Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Meg Ryan má pochybnosti o svojom nastávajúcom a o záväzku, ktorý mu dala. Pochybuje preto, lebo sa do jej života dostala správa o Samotárovi v Seattlu a dojala ju. Film, ktorý rozpráva o sile znamení, o tom že nie je na škodu veriť vo filmový koniec a že láska na prvý pohľad existuje. Samozrejme, že my životom a realitou skúšaný jednotlivci to nejako nežerieme, ale vtipné je že réžia Nory Ephron a ľahkosť filmu nás k tomu aj napriek nášmu prirodzenému zapieraniu na malú chvíľu núti veriť. A my na tú na malú chvíľu veríme. Osobne sa pre mňa nejednalo o tak skvelý film ako mi bolo povedané z rôznych zdrojov, hlavne preto, lebo mi tam chýbala skutočná chémia medzi hlavnou dvojicou, ktorá bola dotiahnutá v láske cez internet k dokonalosti. Ale musím samozrejme súhlasiť, že finále je naozaj pekné. Čo sa o prvej časti filmu akosi povedať nedá. Až keď sa karty rozdajú začne to byť zaujímavé. Dovtedy je to len ukážka všemožných klišé, ktoré nám majú pomôcť pochopiť pocity hrdinov. A to som videl už niekoľko krát. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Taková příprava na Lásku přes internet. Ryanové to s dlouhými vlasy nesluší tak, jako s krátkými a navíc jako starší je krásnější :) Příběh se sice dá unést, ale všechno na mě působilo odtažitě a studeně (a to mám romantiku rád). Ne, tenhle film si mě nezískal. Vše zavání průměrností a odfláknutím. Jen načrtnuté, nevyvíjející se charaktery chovajíc se předvídavěji než Zákopčaníkův pozdrav na rozloučenou. Kdyby měl film alespoň pár zábavných scén.. ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Dvojku Tom Hanks a Meg Ryan mám asi trochu radši v jiné romantické komedii, Lásce přes internet. Zřejmě dosti i proto, že narozdíl od Samotáře v Seattlu tam mají, ač povětšinou nejde o kontakty osobní, přece jen více vzájemných interakcí. V Samotáři, tak jako bývá vcelku zvykem i v jiných (romantických) komediích, můžeme zaznamenat poměrně dost různých absurdit, náhod, "prestřelenin", klišé, které někdy, zvlášť když to člověk sleduje s odstupem, poněkolikáté, možná působí až trochu úsměvně (např. Sam vykládá na letišti synovi o osudovém setkání se ženou a přesně v tu chvíli se náhodou objevuje Annie; dítě, které potřebuje obstarat bez vědomí otce letenku, má za kamarádku zrovna dceru lidí, kteří pracují v letecké společnosti; dítě zapomene batoh přesně tam, kde je třeba, ve chvíli, kdy je třeba; už trochu moc pubertálně zamilované pohledy na Empire State Building zejména ze strany Annie atd.). Pořád je to ale milý film s osvědčenými herci v hlavních rolích (k ústřední dvojici můžeme připočítat např. i alergika na vše Billa Pullmana), s malým sympatickým dohazovačem, který jim zdatně sekunduje, s příjemnou vánoční/zimní atmosférou a navrch velmi povedeným hudebním podkresem. Jeden z těch pohodových snímků, na které se člověk docela rád podívá opakovaně. 75 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte cez Vianoce bezsenné noci, niet lepšieho lieku ako tento filmík. Pokiaľ ste žena. Oproti druhému spoločnému filmu s Tomom a Meg sa tu jedná o čistú romantiku, bez vzájomného špičkovania sa, čo robilo z Internetu zábavnú záležitosť aj pre nás mužov. Ephron sa podarilo vytvoriť celkom pôsobivú atmosféru a dokázať urobiť ždímajúcu citovku aj z filmu, kde sa hlavní aktéri stretnú až na konci. Prikláňam sa k trom hviezdam, pretože mi nesadol soundtrack. A aby som nezabudol, Meg dá prednosť Hanksovi pred oveľa lepšie vyzerajúcim Pullmanom. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy to u mňa nemajú vôbec ľahké. A ak to ešte navyše majú byť komédie, tak ešte ťažšie. U týchto filmov som chorobne citlivý na každý náznak gýču, falše, klišé a podobných zlozvykov, ktoré sa práve u nich vyskytujú v hojnom počte. A ak na ne naďabím potom mi je jedno, čo si o nich myslí kritika, užívatelia ČSFD i moji známi. Preto sa zhodnem s minimálnym množstvom divákov na hodnotení takých úspešných filmov, akými boli napr. Láska nebeská, Duch, Notting Hill a samozrejme aj tento o Samovi zo Seattlu, o ktorého úspešnosti neviem nič. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Role Annie byla nabídnuta i Julii Roberts, ale ta ji odmítnula. (don corleone)
  • Původně měl film režírovat Garry Marshall. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama