Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

Ouwen

všechny recenze uživatele

Vzdávám to po asi šesti dílech. Určité kvality to má a myslim si, že tvůrci na to jdou víceméně dobře. Jenže scénář... je na hovno. Pije mi krev, jak všechny postavy mají všecko po ruce a absurdním vysvětlováním kecaj, jak k tomu přišli. Navíc všecko působí úplně samoúčelně. Jako kdybych sledoval snahu o nejakčnější seriál všech dob. Vidim v tom mix Legends, Person of interest a Strike back. A jako ano, je to akční dost a jsou tam prvky, kterým nejvíc holduji. Rková střílečka, jenže těžce nezajímavá. Záporáci jsou úplně nudný a jejich motivace nezajímavé, co se týče bitek, je to sice lepší, ale............... ono nevadí, že choreografie je civilní a je to spíš o loktech a dlaních, jenže kamera je úplně příšerná, třese se a snímá moc blízko u těla. Střih katastrofální, a to i v neakčních scénách!!! Vizuální stránka průměrná, bitky nejsou moc kontaktní, ani drsné, natož dynamické mi taky nepřišli. Herci jsou už fakt výrazně lepší a potěší i neustále hrající hudba, i slušné tempo a především premisa. Stapleton ale šlápl vedle a jeho kolega z Strike back Winchester si vedl o dost lépe v Playerovi. Blindspot krom dobrých xichtů a premise vlastně nemá co nabídnout, scénář je o těžkých náhodách, je to furt o tom samém, záporáci nezáživný, akce hrozná. A je to škoda, protože hlavní duo je fakt fajn. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Tak to sem si dal teda 😄 5 sérií, dohromady 100 dílů. Není to klasická kriminálka, ale příběh na pokračování. Nejvíc se přibližuje seriálům jako Útěk z vězení, 24 hodin nebo Nikita. A je to fakt napínavý, takže prostě musíte hned zapnout další díl. I postavy jsou fajn a dá se k nim brzo vytvořit kladný vztah. Ve třetí sérii tomu ale dochází výrazně dech, už to však nejde zastavit 😆 Jedná se o klasickou americkou seriálovku, a opět se opakuje to co říkám delší dobu, 22 dílů na sérii je prostě moc. Nicméně to nic nemění na tom, že seriál je hodně dobrej a jako doporučení jak přežít lockdown úplně ideální. Nudit se fakt nebudete. ()

Reklama

Spooner

všechny recenze uživatele

Pilot: Pilot Blindspot tedy nešetří nadějnou zápletkou a skvělým obsazením v čele s výtečnou Jaimie Alexander, které vás donutí sledovat minimálně dalších několik epizod. Celé je to navíc servírováno v tak svižné a nenáročné podobě, že divácký hit mají u NBC zkrátka zaručený. Zároveň se ale nemůžu zbavit dojmu, že novinka se až příliš veze na vlně divácky úspěšného Blacklistu. Také zde tvůrci zpočátku operovali se slibným a napínavým příběhem za podpory charismatického antihrdiny. Stačilo ovšem několik dílů a seriál se změnil v totální kriminální rutinu, jež dokázala zprvu výtečný děj téměř pohřbít. Tak trochu se proto obávám, aby se touto nepěknou cestou nevydal i Blindspot. Doufejme tedy, že scenáristé se budou hlavní lince věnovat co nejvíce a začnou svůj potenciál co nejdříve těžit na maximum. Byla by totiž škoda, kdyby se výtečná herecká dvojice nakonec utopila v seriálovém průměru.60% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uňouňaný. Mrtvý bod měl solidní 2 série, pak se základní zápletka jaksi vyřešila, jenže seriál se točil dál... a utápěl se čím dál tím víc, až do skoro nesnesitelný a příšerný pětky. Seriál má oproti filmům výhodu, že divák investuje čas, a tím i city, do postav. Fandí jím, má je rád, chybí jim, když seriál skončí. Baví ho jejich vývoj a vztahy. Blindspot měl postavy, který se jednoduše nikam neposouvali, a to je za těch několik let, co seriály jedu fakt ve velkym, poprvé, co mi je úplně ukradený co se s nimi stane. Závěr alá Ztraceni je možná zajímavý, ale to vůbec nemění na faktu, že Blindpot měl skončit MINIMÁLNĚ o jednu sérii dřív, spíš o dvě. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko budu hodnotit jednotlivé díly; zaprvé potřebuju v životě dělat i jiné věci než psát komentáře, no a zadruhé to podle mě stejně nemá význam. První tři série si nemají co závidět ani vyčítat, tam to všechno jelo jako po másle. Akce, zvraty, nápady, herecká chemie - táhlo mě to tak, že jsem měl jeden velký mrtvý bod na zadku od gauče. ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Prvních 32 epizod (celá první série a prvních 9 dílů série druhé) jsou anagramy, přičemž názvy první série jdoucí po sobě, vyprávějí příběh související s dějem seriálu. (Nykki)
  • Názvy epizod 10. - 22. dílu 2. série (2016) jsou palindormy, což znamená, že se čtou stejně zleva i zprava. Zároveň prostřední písmena těchto dílů dávají dohromady „Kurt Weller SOS“. (Nykki)
  • Epizoda se částečně odehrává v Bulharsku, ale exteriéry se natáčeli v Praze - např. ve 26.minutě jede tramvaj na Palachovo náměstí kolem budovy Filozofické fakulty. (AnaMaruska)

Reklama

Reklama