Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se chtěla podívat už dávno. Tom Hanks je můj oblíbený herec a už jednou jsem si ověřila, že s Meg Ryan tvoří ve filmu pěkný pár, který se k sobě hodí a kterému to sluší. Děj se rozjížděl trochu pomalu, ale na druhou stranu to je hodně milý film, který v té kategorii romantických patří k tomu lepšímu, co Američané vyprodukovali, a zásluha je to hlavně herců a scenáristů. Jak už jsem ale psala, stejnou dvojici jsem viděla už jinde, mám na mysli Lásku přes internet, a ta se mi v porovnání se Samotářem v Seattlu zdála lepší, proto "jen" tři hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Cením si tento film vysoko, pretože už skôr patrí k pametníckym a vo svojej dobe to bola jednička. Citovky to boli vyvážené a v niektorých miestach si zo slaďákov robili srandu. Proste všetkého mám byť akurát. Hanks aj Meg Ryan sú výborní, ďalšia romantická komédia s najlepším filmovým párom patriaca do škatuľky tých, čo sa nikdy neokukajú. Tentokrát im výborne sekunduje aj syn Toma Hanksa. Nevim, ako veľmi je normálne cestovať na rande cez celú Ameriku, ale tam je možné všetko. Filmu to neškodí. Ako komédia a dráma slabé, ale romanticky výborné. Bez Hanksa a Ryan by to bolo ale o dosť nižšie hodnotenie. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Slzopudná sračka, která na mě nefungovala tak, jak je obvyklé, neboť prvních 90% slz bylo z toho, jak jsem se smál, až jsem se málem připochcal, a posledních 10% od toho, jak jsem sám sebe litoval, že jsem se nechal napálit a donutit ke sledování takové kraviny, místo abych třeba maloval, pil, spal, sral, žral, lyžoval, ležel ve vaně, prostě úplně cokoli jiného, co má smysl:-)) Jednu hvězdu dávám proto, že je to oblíbený film mých oblíbených známých, a druhou proto, že dát tomu jen jednu by byla trapárna ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Meg Ryan má pochybnosti o svojom nastávajúcom a o záväzku, ktorý mu dala. Pochybuje preto, lebo sa do jej života dostala správa o Samotárovi v Seattlu a dojala ju. Film, ktorý rozpráva o sile znamení, o tom že nie je na škodu veriť vo filmový koniec a že láska na prvý pohľad existuje. Samozrejme, že my životom a realitou skúšaný jednotlivci to nejako nežerieme, ale vtipné je že réžia Nory Ephron a ľahkosť filmu nás k tomu aj napriek nášmu prirodzenému zapieraniu na malú chvíľu núti veriť. A my na tú na malú chvíľu veríme. Osobne sa pre mňa nejednalo o tak skvelý film ako mi bolo povedané z rôznych zdrojov, hlavne preto, lebo mi tam chýbala skutočná chémia medzi hlavnou dvojicou, ktorá bola dotiahnutá v láske cez internet k dokonalosti. Ale musím samozrejme súhlasiť, že finále je naozaj pekné. Čo sa o prvej časti filmu akosi povedať nedá. Až keď sa karty rozdajú začne to byť zaujímavé. Dovtedy je to len ukážka všemožných klišé, ktoré nám majú pomôcť pochopiť pocity hrdinov. A to som videl už niekoľko krát. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Väčšinu filmu som si hovoril dve veci: 1. Čo je na tom filme také výnimočné (ja si dovolím povedať, že možno aj kultové) a 2. kedy sa to už chcú stretnúť (dať dokopy). Po filme som na to došiel: 15 minút. Posledných (približne) 15 minút som pochopil dôvod prečo som celý film pozeral. Nechcem spoilerovať, preto nebudem konkrétny. Ale zakončenie filmu mi dalo odpovede na obe otázky, ktoré som mal a lepšie to už Nora Ephron (na môj vkus) zakončiť snáď nemohla. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Při relativně nízkém rozpočtu 21 milionů amerických dolarů dokázal film jen v USA vydělat téměř 127 milionů dolarů a celosvětově film vydělal 228 milionů dolarů. (Varan)
  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 10. příčku. (TheDude)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama