Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

July 

všechny recenze uživatele

Doják, slaďák... ale moc hezký! Nejkrásnější mi na celém filmu připadala asi hudba, to prokládání večerními scénami s girlandami světel a nádhernými písněmi. Bez toho by samotný film možná skončil o hvězdičku níž. Co napsat o příběhu? Příjemný, hezký, naivní, nereálný... ve skutečném životě bych od někoho, kdo by se do mne zamiloval přes rozhlas a nechal mě sledovat detektivem, radši prchla... podobnou zápletku využívá až příliš mnoho thrillerů... nehledě na to, že závěr je nejčistší formou zvratu "deus ex machina", tentokrát spíše "batoh ex machina". Ale co? Je to film, na hony vzdálený od reality a možná tím poutavější. Krása. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Že jsem zrovna seděla s rodinou u bedny. A že je to tak slavný. No, přežít se to dalo, když člověk vypnul mozek a CHTĚL se pobavit, tak to i šlo. Nevím ale, proč z toho lidi dělají kdovíco, vždyť je to TAK blboučký... nebylo to nadupaným soundtrackem, z kerého mi ovšem ani jeden song nic neříkal? Pardon, Joe Cocker jo. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Pruzracne cisty romanticky prumer. Sympaticnost Toma Hankse a Meg Ryan se sice neda poprit, ale chemie ktera jim skvele fungovala napr. v Lasce pres internet (pod taktovkou stejne reziserky) zde vysumi do prazdna, protoze spolu stravi v celem filmu cca 2 minuty z cele stopaze. Oldschool romanticky film "An Affair To Remember" s Cary Grantem, na ktery se zde non-stop odkazuje, je idealnim porovnavacim prikladem toho, jak neco podobneho muze fungovat (narozdil od tohohle). Nora Ephron zde nekolikrat tento film pouzila s kazanim, ze jde o film vyhradne pro zeny, stejne jako jeji kousek, to je ale jen pomerne lacina vymluva a hodne spatna strategie. Neni to tim, ze zenam se to libi a muzum ne, je to o tom, ze ten film se jednoduse nezmuze na vic, nez suchy prumer. 5/10 ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Jak může být tenhle skvost filmové romantické komedie s modrým podkladem??!! Některá hodnocení na CSFD já prostě asi nepochopím... Copak vážně nikomu nepřijde, že tenhle filmový kýč (naprosto přiznaný, neodolatelný a při každém dalším zkouknutí zrající jako dobré víno) je nejlepší romantickou slaďárnou, v které kdy Tom Hanks hrál, a že Meg Ryan je prostě ta nejbáječnější žena na světě? Dobře, uznávám, že Audrey Hepburn je snad ještě lepší, nicméně postavit mi je někdo vedle sebe, asi bych si nevybral. Možná jsem měkkota, ale tenhle film prostě zbožňuju... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jak já rád nechávám na zem proudit slzy štěstí, když se ti dva správní najdou a padnou si do náručí. Já však přitom potřebuji alespoň těsné vítězství komedie nad romantikou, k čemuž tentokrát nedošlo, neboť humor jen občas sebral odvahu spiklenecky vykouknout z nánosu sentimentu. Neberu krásným romantickým duším to, že tohle pro ně může být kultovní záležitost, ale pro můj odporný pragmatismus je tahle utahaná LÁSKA příliš dokonale vysoustružená na to, abych se uvolněně pobavil. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Role Annie byla nabídnuta i Julii Roberts, ale ta ji odmítnula. (don corleone)
  • Tom Hanks a Meg Ryan se spolu objeví na plátně asi na dvě pouhé minuty. (don corleone)
  • Natáčelo se ve státech USA - Maryland, Washington, New York a Illinois. Natáčení probíhalo od 13. července do 25. září 1992. (Varan)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama