Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 1

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (164)

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Velice slabé pokračování skvělé jedničky. Všechen šmrnc a jedinečnost je pryč. Otravná banda dětí, které vlastně nemají žádný problém a maminka je ve finanční krizi. Jak ojedinělé. Veliká škoda, co se týče obsazení. Takhle skvělí ansámbl britské legie se dlouho nesejde. Triky mi přišly podstatně horší než v originále. O krkajícím havranovi a aqua-balerínách prasatech ani nemluvě. Ale pořád to má z filmařského hlediska nějakou kvalitu. Kamera je ok, hudba skvělá a scénář je (částečně) poučný a zábavný. Děti to možná zabaví, ale rodiče budou mlátit hlavou o stůl ;-) ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Kouzelné chůvy je vlastně naprosto stejný, jako díl první, jen značně infantilnější. Nepředpokládám, že tvůrci čekali stejný úspěch, nicméně i tak jde o vcelku zábavnou a nenáročnou podívanou, kterou zejména děti nepochybně ocení. Musím uznat, že pár prvků mi tedy vadilo (potřeba režiséra ušpinit na scéně vše, co je byť jen zdánlivě čisté, krkající vrána, zoufale nesympatičtí a brutálně uřvaní dětští herci...), ale klady v podobě plejády známých tváří, poklidné atmosféry, odlehčeného stylu, či několika vtipných prupovídek mou původní nedůvěru zcela převážily. Jde o naprosto průměrný film, který ke katastrofě (kterou tu většina hodnotících pořád dokola omílá) má hodně daleko. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

V podstate nejde o príliš horší film ako minule. Pretože aj v jednotke bol úvod okolo neposlušných detí hrozne otravný. Ale priznávam, že tu je otravnejší (navyše plný trikov). Ale... Celkom sa mi páčilo pozadie vojny a keď sa vyjasnila zápletka (hocako infantilná), išlo o celkom vtipné dielko. Sčasti len prerozprávanie zápletky prvého filmu, ale na 50% má film s prehľadom... ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

To, v čem byla první Nanny McPhee roztomilá, se v jejím pokračování úplně vytratilo. Jedná se v podstatě o nastavovanou kaši, ve které se jinak dobří herci víceméně pitvoří a člověku zůstává rozum stát, co všechno se ještě dá zmasakrovat čirým nevkusem. Tohle se Emmě Thompson opravdu nepovedlo. Jednu hvězdu dávám za hudbu a docela civilní herectví některých dětských představitelů. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film je bohužiaľ o poznanie slabší. V prvom rade už len z dôvodu, že vieme ako to bude pokračovať a čo všetko sa bude diať, nakoľko sme už videli prvý film. Plus ani herecky to už nie je také zaujímavé ako predtým. A kým decká v prvom filme boli podľa mňa schopné, tieto podľa mňa až také herecké kvality tomu nedávajú. Čo sa humoru týka, tak je to mix. Občas sa vtip podarí, no z inej časti zase nie. A tak ako som pri prvom filme hovoril, že mi to pripomínalo trošku Mary Poppins, tak tu si to berie podľa mňa momentky z ďalšej Disney klasiky Bedknobs and Broomsticks. A neklamme si, je to tak. Nanny McPhee tu jazdí na motorke so sajdkou, podobne ako aj Angela Lansbury v spomínanom filme, alebo aj dej sa odohráva počas druhej svetovej vojny. A to je veľmi rušivý element. Jediné čo tu podľa mňa vyniká je opäť Emma Thompson v hlavnej role. Je to proste dáma, na ktorú sa dobre pozerá a svoju postavu vie aj tentokrát dobre podať. A ešte môžem pochváliť Maggie Gyllenhaal. Ale inak je to podľa mňa maximálne zbytočný sequel, ktorý vôbec nefunguje tak, ako prvý film. Tým, že si cez tie isté situácie prejdeme druhýkrát sa jeho čaro stráca. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně v čase 01:03:00, kdy chůva veze děti do Londýna, sedí chlapci v sajdkáře napravo od ní. Poté se tam vloudí jeden záběr, kdy je najednou sajdkára u motorky na druhé straně. (PetraRuze)
  • Upevněné létající prase na komínu londýnské elektrárny Battersea, kterou hrdinové filmu míjejí na cestě do Londýna, je odkazem na album „Animals“ od kapely Pink Floyd, která má tento motiv přímo na obalu desky. (frashmaker)

Reklama

Reklama