Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 1

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (164)

blackrain 

všechny recenze uživatele

O poznání horší než první film. Opět se do psaní scénáře toho to dílu vrhla Emma Thopsonová, tedy kouzelná chůva osobně, ale nic překvapivého a skutečně okouzlujícího nevymyslela. V zápletce jde o klasickým příběh, kterých je bohužel všude plno, zlobivé a rozmazlené detičky se díky zvláštním příhodám stanou samozřejmě lepšími lidmi. Takže všechno spěje k předpokládánemu konci. Emma Thompsonová byla opět skvělá. Od Maggie Gyllenhaal jsem čekala, že se bude v příběhu objevovat po delší dobu, ale nestalo se tak. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Veškeré kouzlo chůvy McPhee naprosto vyprchalo. Plavající čuníci, vyřezávání ledvin, ohňostroj ze pšenice a jízda do Londýna nemají nic společného s milým prvním dílem. Proto mě udivuje, že má tak dobré obsazení vedlejších rolí. Štěk Ralpha Fiennese a Ewana McGregora sice potěší, ale nedokáže vynahradit fakt, že druhý příběh McPhee prakticky nemá žádnou nosnou zápletku a vyskytuje se zde minimum vtipu (i vtipů). Maggie Gylenhaal je půvabná maminka, ale ono to bohužel nestačí. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Film je bohužiaľ o poznanie slabší. V prvom rade už len z dôvodu, že vieme ako to bude pokračovať a čo všetko sa bude diať, nakoľko sme už videli prvý film. Plus ani herecky to už nie je také zaujímavé ako predtým. A kým decká v prvom filme boli podľa mňa schopné, tieto podľa mňa až také herecké kvality tomu nedávajú. Čo sa humoru týka, tak je to mix. Občas sa vtip podarí, no z inej časti zase nie. A tak ako som pri prvom filme hovoril, že mi to pripomínalo trošku Mary Poppins, tak tu si to berie podľa mňa momentky z ďalšej Disney klasiky Bedknobs and Broomsticks. A neklamme si, je to tak. Nanny McPhee tu jazdí na motorke so sajdkou, podobne ako aj Angela Lansbury v spomínanom filme, alebo aj dej sa odohráva počas druhej svetovej vojny. A to je veľmi rušivý element. Jediné čo tu podľa mňa vyniká je opäť Emma Thompson v hlavnej role. Je to proste dáma, na ktorú sa dobre pozerá a svoju postavu vie aj tentokrát dobre podať. A ešte môžem pochváliť Maggie Gyllenhaal. Ale inak je to podľa mňa maximálne zbytočný sequel, ktorý vôbec nefunguje tak, ako prvý film. Tým, že si cez tie isté situácie prejdeme druhýkrát sa jeho čaro stráca. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděla, to je možná podstatný. Takže jsem byla velmi, velmi překvapená. Některé věci jsou vtipné, jiné -ehm, anglické, a některé fakt ujeté. Dohromady to není špatný, bavilo to celkem celou rodinu, má to zábavný obsazení (vynikající je například Eros Vlahos, ale samozřejmě i Fiennes atd.), i když Asa Butterfield je nechutnej. Je to sympaticky protiválečný, a i když je tam pár míst na husí kůži trapností, nakonec se mi to docela líbilo. Jo, a nafukovací prase?! Jedna hvězdička jen za něj ;-) ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že chůva McPhee si nechala jen zlověstné ,,hmmm'' které se objevuje každou minutu minimálně dvakrát. Kam se poděla krása a fantazičnost z prvního dílu? Kam se poděly sympatické, roztomilé a legrační děti, které nemusely ani přehrávat, aby se zalíbily publiku? Kam se poděla zápletka? Kam se poděl napínavý příběh? Všechno zmizelo a zůstala jen osoba chůvy, která je tak přepracovaná, že ji docházejí nápady a hystericky ťuká holí... Film nemá tempo, zastavuje se, neboli lépe řečeno zasekává se u trapných scén, jako například ta se selaty ve vodě. Sice jsem se neptala žádných dětí, které film viděly, ale jsem si jistá, že jim to přišlo stejně trapné jako mě. Jediné dvě věci zasluhujíc si hvězdičku, je stále překvapující Maggie Smith se svojí moukou a dobře ukrytou melasou a nádherné barevné kostýmy. Takže, pokud se chystáte na zhlédnutí tohoto filmu, pusťte si raději první díl! ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně v čase 01:03:00, kdy chůva veze děti do Londýna, sedí chlapci v sajdkáře napravo od ní. Poté se tam vloudí jeden záběr, kdy je najednou sajdkára u motorky na druhé straně. (PetraRuze)
  • Herecká trojice Emma Thompson, Rhys Ifans a Maggie Smith si spolu už zahráli v některých snímcích filmové série Harry Potter. (martinac)

Reklama

Reklama