Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí Harrison Ford se tentokrát objevuje v civilním dramatu inspirovaném skutečnými událostmi. Jako doktor se spojí s rodiči v podání Brendana Frasera a Keri Russellové, jejichž děti trpí smrtelnou genetickou poruchou. Zatímco zoufalý otec shání potřebné peníze, doktor se snaží vyvinout příslušný lék. Hlavními trumfy filmu jsou Fordův a Fraserův těžký hvězdný kalibr a hlavně nadčasovost tématu. Skotskému režisérovi Tomu Vaughanovi se ve vyprávění podařilo vyvážit vědecké bádání s napínavým sháněním peněz i dávkou nezbytného sentimentu. Díky tomu vznikl nečekaně nehollywoodský snímek, jenž mimo jiné ukazuje, jak podobné lékařské výzkumy vznikají a jak jsou financovány. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

machrus 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford jako vzteklý vědec, Brendan Fraser jako bojující otec za léčbu a život svých dětí a Keri Russell starající a obětující se matka. Hlavní trojice mi přišla dobře obsazená. Tento snímek nám především ukazuje, že vše není snadné tak jak se zdá. Vždy je potřeba nadací a dotací k dosažení něčeho nověho, neobjeveného a ...dobrého. Síla lásky, lásky ze srdce, lásky k bližnímu svému je silnější než rozum. Věda je zázračná věc a ani si kolikrát neuvědomujeme, že vše kolem nás je vlastně věda. Po shlédnutí takového filmu si člověk uvědomí, že jeho problémy jsou tak nicotné. A jste vděční za to, že jste zdraví. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

Těžká rozhodnutí, jestli to přepnout (do kina, bych na to nešel a ani by mě nenapalo, to stahovat), nebo dokoukat, až na konec. Nakonec jsem to dokoukal, i když to nebylo to nejlepší rozhodnutí, ale tento titul, je přesně ten případ podprůměrného filmu, který má naprosto nezáživný děj, ale skvělý happy end, po kterém si řeknete: "To bylo fakt dobrý". ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s nedávno zhlédnutým My Sister's Keeper. I když jsou oba filmy o něčem jiném, něco je spojuje - umírající dítě/děti a snaha jejich rodičů je zachránit. Jenže zatímco to v My Sister's Keeper funguje, má to tu správnou atmosféru a příjemné obsazení, tady, ať jsem se snažil sebevíc, jsem neměl ten správný pocit obav o dětské hrdiny. Protože kdykoliv se něco stalo a měl jsem mít strach o ty malé, jsem nic necítil (a navíc se to převážně do pěti minut vyřešilo). Chyběl mi zde takový ten pocit beznaděje, který jsem zažíval právě u výše zmíněného filmu. Navíc, s takovýmhle obsazením jsem čekal víc. Fraser nebyl zas tak špatný, Ford byl dobrý, ale tady prakticky hrál jen v dvou polohách (klidný a naštvaný). O Keri Russell naopak můžu říct, že mě příjemně překvapila. Suma sumárum je Extraordinary Measures průměrným dramatem se silným příběhem a ještě silnějším (ale bohužel promarněným) potenciálem. Ano, potenciál to fakt mělo… ()

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film s průměrnými hereckými výkony (Ford) a s některými velmi podprůměrnými (Fraser). Dojetí se nedostavilo a nemyslím si, že bych byl nějak ,,emočně natvrdlý''. Prostě se u mě ty vlny emocí na rozdíl od My Sisters Keeper neprojevily a Extraordinary Measures tak prohrává s MSK na plné čáře. Na konci samozřejmě nemohl chybět dlouho očekávaný happyend. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ocenil by som prvé desiatky minút snímku, kde sa zoznamujeme s jednotlivými postavami a ich motívmi. Celá táto časť patrí k tomu lepšieme, dopomáha k tomu pokľudná hudba a používané stmievačky medzi scénami. Neskôr začne film skĺzavať do nekonečných rokovaní s byrokraciou, firmami a sponzormi dobrý azda k životopisnému filmu o vynálezcovi správneho lieku a stráca svoj počiatočný drive. V konečnom efekte tak vzniklo zaujímavé, jednoduché, ale priemerné dielo na tému, ktorú málokto pozná. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve městech Beaverton a Portlant v americkém státě Oregon. (Terva)
  • Film byl inspirován skutečnou událostí a knihou "The Cure" od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. (Terva)

Související novinky

Tak kdy bude další díl?!

Tak kdy bude další díl?!

11.01.2010

Spidey, Indy, Wolvie a Spockie – ti všichni chystají návrat. Kdy se jich ale dočkáme? Začněme jistotami: studio Paramount Pictures oficiálně stanovilo datum premiéry Star Treku 2 na 29. června 2012.… (více)

Reklama

Reklama