočka, a ve finále dojde i na vzpomínkové výlevy se zpěvákovým otcem a na sáhodlouhé poučky, jak žít – sto vět tam, kde v Lásce nebeské stačí jediná. Nicméně za Africké dítě, opravdu výbušnou ukázku charitativního muzikantského kýče, a také za podmanivou poslední píseň si snímek může připsat alespoň deset procent nad průměr. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Stoller a Apatow je vyborna kombinace, ktera se projevila uz v Kopackach. Na ne pak hooodne volne navazuje Dostan ho tam. Vtipem se predchozi komedii vyrovna, ne-li ji mirne prevysuje. Pokud nejste mormoni ci podobna havet, zamilujete si vsechny ty fory o sexu, drogach, alkoholu a drogach. Hlazeni chlupate steny jako nejucinnejsi prostredek na uklidneni hysterickych vylevu navic urcite vstoupi do dejin. I ja chci chlupate tapety! Vsude!!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to veľká pravda, že Get Him to the Greek má aj slabšie miesta a je ich dosť. Ale dvojica Jonah Hill a Russell Brand sa naozaj našli. Je to skvelá kombinácia pre kvalitný komediálny film. Body ale strhávam práve za nudnejšie miesta a posledná polhodina poriadne spomalila vo svojom tempe, takže ku koncu nič moc. Aj preto by som si asi dovolil napísať, že to nieje úplne najlepšia voľba pre kino, skôr taká pohodová oddychovka na sobotnajšie popoludnie. Celkom ma táto komédia príjemne prekvapila, i keď je plno lepších, ale čakal som od nej oveľa menej. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Jonah Hill si zahrál již ve zmíněném filmu Kopačky, který také režíroval Nicholas Stoller, nyní však dostal na starost zcela novou postavu. (Coldrex)
  • Russell Brand v rámci natáčení koncertní scény skutečně vystoupil před dvaceti tisíci diváky londýnské O₂ Areny. (Coldrex)

Související novinky

Další černá vlajka na obzoru

Další černá vlajka na obzoru

03.08.2010

Britský komik Russell Brand, který se tento týden vrací do našich kin jako excentrický rocker z Kopaček v spin-offu Dostaň ho tam, touží po šermování a plavbě na rychlé lodi. Ve filmu studia 20th… (více)

Reklama

Reklama