Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Film, který musí přijít v pravou chvíli a pokud se tak stane, bude z něho každý správný fanoušek akčního žánru nadšený nebo minimálně velmi potěšený. Druhý den po bouřlivé oslavě narozenin jsem sáhl po Merantau schválně, protože jsem potřeboval lehkou jednohubku. Něco v uvozovkách hloupoučkého a řekněme povrchního. Trefa to byla náramná. Iko Uwais je mistr v oboru. Tedy v tom kde se ohání končetinama, protože herecky asi nebylo třeba nic přehánět. Klasický bezelstný kluk s pohledem nevinného štěněte se vydává do světa. Onen pohled se ale promění v pohled nasranýho predátora ve chvíli, kdy jde zachránit dívku v nesnázích. Třešnička na dortu v podobě konce jel potvrdila 78 procent a 4 kvalitní hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Iko Uwais mě prostě baví. Je malý, ale v akčních scénách je skvělý a dle mého se jedná o jednu z největších akčních hvězd současnosti, alespoň pokud se bojových umění týká. Doufám, že dostane mnohem více prostoru než jen v domácí, indonéské tvorbě, protože si zaslouží více snímků. "Cesta bojovníka" má sice jednoduchý příběh, ale díky pomalejšímu tempu je přece jen specifickým filmem. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie 106 min verzie. Po dejovej sranke sa mi paci Merantau najviac z doterajsich Evansovych filmov. Je to sice milionkrat obohraty pribeh, ale stale funguje a Iko Uwais to zvladol nielen v bitkach ale aj po hereckej stranke. Je zaujimave, ze s Yayan Ruhianom tu ma Iko len dve kratke sceny v ktorych prehodia par slov, ale napriek tomu tie sceny funguju natolko, ze z nich citit aky maju k sebe postavy respekt. Takisto linia s dievcinou a jej bratom funguje dobre. Jedine co mi vadilo, bolo prehravanie dvoch hlavnych zaporakov. Ale aspon to vynahradili v bitkach. Nielen finale ale aj bitky, ktore mu predchadzaju su na urovni. Choreograficky su napadite a väcinou aj dynamicke. Len obcas z nich citit urcitu umelost chvatov a ze su nacvicene, takze chlapik poslusne caka na ranu supera. Sem tam je pouzity trik pri padoch z velkych vysok. Kamera je prehladna, ale este nie je tak vypiplana ako v Raidoch. Bitka vo vytahu je zaberana z prilis velkej dialky, takze som nemal pocit, ze sa biju v obmedzenom priestore maleho vytahu. Na filme vidno, ze aj na Indoneske pomery je lacny. Ale to su vsetko malickosti, ktore nic nemenia na tom, ze je to kvalitny film so spickovymi bitkami, ktory stoji za to vidiet. 7/10. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie tak veľkolepé a krvavé ako neskorší Záťah, ale súboje sú na porovnateľnej úrovni. Jednoduchý príbeh neohromí, ale ani neurazí. Jediné, čo urážalo bola tá papuľnatá go-go striga. Záporákom v orientálnej Ázii musí byť jasne beloch a každý kto ovláda pencak silat či aspoň pouličné mma, ovláda jeden a ten istý štýl boja, ktorý mu v horšom prípade vydrží niekoľko sekúnd, než ho hl. hrdina kopne do brucha či hodí na stôl. Táto platňa sa rýchlo obohráva, a škoda, že hoc je súbojov dosť, takmer všetky sú iba na efekt a ich efektívnosť je na bode mrazu. Aj keď sa nájdu aj výnimky, akou je napr. scéna vo výťahu či súboje s tyčami. Naproti tomu záver milo prekvapuje a zvíha celkové vyznenie. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kto nemá v hlave má v nohách, žeano Yudha? Keď sa rozdávajú lakťovky spokojnosť, ale filmu by výrazne prospel škrt celej úvodnej pol hodiny a zasadenie fightov do atraktívnejších lokácii (bambusové lešenie a hlavne výťah je na mastných 5 hviezdičiek). Škoda toho príbehu. Väčšinou ma pri ázii nudí, teraz ma vytáčal rovnako ako svojho času prvý Ong-Bak. 55% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Jakarte a na ostrove Sumatra. (MikaelSVK)
  • Poprvé v historii filmu je použito bojové umění Silat, které se vyznačuje pomalými pohyby. Až po jejich úplném zvládnutí se přechází do rychlých pohybů, které by se dali nazvat až tanečními. Toto bojové umění je převážně používáno ve Filipínách, Indonésii a v Malajsii. Používajího jej i policejní a bezpečnostní složky. (ČSFD)
  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)

Reklama

Reklama