Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

Happens 

všechny recenze uživatele

Nabité, svižné, Meryl je boží a Baldwin už není to, co býval, je to spíš tlusťoučký medvídek, ale pořád to do sebe tak zapadá. Rozhodně koukatelná komedie. Ale k příběhu: cožpak nemůžeme udělat chybu? I dvakrát? Už nebude nikdy odpuštěno? Celý film mi v hlavě blikala světélka naděje, aby pak zhasla? Ten konec měl být jakože happy end? Tak to teda bolí.. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Meyersová de-facto vykrádá svoje Lepší pozdě nežli později a postihuje ji stejný syndrom, jako u nás M. Poledňákovou. Jakoby stačilo vzít slaboduchý příběh o tom, jak těžké je (pře)žít po rozvodu, tři herecká esa a fotogenické kulisy, celý film natáhnout na zbytečné dvě hodiny a úspěšný produkt pro ,,zoufalé manželky´´ nad čtyřicet je hotový. Pro nás ostatní, na které film evidentně není zaměřen, číhá pár laciných fórů (M. Streep kouřící marihuanu??), netradičně obsazený Steve Martin a několik předvídatelných klišé. Pro mě až příliš tuctové. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Co mě nejvíc překvapilo, byl fakt, že až na dvě scény (párty a volání si přes notebook) to není ta typicky rozjuchaná komedie (i když tu Meryl juchá furt :-)) ale spíše taková sympatická komorní komedie (vhodnější výraz mě nenapadá). Hlavní trojice (Streep + Baldwin + Martin) byla skvělá a já jsem strávil příjemné dvě hodiny v jejich společnosti. I přes některé slabší chvilky (což je důvod, proč nedávám plné hodnocení) můžu tuto komedii doporučit. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nancy Meyers .. Po Prázdninovém podprůměru, plného hloupých taškařic, přišla Meyers s celkem příjemnou a dobře obsazenou komedií, prudce cílenou na ženy pokročilého věku, kde zaručeně funguje (ověřeno). Sám jsem ji zhlédl bez zádrhelů a nezávazně se i pobavil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V 30tych rokoch, v časoch veľkej hospodárskej krízy, sa točili v Hollywoode zámerne filmy s luxusnéh prostredia s bohatými hrdinami. Každý túto hru chápal a chodil sa do kina odreagovávať. Nejako sa to komplikuje je prípadom novodobým, ale podvratnejším, pretože v časoch novej krízy ukazuje strednú vyššiu vrstvu, ako si nažíva v luxuse obrovských rodinných domov, vždy má navarené veľké a nepotrebné množstvo jedla a jednotlivec si platí drahého architekta a psychológa. Takže tento film nie je úplne ukotvený v realite, ale nie je z nej ani úplne vyčlenený. Ústredné postavy sú výborne napísané, skvele to medzi nimi iskrí a hlavne uveriteľné. Lenže potom tu máme ich naleštené deti, ktoré ich bezhranične milujú, majú vzletné reči a nikdy sa snimi nehádajú. Vždy, keď sa objavili na scéne, mal som chuť film vypnúť. Vedie objímačka v posteli. Takže film plný paradoxov, ktorý nie je priemerný, ale jeho jednotlivé zložky sú buď vynikajúce, alebo urážajúce, takže výsledné hodnotenie priemerné je. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně na konci filmu, kdy sedí na lavičce Jane (Meryl Streep) a Jake (Alec Baldwin), se několikrát změní zavěšení řetězů na lavičce. Někdy je zadní rozdvojení jednoduché a někdy zdvojené. (Lobobo)
  • Scéna, ve které se Meryl Streep (Jane Adler) koupe ve vaně a Alec Baldwin (Jake Adler) sedí vedle ní, se natáčela několik dní. Herečka ale odmítla být celé hodiny namočená ve vodě, a tak byla do vany umístěna umělohmotná deska, na které byla jen trocha vody a pěna. Meryl Streep tak byla po celou dobu v suchu. (Ernia)
  • Proslýchá se, že ratingové ohodnocení R, tedy mládeži do 17 let přístupný jen v doprovodu rodičů, obdržel film od Motion Picture Association Of America především kvůli scéně s marihuanou. (Missa08)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno