Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

aluna 

všechny recenze uživatele

Neměli jsme to s Markem lehký, já osobně jsem se musela poprat s předpojatostí pramenící z čistý nenávisti k blbcům, co když prýští láva, burácí zemětřesení či šílí Tsunami, tak radši cvakaj spouští, místo aby zdrhali. Pochopit jeho (ne)počínání taky nebylo jen tak (a ani se mi to úplně nepovedlo), ale já si z filmu odnesla, že lidská psychika je složitý bludiště, kam někdy něco se zavázanýma očima upustíme, abychom k tomu už nenašli cestu zpět. A jak naše podvědomí instinktivně hledá, začne v panice tahat za různý nitky, sahat na páčky a mačkat čudlíky, co vedou úplně jinam. A uprostřed týhle úvahy mi došlo, že mě dostal, hoša jedna nemytá... ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Výborný začátek,velmi působivý konec a mezi tím asi hodinka nepříliš interesantního tápání,co že se to tam tehdy vlastně stalo.Herci hrají,co se dá,ale nemůžu se ubránit pocitu,že zajímavý příběh dvou válečných fotografů měl být uchopen z úplně jiného úhlu.Až tady jsem se dozvěděl,že film je od režiséra Země nikoho,která taktéž představuje netypické pojetí válečného snímku,a která je lepší.Škoda,úvodní válečné peklo mělo sílu. 65 % ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sáhla jsem vedle natolik, že ani Colin Farrell s tím nic nenadělal - i když - nevím, co jsem čekala - na profesi válečného fotografa neshledávám nic obdivuhodného a každý, kdo se tímto chce živit, musí předpokládat, tudíž i jeho nejbližší, že může dopadnout stejně, jako objekty v jeho hledáčku, nu, a jízdy divokým Kurdistánem (Afganistánem, Irákem, ....) mě taky neberou. Vztahové roviny s tématy láska a přátelství bídně zpracované, takže, co tu máme dál? Posledních dvacet minut psychoterapie s flashbacky, jediný úsek hodný udržení bdělého stavu - hmmm, hodně málo. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Těžké drama dlouho buduje velkou pointu, takže je ještě větší škoda, že je dopředu jasná. Ne, že by Oči války byly tak předvídatelné. Film paradoxně zrazují "mysteriózní" flashbacky, které mají udělat děj ještě napínavějším. Herci jsou přesto skvělí. Zvlášť dobře si sedí Colin Farrell a Christopher Lee. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Moc smutný, citlivě natočený film o posttraumatickém stresovém syndromu. Colin byl sice za takového chcípáčka, ale hrát umí a dokonce ukázal i něco navíc...☺To jsem musela poznamenat, no a co. Paz Vega kočka se srandovním přízvukem, slušelo jim to spolu. A pan studnice moudrosti Christopher Lee tomu zvedl level, jak tu bylo řečeno (Xmilden). Závěr jsem nečekala, bylo to překvapení. Kdyby snímek nebyl tolik depresívní, klidně ještě přihodím. Kolik významů může mít takový obyčejný proužek, žlutý nebo modrý. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Pre juhoslovanského režiséra Danisa Tanovića sú Oči vojny druhým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)
  • Christopher Lee se musel pro tento film naučit nejvíce vět za svoji šedesátiletou filmovou kariéru. Ta přitom u tohoto tehdy 86letého herce čítá více než 300 filmů. (Othello)
  • Colin Farrell kvůli roli musel zhubnout o 20 kilo. Toho dosáhl díky přežívání na dietní kole, černé kávě a tuňákovi. (Chatterer)

Reklama

Reklama