Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 2

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (163)

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že chůva McPhee si nechala jen zlověstné ,,hmmm'' které se objevuje každou minutu minimálně dvakrát. Kam se poděla krása a fantazičnost z prvního dílu? Kam se poděly sympatické, roztomilé a legrační děti, které nemusely ani přehrávat, aby se zalíbily publiku? Kam se poděla zápletka? Kam se poděl napínavý příběh? Všechno zmizelo a zůstala jen osoba chůvy, která je tak přepracovaná, že ji docházejí nápady a hystericky ťuká holí... Film nemá tempo, zastavuje se, neboli lépe řečeno zasekává se u trapných scén, jako například ta se selaty ve vodě. Sice jsem se neptala žádných dětí, které film viděly, ale jsem si jistá, že jim to přišlo stejně trapné jako mě. Jediné dvě věci zasluhujíc si hvězdičku, je stále překvapující Maggie Smith se svojí moukou a dobře ukrytou melasou a nádherné barevné kostýmy. Takže, pokud se chystáte na zhlédnutí tohoto filmu, pusťte si raději první díl! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

V podstate nejde o príliš horší film ako minule. Pretože aj v jednotke bol úvod okolo neposlušných detí hrozne otravný. Ale priznávam, že tu je otravnejší (navyše plný trikov). Ale... Celkom sa mi páčilo pozadie vojny a keď sa vyjasnila zápletka (hocako infantilná), išlo o celkom vtipné dielko. Sčasti len prerozprávanie zápletky prvého filmu, ale na 50% má film s prehľadom... ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jakože pokračování, o něco horší než první díl, ale né tak moc, aby se to nějak extrémně projevilo v hodnocení. Nemám rád takovou tu starou herečku, která vypadá jak Michael Caine - Maggie Smith - a navic jsem ze začátku myslel, že hrála i v jedničce tu jejich tetičku, ale to se mi jenom spletla s "Jessicou Fletcher" Angelou Lansbury - jinou hnusnou starou bábou. K ději: zakomponování do 2. svět. války se mi moc nelibilo, ale něco jo, ale spiš ne. Taky ty kouzla a prasátka a nevybuchlá bomba a tak... Nehodilo se mi to tam. Ale co už. Přišel, viděl, vickrát už nechtěl. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Stejně střelené jako jednička, s rozdílem že ta měla hlavu a patu a byla vtipná,což je dost velká výtka o proti dvojce.Herci zde přehrávají jak jen můžou... u Maggie Gyllenhaal je to téměř žalostné,štěk Ralpha Fiennese a Ewana McGregora potěší, ale nezachrání pokračování Chůvy McPhee která se bude tak leda líbit jen dětem od 5 do 13 let. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Velice slabé pokračování skvělé jedničky. Všechen šmrnc a jedinečnost je pryč. Otravná banda dětí, které vlastně nemají žádný problém a maminka je ve finanční krizi. Jak ojedinělé. Veliká škoda, co se týče obsazení. Takhle skvělí ansámbl britské legie se dlouho nesejde. Triky mi přišly podstatně horší než v originále. O krkajícím havranovi a aqua-balerínách prasatech ani nemluvě. Ale pořád to má z filmařského hlediska nějakou kvalitu. Kamera je ok, hudba skvělá a scénář je (částečně) poučný a zábavný. Děti to možná zabaví, ale rodiče budou mlátit hlavou o stůl ;-) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Herecká trojice Emma Thompson, Rhys Ifans a Maggie Smith si spolu už zahráli v některých snímcích filmové série Harry Potter. (martinac)
  • Upevněné létající prase na komínu londýnské elektrárny Battersea, kterou hrdinové filmu míjejí na cestě do Londýna, je odkazem na album „Animals“ od kapely Pink Floyd, která má tento motiv přímo na obalu desky. (frashmaker)

Reklama

Reklama