Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Sestavu si Nancy Meyers vybrala nadmíru dobře. Snímek sice pořád nedosahuje kvalit jejího profláklého Po čem ženy touží, ale každý den nemůže být posvícení. Třešinkou na pomyslném dortu budiž vedlejší role Johna Krasinského, nastávajícího jedné z Janiných dcer. Pro film je podobnou figurkou jako král Jelimán pro Madagaskar. Vtipkuje, neustále se pohybuje od jednoho trapasu k druhému, roztomile se usmívá (aspoň něco pro naši mladší generaci). ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Božská Meryl, jak já moc tě miluju. Chci vidět další tvé filmy. Zde jsi opět předvedla, že patříš mezi nej herečky. Jen je škoda, že se nám to pořád nějak komplikuje a nemůžeme se poznat:-) Byl to tvůj herecký koncert. Za výkon ti dávám pět hvězd. Pupkatý Baldwin nezklamal a společně s Meryl si užívali sex. Jak já mu to záviděl:-) Malou kaňkou na filmu je herec Steve Martin, kterého opravdu nemám rád, i když zhulenému mu to celkem šlo:-) A představte si, že znám na Vysočině jednoho řidiče linkového autobusu, který vypadá úplně stejně. Oznamuji vám to jen proto, kdyby jste s ním náhodou jely, tak aby vás nenapadlo, žádat ho o podpis:-) Filmu dávám slušné čtyři hvězdy. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Ale může to vlastně v poslední době být překvapení, když v castingu figuruje jméno Meryl Streep? A opět vaří a opět to vypadá skvěle, stejně jako ona sama. Na první pohled mne mírně vyděsila stopáž, ale při sledování si to člověk ani na chvíli neuvědomí. Kromě Aleca Baldwina, který v poslední době zažívá renesanci své kariéry, stojí rozhodně za zmínku John Krasinski ve vedlejší roli. Scénky s ním jsou rozhodně jedny z nejpovedenějších v celém filmu. Steve Martin je možná trochu nevyužitý, ale i tak potěší. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Mám rada Nancy Meyers. Nie, v porovnaní s inými režisérmi točiaci romantické malichernosti, ju priam zbožňujem. Nancy pozdvihla tento inak priemerný námet o téme nasiaknutej klišé "žena sa rozvedie - má depresie - vytriezvie - nájde lepšieho - ex začne žiarliť" a svojím svojským režisérskym prístupom a entuziazmom k danej látke, mu dodala šťavu a príchuť príjemnej americkej sentimentalitky, ktorá možno prinúti samotné žienky domáce stojace nad kypiacimi hrncami, zamyslieť sa nad svojím rutinným životom. Celý film som sa vynikajúco bavila na ústrednej dvojke Alec - Meryl, ktorí si to zjavne vychutnávali a aj v strednom veku dokázali vyťažiť zo seba maximum. Nancy, teším sa na ďalší film z tvojej dielne a pevne verím, že si vezmeš do tímu nestarnúcu Meryl :-) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná a nepříliš originální love story o životem ošlehaných padesátnících, která má pár vtipných míst a tahounku Meryl Streep. Nic víc. Nancy Meyers má štěstí, že v tomto případě neoriginalita diváka neotravuje, naopak, film příjemně plyne a vy za pár dní ani nevíte, že jste ho viděli. Ale za tři roky si o v televizi dáte klidně znovu. Alec Baldwin ještě má nějaké charisma, John Krasinski z amerického Kanclu je přirozený a jeho chvilky patří k tomu lepším ve filmu, jen Steve Martin je tu nevýrazný - při pohledu na jeho obličej jsem měla pocit, že je napíchaný botoxem a tudíž mu moc nejde ovládání mimických svalů. 55 %. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Film, ktorý sledujú hlavné postavy pri rodinnom večeri s pukancami, je Absolvent. (Sharnax)
  • Meryl Streep (Jane Adler) si ve filmu stěžuje na pokleslé víčko. Ve skutečnosti jde pouze o jeden z jejích hereckých triků. (Ernia)
  • Ve scéně, kdy Jane (Meryl Streep) volá její dcera Lauren (Caitlin FitzGerald), je Jane překvapena polibkem od Jakea (Alec Baldwin), a tak místo toho, aby řekla: "Ty jsi ještě v letadle," řekne: "Ty jsi ještě na telefonu". Jednalo se ale o skutečnou reakci Meryl Streep na polibek od Aleca Baldwina. Nancy Meyers totiž Alecovi nařídila, aby Meryl nečekaně políbil, protože chtěla, aby se stalo něco takového, jako bylo toto přeřeknutí. Naštěstí Meryl všechno zvládla a začlenila svou chybu do scény, která tak mohla zůstat ve filmu. (jezurka42)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno