Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (475)

nunka 

všechny recenze uživatele

Príjemná, totálne neškodná a divácky pohodová komédia o vzťahových a citových peripetiách po štyridsiatke. Streep stále ženská a s charizmou, v kominácii s Baldwinom tvorili príjemné svieže duo a postarali sa o bezstarostnú zábavu, ktorú si možno vychutnať aj keď sa nezaraďujete do ich vekovej kategórie. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Byla jednou jedna (de)generace aneb kocovina z flower power. Nancy Meyers znovu posunula tachometr romcom na vyšší obrátky: tentokrát točí padesátku a šedesátku (ačkoli Martinově postavě může být šedesát jedna a půl i osmdesát devět, jsme přece v nestárnoucí Kalifornii) a mezi postelí a pekárnou uspořádala kurz pro ženy po přechodu s tématem Jak být rozvedený. Mammamiovsky rozjuchaná Meryl Streep explicitně vyjadřuje intimní touhy, exmanželsky skotačí s nesnesitelně samolibým a zároveň životem uondaným slabochem Baldwinem (jehož několikrát odhalené, notně zanedbané tělo působí jako repelent sexuálního apetytu) a před svými kamarádkami vede Vagina monology, zatímco architekt Steve Martin je v příběhu oním ideálem: senzitivní ťulpas, který své milované splní, co jí na očích vidí (a současně se podvědomě (správně) obává, že mu uteče za arogantním machem s citlivostí elektrické sbíječky) Místy to připomíná české zvěrstvo Líbáš jako bůh, s tím rozdílem, že funkci komického zcizujícího elementu má místo Bartošky John Krasinski. Nicméně dojem, že Poledňáková a Meyers uvízly v časové výduti, odkud loví umělohmotné postavy, slabé muže (muž je podle ní idiot nebo ňouma) a horují za právo starší generace na sex, ve mně zůstal, a to i přesto, že Hans Zimmer vykradl svůj soundtrack k Prázdninám, že jednotlivé, zejména situační vtípy místy fungují a po stránce herecké i vizuální je Pas si simple o několik set tříd výše. Vlastně není čemu se divit: takhle to dopadá, když romantické komedie točí osoba, která si hříchy mládí prožila v éře květinových dětí a volné lásky, vznikne American Pie pro duchodce:) P.S. Pařížské publikum hlasitě zareagovalo až v momentu, kdy se na plátně začalo žertovat na téma cizoložení po francouzsku. Tleskalo a smálo se. Asi samo sobě. České publikum se smálo asi čtyřikrát častěji. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komédia o starších ľudoch, ktorý ešte stále túžia po láske a sexe. Páčilo sa mi, že to má deväťdesiatkovú takú trochu naivnú a pohodovú atmosféru. Rozbeh filmu mi ale pripadal slabší a vlastne ma tam tá romantická línia príliš nebrala. Zase až tak veľmi nežeriem Meryl a Martina príliš nemusím. Našťastie si ale od chvíle, keď sa znova vyspí s Meryl, ukradne film pre seba Alec Baldwin. Zároveň od tej chvíle film poriadne dupne na komediálnu stránku a jedna vtipná scéna strieda druhú. A Alec je tu proste božský. Aj s tým zarasteným bachorom vyzerá jak roztomilý medvedík. Neviem prečo, ale typovo mi tu pripomínal Jima Belushiho. Finále ale zase zvážnie a mne bolo viacmenej jedno koho si Meryl vyberie. Naviac okrem ústrednej trojky tu sú ostatné postavy len do počtu. Hlavne zamrzí, že nejak zmysluplne nevyužili postavy detí. Celkovo to je taký príjemný trojhviezdičkový film, ktorý na tú štvrtú prevážila ťažká váha Aleca Baldwina. 7/10. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

I když zrovna nemusím Baldwina ani Martina - jedná se o příjemnou oddychovou vztahovou komedii, které vévodí Meryl Streep. Přestože snímek místy sklouzává k trapné klišoidní zábavě (nahý Baldwin před laptopem), dokáže být ten stařecký milenecký trojúhelník místy velice uvěřitelný, za což dávám režisérce plusové body a film doporučuji zhlédnout. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Upozorňuju, že tenhle názor je jeden z těch nejneobjektivnějších na světě :D Zkrátka jakožto šílená fanynka Meryl Streep jsem nemohla dát 4*, které bych pravděpodobně jinak dala. Taky tím netvrdím že Alec B. je sexy (oh, spíš naopak) a nebo že ten konec už byl krapet ukecanější (ale i tak jsem si takový přála)a ještě pár drobností ..... ale zbytek prostě paráda!!! Dost rofloidní hlášky, výbuchy smíchu.. no a Meryl ♥ Ona je prostě úžasná, ........(milion superlativ)......., a jako zhulená neměla chybu :D Tak jak jsem se zasmála i IC jsem se už dlouho u žádné jiné komedie nenasmála. Wow. (btw první film, kde mi Steve Martin nepřišel ani nějak extra trapný) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Během natáčení scény ze závěru snímku, kdy Meryl Streep (Jane Adler) přijde za Alecem Baldwinem (Jake Adler) do kanceláře, museli filmaři kvůli odrazům odstranit veškerá skla ze dveří. Odlesky byly poté dodělány ve studiu. (Ernia)
  • Obsazování rolí začalo v roce 2008, jednání s Meryl Streep a Alecem Baldwinem začalo v srpnu. Steve Martin se přidal v říjnu. Další herci byli do snímku obsazeni během roku 2009. (jezurka42)
  • Proslýchá se, že ratingové ohodnocení R, tedy mládeži do 17 let přístupný jen v doprovodu rodičů, obdržel film od Motion Picture Association Of America především kvůli scéně s marihuanou. (Missa08)

Reklama

Reklama