Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (658)

mcb 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejotravnější film roku. Film, který dává tak okatě najevo, že nechce nic jiného, než vytáhnout z diváků prachy za každou cenu. Absence logiky, vtipu, příběhu a vlastně čehokoliv, na co jsme v "normálních" filmech zvyklí je umocněna naprosto bezinovačním Lanném, který všechno, co dělalo první film příjemným, smetl nestoudně pod koberec. Zbyla jen trapnost a otravní nesympatičtí hrdinové až po krk namočení v nechtěně hloupém příběhu. Jistě, že nekritičtí diváci to žerou i s navijákem, náramně se u toho baví a za rok či dva poletí na další Bobul3. Takhle chutná jen pravé krabicové víno zředěné s vodou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To je ale povedený film... Ano, je to samozřejmě ironicky řečeno. První díl mě zaujal ještě tím, jak v sobě měl to kouzlo vinařství, tenhle už je jen blbou českou komedií. Postavy Hádka a Langmajera jsou natolik protivné, že doufáte, že zemřou na otravu metanolem. To se bohužel nestane. Ničemu nepomůže Krampol, spíš naopak. Stupidní gangsterská zápletka jen ukazuje na vyprázdněnost českých motivů, a to, že Voříškové postava se k té Hádkově vrátí, je jen ukázkou toho, jak nesmyslné všechno. Z jakého důvodu, že s ním vlastně je? Aby pracovala do úmoru a on chlastal? No, maluje si tu budoucnost hezky. Každý se ale přece může změnit, že? ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jestliže Bobule jakž tak chutnaly, 2Bobule jsou jen zkvašeným jablečňákem... Snaha vylouhovat z původního ,,dobrého ročníku'' co se ještě dá tu byla evidentní. A zatímco původní nasazení Hádek, Voříšková, Langmajer v prvotině fungovalo, tady jsme již sledovali jen jejich roztahané přežívání... Navíc mne Langmajer (Lukáš!) začíná utvrzovat v dojmu, že hrát neumí. Táborský tu už lehce přehrával a nasazený Jirka Korn..Pche... Hrát vrahouna mu nešlo ani v Braku (2002) tak nechápu proč se o to pokoušeli tvůrci zde. No a ke Krampolovi se raději nebudu vyjadřovat nebo by můj koment admini mohli smáznout. Marně Krajčo zpíval své hity do průletů vrtulníku nad moravskou krajinou v západu slunce..tady to už ani krásné záběry Moravy nemohly zachránit. Tohle je za jednu bobuli jen kvůli Voříškové! * ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První Bobule mě naprosto vůbec nebavily a ničím neuchvátily, vlastně jsem u nich dost trpěl. Ale světe div se... Na rozdíl od mnoha jiných současných českých filmů se (kromě zisku, samozřejmě) 2 bobule vůbec o nic nesnaží, na nic si nehrají a hlavně se nesnaží o něčem vypovídat či mít snad nějaký smysluplný obsah, i sami tvůrci myslím dlouho nedumali nad tím plytkým, suchým, stokrát obehraným, schématickým samospádem se řítícím ke konci a místy až kýčovitým příběhem, který napsali a natočili. A snad právě proto, jsem se k mému vlastnímu podivu i smál, a to tam, kde jsem měl a ne tam kde jsem neměl. A to je co říct. Je to hloupé, suché, bezvýznamné, naprosto bezobsažné, tuctové, kýčovité, neoriginální, místy mi bylo až stydno, ale občas docela zábavné. Krampol občas zaperlí, některé fórky zafungují jak mají a samozřejmě kompetentní lidé věděli, že i mnozí z nejzapálenějších intošů se smyslem pro krásu se na to podívají alespoň kvůli Tereze a Janě, kterážto první tu je opět jen jako okrasa a ta druhá kromě té okrasy a schopnosti se i v pokročilém věku svléknout do polonaha, i něco zahraje. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Typická nenáročná letní pohodovka se stejnou hereckou sestavou z jedničky. Dvojka baví o něco víc svým "akčním" děním, vůbec to ale neznamená, že by pokračování mělo být jakkoliv kvalitní a smysluplné. Vše se tentokrát točí kolem dcery vlivného mafiána (Jiří Krampol), se kterou se zapletl Lukáš Langmajer. Nejlepší volbou, jak se vyvázat ze vztahu, je vzít roha na moravský venkov za svým nerozlučným kamarádem Kryštofem Hádkem a jeho sličnou Terezou Voříškovou, kteří na usedlosti po zesnulém dědovi spravují vinohrad a ještě touží přijít na trh s kvalitní odrůdou vína. Jenže mafián se svou ženou to nehodlají takto nechat a za nevykutáleným playboyem vyšlou nájemného vraha v podání Jiřího Korna. Jsme ovšem v komedii, vše je bráno s komediální nadsázkou, a konec ve znamení svatby obou kamarádíčků to jistí. Přihlouplý děj se snaží vyvažovat početný zástup gagů, které tentokrát nejvíce obstarali Krampol s Táborským, Korn byl v roli nájemného vraha dost trapný. Hlavní trio Hádek, Langmajer a Voříšková trochu zůstalo za očekáváním. Celkově se tato komedie dala přežít jen pokud vypnete mozek. 40% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Rozpočet filmu 2Bobule je 25 milionů korun. (POMO)
  • Během natáčení padlo 3 423 klapek a vytočilo se úctyhodných 94 257 metrů filmové suroviny. (Taninaca)
  • Během natáčení se vypilo 1000 litrů vína, 30 litrů whiskey a 3 litry tuzemského rumu. (zawa)

Reklama

Reklama