Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Telenovela se inspirovala románem „Hrabě Monte Cristo“, nicméně do ústředního děje zakomponovala i téma zadržovaných osob, které zmizely během tzv. „Špinavé války“.  Mladý právník Santiago Díaz Herrera (Pablo Echarri) je synem prominentního soudce Horacia Díaze (Mario Pasik), který se momentálně věnuje vyšetřování provozu porodnice v Campo de Mayo – má totiž důvodné podezření, že zde během vojenské diktatury v letech 1976–1983 probíhaly nelegální adopce. Ve chvíli, kdy Santiago cestuje do Maroka s kamarádem Marcosem (Joaquín Furriel), nechává Dr. Lombardo (Oscar Ferreiro), jenž je majitelem kliniky, soudce zavraždit, přičemž svého syna Marcose pověří zabitím Santiaga. Vražda se sice nezdaří, nicméně i tak se oběma mužům podaří rivala odklidit z cesty – Herrera je totiž neprávem poslán do věznice v Marrákeši. V tomto krutém žaláři se spřátelí s Ulisesem (Ulises Dumont), jenž se zároveň stává jeho mentorem. O deset let později vypukne ve vězení požár – Santiagovi se podaří uprchnout a s pomocí pokladu, o němž mu pověděl Ulises, se chce vrátit do Argentiny a pomstít se všem, kteří mu ublížili. Též se chce znovu shledat se svou milovanou Laurou (Paola Krum) – ta si však v domnění, že je mrtvý, vzala jeho úhlavního nepřítele Marcose... (fiLLthe3DD)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Práva na vysílání byla prodána do více než 40 zemí. Licenci na vznik remaku pak tvůrci prodali do osmi zemí – z těchto verzí stojí za zmínku např. stejnojmený mexický remake z roku 2006 anebo turecký hit Ezel (od r. 2009). (fiLLthe3DD)
  • Jedná se o jednu z nejsledovanějších telenovel společnosti Telefe. Úspěch byl dokonce tak obrovský, že diváci vzali všechna knihkupectví útokem a román „Hrabě Monte Cristo“, podle kterého je seriál natočen, byl v době uvedení novely beznadějně vyprodaný. (fiLLthe3DD)
  • Finále seriálu bylo promítáno v aréně Luna Park v Buenos Aires. Této akce se zúčastnilo přibližně 7 000 lidí a stadion byl kompletně vyprodaný. (fiLLthe3DD)
  • Telenovela je volnou adaptací románu „Hrabě Monte Cristo“ od Alexandra Dumase st., nicméně do ústředního děje bylo zakomponováno i téma zadržovaných osob, které zmizely v období tzv. „špinavé války", která probíhala mezi lety 1974 až 1983. Během tohoto teroru bylo uskutečněno mnoho nelegálních adopcí a po odvysílání seriálu mělo množství argentinců (mnohdy) oprávněné pochybnosti o svém původu. Spousta potomků se tak setkala se svými skutečnými rodiči a telenovele se tak dostalo uznání i od samotného senátu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama