Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 2

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (163)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kouzelnou chůvu McPhee jsem už jednou viděl a tak jsem si prvně myslel, že tenhle film je ten původní, co jsem už jednou viděl a líbil se mi. Po chvíli jsem ale pochopil, že tohle přecijenom bude trošku něco jinýho a částečně po shlédnutí tohodle filmu chápu i konečné hodnocení. První film byl totiž nejen pro děti, ale i pro dospělý. Příběh totiž nebyl vůbec blbej. Tenhle druhej díl je ale hlavně pro děti, protože je tam celá kupa scén, u kterých jsem fakt čuměl, co autoři dokázali vymyslet. Scénka s prasátky je třeba jeden z celé řady příkladů. Každopádně nemůžu říct, že by se mně to nelíbilo. Bylo to naopak moc fajn, takové příjemné, pohodové...a ještě k tomu s celou řadou herců, kteří ani moc nehráli, jako spíš blbli. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, hodně kouzelné, hezké, příjemné × ne tak hezké jako první díl, moc triků, krkající pták. Emma Thompson prostě umí psát filmy pro děti. Ve Velkém třesku bylo možná víc triků než v prvním díle, ale i přesto to byla krásná, milá pohádka o ne tak spratkovitých dětech, o válce, o bombách, o majetku a o rodinné lásce. Herecké výkony příjemné. Asi stárnu nebo co, ale párkrát jsem uronila slzu. ..prasátko na stromě, to je prostě moc.. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke vyrazny kvalitativny prepad. Kuzlo predchadzajucej casti je definitivne prec. Moze za to z casti absencia skvelych Doylovych motivov a taktiez slabsi pribeh ktory v lepsom pripade vykrada svojho predchodcu, v tom horsom dava priestor infantilnostiam a fekalnemu humoru. 55% aj to s prizmurenim oboch oci. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Zápletka byla samozřejmě podobná, ale "jednička" byla prostě lepší. O dost lepší. Zde bych vyzdvihl hudbu, která byla jak z Harryho Pottera a krásný, jímavý závěr. Jinak to bylo neustálé vřeštění nesympatických dětí. Hlavně tedy v úvodu těch dvou rozmazlených městských fracků. Ale pro děti je to dobré a dívatelné. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Velice slabé pokračování skvělé jedničky. Všechen šmrnc a jedinečnost je pryč. Otravná banda dětí, které vlastně nemají žádný problém a maminka je ve finanční krizi. Jak ojedinělé. Veliká škoda, co se týče obsazení. Takhle skvělí ansámbl britské legie se dlouho nesejde. Triky mi přišly podstatně horší než v originále. O krkajícím havranovi a aqua-balerínách prasatech ani nemluvě. Ale pořád to má z filmařského hlediska nějakou kvalitu. Kamera je ok, hudba skvělá a scénář je (částečně) poučný a zábavný. Děti to možná zabaví, ale rodiče budou mlátit hlavou o stůl ;-) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Upevněné létající prase na komínu londýnské elektrárny Battersea, kterou hrdinové filmu míjejí na cestě do Londýna, je odkazem na album „Animals“ od kapely Pink Floyd, která má tento motiv přímo na obalu desky. (frashmaker)

Reklama

Reklama