Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tento film som mala veľmi dlho vo filmotéke, ale nakoniec som ho vymazala. Asi preto, že Baldwina neznášam. Nakoľko od nového roku som nebola schopná zapnúť iné médium ako TV, tak som odkázaná na ich vysielanie :-) a film som si pozrela. Človek od Meyers čaká niečo lepšie, lebo Nancy si nás totiž rozmaznala. Niektoré scény výborné, Meryl neskutočná herečka plus veľká sympaťáčka ... a ešte Krasinski to trošku zachraňoval. V konečnom dôsledku film celkom v pohode, ale neodpustím si : dabing ich syna, tak to bol totálny grc. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nancy Meyers a další óda na to, že mít sex po padesátce je fajn a všichni v sále to musí vidět! Ačkoliv věřím v dlouholetý sexuální apetit, některých záběrů bych mohl být ušetřen. Dodnes nevím, jestli mě víc děsí rachitický Steve Martin bez panterovského přízvuku nebo těžkotonážní a zcela nahý Alec Baldwin, který si po úspěšném zásunu pohladí Meryl Streep v rozkroku a řekne "konečně doma". S morálně pokřivenou zápletkou mám ten nejmenší problém, tahle dialogová a dějová bída útočí pod pás hlavně obrazem a zvukem. Vraťte nám Mamma Mia a chrchlajícího Brosnana. Všechno, jen ne skypování s odhaleným Baldwinem. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nancy Meyers pokračuje v kvalitných oddychovkách na štýl romantických pilcheroviek, akurát tisíckrát kvalitnejších. A keď poznáte a páčili sa vám aj predchádzajúce jej filmy, určite budete vedieť čo čakať a na čo sa tešiť. Príjemná romantika plná skvelých vtipných momentov. Viac som neočakával, viac som nedostal. Ale bol som spokojný. Nadmieru. 80%. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná a nepříliš originální love story o životem ošlehaných padesátnících, která má pár vtipných míst a tahounku Meryl Streep. Nic víc. Nancy Meyers má štěstí, že v tomto případě neoriginalita diváka neotravuje, naopak, film příjemně plyne a vy za pár dní ani nevíte, že jste ho viděli. Ale za tři roky si o v televizi dáte klidně znovu. Alec Baldwin ještě má nějaké charisma, John Krasinski z amerického Kanclu je přirozený a jeho chvilky patří k tomu lepším ve filmu, jen Steve Martin je tu nevýrazný - při pohledu na jeho obličej jsem měla pocit, že je napíchaný botoxem a tudíž mu moc nejde ovládání mimických svalů. 55 %. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Mám rada Nancy Meyers. Nie, v porovnaní s inými režisérmi točiaci romantické malichernosti, ju priam zbožňujem. Nancy pozdvihla tento inak priemerný námet o téme nasiaknutej klišé "žena sa rozvedie - má depresie - vytriezvie - nájde lepšieho - ex začne žiarliť" a svojím svojským režisérskym prístupom a entuziazmom k danej látke, mu dodala šťavu a príchuť príjemnej americkej sentimentalitky, ktorá možno prinúti samotné žienky domáce stojace nad kypiacimi hrncami, zamyslieť sa nad svojím rutinným životom. Celý film som sa vynikajúco bavila na ústrednej dvojke Alec - Meryl, ktorí si to zjavne vychutnávali a aj v strednom veku dokázali vyťažiť zo seba maximum. Nancy, teším sa na ďalší film z tvojej dielne a pevne verím, že si vezmeš do tímu nestarnúcu Meryl :-) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně na konci filmu, kdy sedí na lavičce Jane (Meryl Streep) a Jake (Alec Baldwin), se několikrát změní zavěšení řetězů na lavičce. Někdy je zadní rozdvojení jednoduché a někdy zdvojené. (Lobobo)
  • Film, ktorý sledujú hlavné postavy pri rodinnom večeri s pukancami, je Absolvent. (Sharnax)
  • Scény, ve kterých jsou Meryl Streep (Jane Adler) a Steve Martin (Adam) pod vlivem marihuany, se natáčely několik týdnů. Během této doby se oba protagonisté smáli tak často, až se režisérka Nancy Meyers obávala, zda nebude ve filmu smíchu příliš. (Ernia)

Reklama

Reklama