Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět let od premiéry kultovní dokumentární hyperkomedie ČESKÝ SEN přicházejí její autoři do kin s novým filmem. Po dvou letech natáčení a roce ve střižně představí svůj nový – neméně kontroverzní – film o české, občanské, mediální a politické válce, v níž se svedla bitva o americký radar v Brdech. Autoři film ČESKÝ MÍR ambiciózně nazývají „portrétem české společnosti 20 let od sametové revoluce“. Žánrově ho opět charakterizují jako dokumentární komedii a dodávají, že tentokrát bude navíc napínavá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

F.man 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku, nemám na tohle téma nějaký vyhraněný názor, co tedy budu filmu vytýkat není z pozice zastánce radaru. Vážně mě štve že kluci prezentují Český mír jako nezávislý "obraz české společnosti" k tématu radaru. Přitom to tak není. Celou dobu prosazují ono populární ne, a když už představují argumenty pro ano tak jsou vždy nějak negativně zabarveny viz. Magor. Tak rovnou prezentuju svůj názor a nedělám z diváků voly. Za druhé mě děsně štvaly názory většiny lidí, kteří argumentují úplným nesmyslem. To už ale je vážně jen ten obraz společnosti, který kluci zachytili, pro to se na ně nezlobím. Mohli ale dát více prostoru lidem erudovaným a nezávislím, 108 minut je dost a já bych rád viděl i něco vážnějšího než jen názory babiček, které ty nechcnou satana černého chlupatého Ameriku nebo tele Topolánka rochtajícího blahem v oválné pracovně. P.S. Ožralý Jirous - to se Klusákovi a Remundovi povedlo. Čuráku, promiň že jsem ti řekl kundo. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Na Cesko prumerny dokument, ktery svym datem premiery pozde bycha honi, i kdyz ve sve podstate jsou zde popsana jen situace od zacatku zamyslene vystavby az do konecneho rozhodnuti ji nerealizovat. Ukazka politickeho zamotavani se, spatne zvolene strategie informovat obcana a v neposledni rade obycejneho cloveka bojujici ho za svuj kraj. To vse v celku objektivnim pristupu filmaru. Skda, ze se dokument nedostal do kin v dobe, kdy se nevedelo, jak se situace vyresi. Ted o nej mnoho lidi zajem neprojevi a prace se jevi byt do urcite miry spestrenim humbuku kolem radarove afery. 55% ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Klusák a Remunda dovedou být mnohem přesvědčivější než notorický manipulátor Moore, bohužel i oni občas citelně podléhají zaujatosti a ztrácejí ten hřejivý nadhled, z nějž vylézají všichni zúčastnění jako zoufalí demagogové, pitomci a komedianti... kromě Magora samozřejmě, ten má jako vždy pravdu. Parádní materiál pro kritiku ideologie - tou je totiž ten prázdný kus země doslova nasáklý, ať už na něm blábolí vojenská policie nebo skotačí lesní elfové z Greedpeace. A Magorova sociologická evaluace českého národa... tu tesat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka toho, jak jsme názorově nejednotní, což je dobře, protože každý má právo na svůj názor, ale je trochu smutné vidět, jak si lidé stojí za názorem a ani neví proč. Ale tohle k tomu také patří. Lidé mají právo na názor, i když vlastně neví proč, ale je asi důležité ho mít. Je na vás, jaký názor si uděláte. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Samotné téma mě sice nijak nezajímalo, ale cením si nesmírně lidí, kteří dokážou takhle hezky zaznamenat, jaký jsme byli blbci. Všichni ti, kteří něco v životě takhle horlivě prožívají, by se měli natočit a pak se na sebe kouknout. Za pár měsíců totiž bývá většino všechno jinak a pak si drbou hlavu. Díky za tu reflexi! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Americká docu-pop-star, Michael Moore, který v New Yorku v roce 2005 uváděl premiéru Českého snu, přislíbil, že pakliže s propagací svého nového filmu dorazí i do České republiky, tak film Český mír mediálně podpoří. Zároveň hodlá filmu pomoci s distribucí v USA. [zdroj: Arts Marketing] (POMO)
  • Téma písně "Rozvíjej se poupátko" bylo zvoleno jako metafora "pohádky" o radaru. [Zdroj: Festival nad řekou] (hippyman)
  • Prvním podnětem pro natočení dokumentu byla návštěva G. W. Bushe v Praze v květnu 2006. [Zdroj: Festival nad řekou] (hippyman)

Související novinky

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

18.04.2010

Festival českých filmů Finále 2010 se letos uskuteční od 18. do 24. dubna. Zahajovacím filmem bude v předpremiéře uvedený dokument Český mír režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Festival v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno