Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 1

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (163)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Jedna z hodně mála cizích novodobých pohádek, které opravdu můžu. I když jsou některé scény až příliš, obzvlášť teda ta s prasátkama, Velký třesk se mi líbí úplně stejně jako Kouzelná chůva. Pravdou je, že jsem Velký třesk viděla dřív než Kouzelnou chůvu a jsem za to ráda. Tento film je o něco slabší než ten první, takže kdybych filmy viděla ve 'správném pořadí', myslím, že bych stejně nehodnotila. Možná je to i malou, ale pro mě významnou rolí Rhyse Ifanse, který mě i přes svou ne zrovna kladnou roli dokázal učarovat a dokonale rozesmát pokaždé, když se objevil na obrazovce. Každopádně oba filmy mě dokázaly skvěle pobavit a na oba se vždycky velmi ráda dívám. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Kouzlo prvního filmu se úplně vytratilo. Nic nepomohou ani známí herci, kteří jsou nuceni přehrávat, až to u některých z nich děsí. Proč si tvůrci myslí, že uřvané postavy ve filmu budou někomu připadat vtipné, ačkoli opak je pravdou? Veškeré vizuální i slovní gagy v tomhle filmu vyšumí do prázdna a v divákovi zůstane jen pocit trapnosti... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Když ji potřebujete, ale nechcete, tak musí zůstat. A když ji chcete, ale….(no já vím, to už tady bylo…)... Začátek je kapku složitější, než bych u filmu pro děti očekával a také ,,vtipná“ scénka, kdy se všichni válejí v blátě (nebo v hovnech) mi připadá absurdní (ať už si pod tím pojmem představíte cokoli). Pak přijde na scénu ,,ona“ a vše začíná být dětinsky nesmyslné. Protože TO SE JÍ TO VYCHOVÁ, KDYŽ MŮŽE ČAROVAT!!! (na druhou stranu mají ti spratci štěstí, protože jinak by je musela asi zabít!). Nezůstane jen u výchovy a mě to připadá, jako by si ze mě dělala (nejen) chůva prdel. Děti však mají rádi střídání dobra a zla a bláznivé nápady, kterých tu je požehnaně. Ale že by pobavili – nevím koho, protože syn by dal 3*, já 1*, takže průměr jsou 2*. Dávám tedy1*! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám doma 3 parchanty a další 2 jsou na cestě (na návštěvu). 2.) Nechápu, proč mi kolem oken lítají prasata. 3.) Chci vidět prasečí akvabely. 4.) Nevím, proč je nebezpečnej pilot s chřipkou. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Zápletka byla samozřejmě podobná, ale "jednička" byla prostě lepší. O dost lepší. Zde bych vyzdvihl hudbu, která byla jak z Harryho Pottera a krásný, jímavý závěr. Jinak to bylo neustálé vřeštění nesympatických dětí. Hlavně tedy v úvodu těch dvou rozmazlených městských fracků. Ale pro děti je to dobré a dívatelné. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Zatímco první film s chůvou McPhee se mi ve finále celkem líbil, tohle byla už skutečně fraška. Děti ještě zlobivější (a mentálnější snobové), chůva je zaplynuje a už je první lekce hotová. Mentální padouch strýc mentál, pak cesta na MoW a zpět (úplně debilní) a nakonec to završí NB a kouzlo sklizně. Zatímco první film měl poměrně grácii a zdálo se mi, že kouzla chůvy byla poměrně sofistikovaná a skrytá (kromě posledního sněžení), tak v tomhle filmu kouzlí a předvádí triky jak medvěd od Berousků a působí to úplně idiotsky. Dvě hvězdičky jsou patrně jen výsledkem mého vánočního sentimentu a sexy Láry. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Herecká trojice Emma Thompson, Rhys Ifans a Maggie Smith si spolu už zahráli v některých snímcích filmové série Harry Potter. (martinac)
  • Ve scéně v čase 01:03:00, kdy chůva veze děti do Londýna, sedí chlapci v sajdkáře napravo od ní. Poté se tam vloudí jeden záběr, kdy je najednou sajdkára u motorky na druhé straně. (PetraRuze)

Reklama

Reklama